Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Tämänpäiväisiä ripustuskuvia:

Kortteihinkin jäi rahaa!

TERVETULOA!

 

Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Suosikeissa esittelen hyviä juttuja, lähinnä musiikin ja kuvataiteen saralta. Vähän laiskasti näitä suosikkeja tulee kirjoteltua, niitä kun on niin paljon. Mutta tässä syksyn 2015 hitti!

Yksi Pirkanmaan 6. Triennaalin kiinnostavimmista teoksista on Kaija Papun Jääkaapinovigalleriat. Maaliskuussa Papu alkoi etsimään pirkanmaalaisia galleristeja, jotka haluaisivat kutsua taiteilijan pitämään näyttelyn omaan kotiinsa jääkaapinoveen. Nyt triennaalissa on mukana kolme galleristia, joiden jääkaapinoviteokset ovat paikkasidonnaisia: teokset liittyvät galleristien elämään ja kotiin.

https://www.youtube.com/watch?v=ZowlPHA_AtQ

Teoksessa parasta on se, että se esittää taidetta muualla kuin museossa tai galleriassa. Jääkaapinovi löytyy kaikista Suomalaisista kodeista, ihmiset kokoontuvat sen läheisyyteen monta kertaa päivässä. On yleistä, että jääkaapinoveen laitetaan muistilappuja tai hienoja kortteja. Kylmää esinettä lämmitetään itsensä näköiseksi, ikäänkuin se olisi pieni alttari. Hienoa on myös se, että pelkän taide-elämyksen lisäksi saat mennä tuntemattoman ihmisen kotiin, syödä keittoa, virkata tai nähdä live-bändin. Valkoinen galleria (jääkaappi) pehmenee arkisten esineiden keskellä ja saa kaikesta ympärillä olevasta uusia merkityksiä. Kun istut keittiön pöydän ääreen saatat löytää itsesi mielenkiintoisesta keskustelusta uuden ihmisen kanssa: miten kirkko ja kehonmuokkaus liittyvät toisiinsa?

Itse olen käynyt vasta yhdessä näyttelyistä, Gullerian avajaisissa. Harmitti kuulla, että avajaisiltana kolmesta näyttelystä vain yhdessä oli käynyt yksi galleristeille täysin tuntematon ihminen. Näin mielenkiintoisia asioita tapahtuu, eikä kukaan tule paikalle. Päivää ennen oli Aamulehden Menominissä juttu, joten luulisi ihmisten tietävän. 

Tuossa alla sinisellä pohjalla tiedot gallerioista ja aukioloajoista. Menkää! Pliis!

Suosikit- sarjan aiemmat:

Petri Vähäsarja

Liina Mäki-Patola galleria Huudossa

Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Tampereella Tammelan laidalla on hieno paikka nimeltä Keltainen talo, täällä, täällä, täällä ja täällä ainakin juttua talosta.  Sunny & Cloudy (mä, Jyri Pitkänen ja Jani Ikonen) tänään siellä keikalla klo:21.00! Lisäksemme soittaa Peltilelut. Tapahtuma on osa Maailmantango Festivaalin ennakko-ohjelmistoa ja on ilmainen, mutta minä toivon, että edes yksi ihminen toisi irtokarkkeja. Koin viikonloppuna kamalan irtokarkkikriisin ja mietin, onko asia enää pelastettavissa?

Tässä vanha video, Jani ei ollut vielä mukana kuvioissa ja biisikin on vähän muuttunut.

Ladataan...
Sairaan Ihana Sanni

Olen yksi Pirkanmaan 6. Triennaalin taiteilijoista.

Pirkanmaan Triennaali esittelee alueen ajankohtaista kuvataidetta kolmen vuoden välein. Triennaalin järjestävät Tampereen taidemuseo, Taiteen edistämiskeskuksen Pirkanmaan aluetoimipiste, Tampereen Taiteilijaseura ry sekä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut. Pirkanmaan 6. Triennaalin kuraattorina on Sirpa Joenniemi ja teemana Ole kuin kotonasi. Päätapahtumat järjestetään 12.9.-18.10.2015.

Harvinaista, ettei näyttely tuota yhtään stressiä. Syynä on se, että minut valittiin mukaan "vanhoilla teoksilla"- kahdella suurella puuväripiirroksella. Tänään piti vain napata paketti työhuoneelta autoon ja viedä teokset Taidekeskus Mältinrantaan, jossa ne ovat esillä 12.9-29.9. Sanon sulle tervetuloa! Täältä näet kaikki tilat, joihin triennaali levittäytyy. Kermana bestikseni Kaija Papun Jääkaapinovigalleriat.

 

 

Pages