DIY grillisuoja

Viime viikkoina mediassa on puhuttanut paljon kerrostaloasuntojen parvekegrillaus. Ainakin meidän taloudessa ratkesi riemu, kun luimme Taloussanomien uutisen, että taloyhtiö ei käytännössä voi kieltää parvekegrillausta (poislukien kertakäyttö- ja avotuligrillit). Linkkaan tähän mielestäni saman uutisen, jonka itsekin luin. Tosin sen, jonka minä luin, ilmestyi pääsiäisen aikoihin, tämä uutinen näyttäisi olevan päivätty 1.6.2014. Ehkä tuo on siis vain päivitetty uusiksi tuolloin. Miten tämä nyt sitten liittyy yhtään mitenkään mihinkään? No siten, että me totta kai kävimme heti seuraavana päivänä ostamassa itsellemme sähkögrillin parvekkeellemme. Grilli vaihtoi omistajaa parillakympillä Tokmannilla. Parvekkeemme on melko pieni, joten grillinkin piti olla pieni. Ja tämä hakkimamme onneksi onkin. ”Ongelmaksi” muodostui kuitenkin grillin säilytys ja suojaaminen. Sähkögrilliähän ei suositella säilytettäväksi suurissa lämpötilan muutoksissa, mutta nyt kesän ajan uskallamme säilyttää sitä ulkona koko ajan. Parvekkeemme kuitenkin kastuu sateella, joten grillille piti keksiä suoja sateen varalta. Aluksi väliaikaista suojan virkaa toimitti jätesäkki. Jätesäkki nyt ei kuitenkaan ole mikään esteettisin ratkaisu ja kahiseekin ärsyttävästi tuulessa. Vahakangas tuntui hyvältä vaihtoehdolta ja niinpä katselin erilaisia vahakankaita läpi. Mieluisin vahakangas löytyi IKEAn valikoimasta. Hintaa metritavarana myytävälle kangaspalalle tuli reilu kuusi euroa, ei siis mitenkään överiä.

grilli.jpg

Näin teet itsellesikin grillisuojan:
1. Mittaa grillin mitat (leveys, syvyys, korkeus). Meillä mitat meni jotakuinkin 50 cm x 40 cm x 70 cm (tuo 70 cm -mitta on siis se, kuinka pitkälle/matalalle haluaa suojan yltävän)
2. Leikkaa kankaasta viisi palaa: kansi 50 x 40 cm ja sivupalat; kaksi kertaa 40 x 70 cm ja kaksi kertaa 50 x 70 cm (muista lisätä saumavarat) ja asettele palat rastin muotoon. 
3. Ompele ensin sivupalat kiinni kannen sivuihin. Ompelukoneen avulla homma oli simppeli ja nopea hoitaa.
4. Ompele sivupalojen sivusaumat.
Alla vielä havainnollistava (?) kuva rasteista ja sivuompeleista 😉

suoja.jpg

 

Ruudun toisella puolella mietteitä parvekegrillauksesta, sähkögrilleistä tai vaikkapa tästä suojasta?

Kommentit (4)
 1. Mekin vähän haaveiltiin sähkögrillistä yhdessä vaiheessa, mutta se sitten jäi. Eikä se oikein meidän parvekkeelle mahtuisikaan, vaikka olisi kuinka pieni.

  Mutta tuo vahakangas lähes identtistä meidän olkkarin verhojen kanssa! Ne näkyy ainakin tässä postauksessa. Verhot eivät ole Ikeasta, vaan H&M Homesta. En voi siis olla tykkäämättä tuosta suojasta 🙂

  1. Meillä on parveke nyt kyllä ihan maksimikapasiteetissaan kukkapurkkien, lyhtyjen, grillin ja kalusteiden myötä. Jos teillä on ylimääräistä pöytätilaa (onko semmoista ikinä?), niin tuollainen sähkögrilli on käytettävissä myös pöytäversiona, jättää vain jalat kokoamatta.

   No kappas, lautaa sielläkin! Tuo H&M:n lautakangas on kyllä kivan näköinen 🙂

 2. Hei vähänkö M A G E E!! Mä olen aina inhonnut noita suojuksia, ne on vaan niin rumia, mutta nyt löytyi uusi vallankumouksellinentuote!!! Ei susta turhaan tullut muotoilualan ihmistä 🙂

  1. Haha, mahtavaa, että tykkäsit tästä vallankumouksellisesta tuotteesta 😉 Tämä muotoilualan ihminen vielä ihmettelee ja pohdiskelee, mutta jospa tästä vielä ura urkenisi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *