Näistä teidänkin on kuultava!

Valkoisen harmajan Suvi halusi tuoda suomalaista muotoilua enemmän ihmisten tietoisuuteen ja loi blogihaasteen, johon toivoi sisustusbloggaajien tarttuvan. Koska suomalainen muotoilu on jo koulutuksenikin ansiosta minulle sydämenasia ja lasken itseni ainakin jollain tapaa sisustusbloggaajaksi, en malttanut olla tarttumatta tähän. Päätin lähestyä aihetta nostamalla tähän muutamia tämän hetken lempituotteitani suomalaisen muotoilun kentältä. Vaikken asukaan Suomen tapahtumakeskiössä, Helsingissä, asun muotoilullisesti aktiivisessa kaupungissa, Turussa. Lisäksi kotikaupunkini Kuopio on muotoiluakatemian ansiosta suhteellisen aktiivinen muotoilun saralla, vaikkei kokonsa puolesta jättiläinen olekaan. Turussa ja Kuopiossa lähiympäristöineen on paljon hienoa muotoiluosaamista ja halusinkin nostaa näiltä minulle paikallisempien yritysten tuotteita esiin. Toivottavasti joku näistä olisikin sinulle uusi ja saisimme suomalaista dissainia taas hieman suurempaan tietoisuuteen.

kollaasi_tku_kpo.jpg

1. Kuopiolaisen Ateljee Keltaisen Talon Kuopio-keittiöpyyhe löytyy myös minulta ja odottaa sopivia kehyksiä, jotta pyyhe pääsisi koristamaan seinäämme. Ateljee Keltaiselta Talolta löytyy näitä pyyhkeitä sekä kortteja muidenkin kaupunkien teksteillä, kannattaa siis käydä vilkaisemassa heidän nettikauppaansa, vaikka Kuopio ei olisikaan sinun juttusi. Näiden naisten kädenjälki miellyttää kovasti ja ehdotonta plussaa materiaaleista.

2. Kuopiolainen koruseppä Hanna Korhonen tekee ihania koruja Hanna K Design & Jewellery -nimen alla. Hanna korjaa ja huoltaa koruja sekä suunnittelee uniikkeja koruja asiakkailleen. Jos joskus käy niin hyvin, että menen naimisiin, kihla- tai vihkisormus tulisi varmasti suunniteltua yhdessä Hannan kanssa.

3. Turkulainen BEdesign onkin vilahtanut jo useaan kertaan blogissani, mutta tahdon yhä uudestaan nostaa yritteliäät ja ihanat Betten ja Cillan esille. BEdesignilta kelpuuttaisin asuntoomme minkä tuotteen tahansa, mutta valitsin tähän heidän Fan-jakkaran, joka on mielestäni kaunis ja fiksu ratkaisu kulmajakkaraksi tai -pöydäksi, soveltuupa se usean jakkaran yhdistelmänä myös isommaksi penkiksi.

4. Turkulainen Polka Jam on niittänyt jo kivasti mainetta ja menestystä suomalaisen muotoilun kentällä. Heidän graafinen ilme on vallan ihastuttava ja iskee minuun aivan täysiä. Ihastuin keväällä kovasti heidän ja S-ryhmän yhteistyön Huvila-tuotteisiin. Tähän poimin Polka Jamilta herttaisen Pesä-julisteen, joka sopisi vaikkapa eteiseen toivottamaan tulijat tervetulleeksi omaan pesään.

5. Turkulainen Mum’s on tunnettu värikkäistä ja leikkisistä tuotteistaan. Tuotteet valmistetaan pohjoismaisen muotoilun pohjalta reiluna muotoiluna ympäri maailmaa ja auttaen näin paikallisia käsityöläisiä. Omaan kotiin ottaisin avosylin vastaan tämän Susanna Venton suunnitteleman Suomu-maton. Matto on valmistettu Intiassa paikallisten miesten toimesta, paikalliset naiset ovat hoitaneet mattojen viimeistelyn. Tämä matto on vahvin mattoehdokkaani olohuoneeseemme. Mattopohdinnoista myöhemmin lisää.

6. Kuopiolainen Mari & Arrow valmistaa kauniita koruja akryylista. Itseltäni löytyy heidän Dreamcatcher-kaulakoru (juttua siitä täällä) ja tämä Feathers onkin hieman kevyempi ja etnisempi sisar uniseipparille. Keveytensä ansiosta tämä yksilö houkuttelee luokseen ja lumoaa rauhallisuudellaan. Vaikka syksyssä jo mennään, niin tämä koru olisi kyllä ihan omiaan kesän kuumille festareille.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *