Tämän takia harmittaa, etten asu Helsingissä

Tällä hetkellä elämäni pyörii vahvasti opintojen loppuun saattamisessa ja töiden etsinnässä. Ensimmäinen on helppo, toinen ei niinkään. Turusta alani töitä ei tahdo löytyä nimeksikään tällä hetkellä. Harmi, sillä tykkään Turusta ihan mielettömästi. Ja onhan täällä yhteinen koti poikaystäväni kanssa. Suurin osa alani töistä kuitenkin majailee pääkaupunkiseudulla, mikä sinänsä ei haittaa minua. Huomaan nimittäin nykyään yhä useammin suunnittelevani ja unelmoivani elämästä Helsingissä. Väkisinkin aivot vääntyvät sinne suunnalle, kun lähes kaikki hakemani työpaikat ovat siellä. Lisää pökköä pesään iski vierailuni Helsingin kirjaston Kaupunkiverstaalla. Paikka, jossa voi tehdä itse suunnittelemia vinyylitarroja tai vaikkapa 3D-printata oman leimasimen.

DSC_1597.JPG

Minä koristelin Kaupunkiverstaalta saamani kangaskassin saamillani räikeän pinkeillä tirpoilla ja timanteilla

Juuri tällaiset pienet, mutta sitäkin mahtavammat jutut tuntuvat löytyvän Helsingistä. Tietysti kaikki muukin pöhinä keskittyy ymmärrettävästi Helsinkiin. Kulttuurialan ammattilaisena sydän halajaa aktiiviseen ja luovuutta ruokkivaan ympäristöön. Turku on kyllä ansioitunut hyvin muotoilun saralla ja onkin aktiivinen siinä, mutta ansiot sijoittuvat lähinnä pienyrityksiin, jotka työllistävät vain yritysten perustajia. Olen monen vuoden ajan manaillut helsinkiläisten kiirettä ja tylyä asennetta, mutta näitäkin olen oppinut katsomaan läpi sormien ja nyt tämä pieni, suuri sydän kaipaa suurempaan maailmaan. Siispä kaikki vinkit mahdollisista työpaikoista työnhaun vinkkeihin, varsinkin kulttuurialan ammattilaiselle, muotoilijalle, ovat tervetulleita. Graafinen puoli sun muu markkinointitouhuaminen kiinnostaa suuresti.

Mistä ja miten sinä löysit oman alasi ensimmäisen oikean työpaikan?

Kommentit (4)
 1. zubi / Suvi
  6.5.2014, 15:31

  Paljon onnea ja tsemppiä töiden etsimiseen! Kun on avoin paikkakunnan suhteen, niin tärppää varmasti. Me haluttiin opintojen jälkeen muuttaa pois opiskelupaikkakunnalta kun siellä oli niin huonot työnäkymät. Tampereen seutu oli ykkösvaihtoehto ja tänne sitten päädyttiinkin. Hyvin ollaan kyllä viihdytty. Tosi jännää se työnhaku oli ja stressaavaakin aikaa, mutta lopulta kaikki on loksahdellut kohdilleen. Niin varmasti sullakin! 🙂

  1. Kiitos Suvi! 🙂
   Joo, eiköhän kun mielen ja paikkakunnan pitää avoimena, niin joku tärppää! Yrittämisestä ei ole yleensä onneksi hommat jääneet kiinni. Peukut pystyssä ja sormet ristissä luovitaan menemään, niin jospa se oma osaaminen pääsisi tosi toimiin mahdollisimman pian. Ja totta, että työnhaku on jännää ja stressaava, kun kaikki mahdollisuudet ovat avoinna. Sepä tästä tekeekin niin kutkuttavaa!

   Teillä oli kyllä hyvä maali ja osumatarkkuus erinomainen, samaan pyritään täälläkin suunnalla 🙂

 2. Itse löysin ekan oman alan työpaikan työharjoittelun kautta.

  Muutin työharjoittelun takia aikanaan Helsinkiin väliaikaisesti. Muutto, harjoittelu ja sen jälkeen uusi muutto ja kouluun palaaminen oli kova säätö, mutta onneksi jaksoin sen. Työharjoittelu poiki nimittäin myöhemmin vakkarityöpaikan, jonka turvin uskalsin muuttaa pääkaupunkiseudulle ihan pysyvästi.

   

   

   

  1. Hei kiitos Saara kun jaoit sun kokemuksen. Työharjoittelu taitaakin olla se yleisin tie vakkaripaikkaan. Itselläni kävi siinä mielessä vähän köplästi, että kumpikaan mahtavista harkkapaikoistani eivät pysty palkkaamaan. Toinen on vielä niin pieni yritys, ettei markkinat ole vielä niin suuret ja toisella on töitä tällä hetkellä niin vähän, ettei uutta työntekijää voida palkata :/ Elämme kovia aikoja. Mutta ajattelin ensi viikolla käydä työkkärissä juttelemassa työharjoittelumahdollisuuksista, ne kun on kuitenkin se melko kannattava tie töihin. Eiköhän jossain vaiheessa tärppää, kun tarpeeksi yrittää 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *