Tumpelon viherpeukalon kasvi

Olen aika toivoton, mitä tulee viherkasvien hoitoon. Olen onnistunut tappamaan yhden kaktuksen kuivuuteen, yhden sain mätänemään pystyyn. Orkidea taisi pysyä hengissä korkeintaan kuukauden. Eli taitaa olla sanomattakin selvää, ettei ole ihan minun alaani nuo viherkasvit. Tosin olen nyt onnistunut kaitsemaan poikaystäväni huonekasveja jo yli puolitoista vuotta. Tästä taitaakin mennä kiitos poikaystävälleni, joka on opettanut minua hoitamaan niitä. Pitkäperjantaina innostuin kuitenkin ihan tosissani sisälläni piilevästä (?) viherpeukalosta ja laitoin eri kasveja kasvamaan. 

sipuli1.JPG

Esittelen nyt näistä ehdottomasti helpoimman. Sipulipurkistamme pilkisti yksi keltasipuli, josta puski jo vihreää vartta näkyviin. Päätin koittaa, mitä tapahtuu jos istutan sipulin multaan ja hoidan sitä. Laitoin sipulin puhtaaseen säilyketölkkiin ja ympärille multaa. Nyt, kaksi päivää myöhemmin huomasin sipulin vihreän varren kasvaneen jo aika huimasti. Tiedän, että tuo purkki on liian pieni sipulin mahdollisille tuleville juurille, mutta jos tämä projekti nyt ottaa enemmänkin tuulta alleen, niin täytyy myöhemmin siirtää sipuli laakeammille mullille kasvamaan. Nyt mennään kuitenkin peltipurkin voimalla ja ihastelen hurjaa vauhtia kasvavaa sipulin vartta. Väittäisin tätä hyvin armolliseksi kasvatettavaksi. Samaa en uskalla vielä sanoa esimerkiksi Annona-puusta, jonka siemeniä idätän tällä hetkellä keittiömme lattialla lattialämmityksen avulla. Sen sijaan herneen versoissa on jo vähän huomattavissa kasvua, jee! Onhan tämä kasvien kasvatus hirveän jännää seurattavaa ja tulen varmasti raportoimaan kasvatusprojekteistani tännekin myöhemmin.

sipuli2.JPG

sipuli3.JPG

Löytyykö ruudun toiselta puolelta (tumpeloita) viherpeukaloita? Vinkkejä ja omia kokemuksia saa laittaa jakoon kommenttiboksin puolella, olkaa hyvät 🙂

Kommentit (2)
  1. Täällä! Olen aina julistanut, että monessa asiassa täytän hyvän vaimon määritelmät, mutta kasvien kanssa olen aivan nolla. Otin kuitenkin viikonloppuna härkää sarvista ja lastasin parvekkeen täyteen erilaista vihreää puskijaa. Jos niitä on tarpeeksi paljon niin ehkä joku edes jää henkiin?

    1. I feel you! Tein ihan samoja päätelmiä kuin sinä ja laitoin varmuuden vuoksia aiiiika monta siementä yms versoamaan. Ainakin tänä aamuna herneet näytti jo versonneen edes vähän. Ja sipuli kasvaa ihan kohisten!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *