Vaaterekin kaunokaiset

Muutama viikko sitten saimme makuuhuoneestamme kauhean punaisen tikashyllyn sijoitettua uuteen kotiin. Tyhjä seinä ja nurkkaus kaipasivat jotain täytettä vanhan tilalle ja se jokin konkretisoituikin pian, kun lattialla lojuvat vaatteet kaipasivat fiksumpaa säilytysratkaisua. Tiedättekö, kun sellaisia kerran kaksi käytettyjä vaatteita ei tee mieli laittaa kaappiin puhtaiden vaatteiden sekaan, muttei tohtisi heittää vielä pyykkiinkään. Sellaisia varten vaaterekki on juurikin passeli. Minulla on viimeksi Joensuun vuosinani ollut vaaterekki ja tykkäsin sen käytöstä ihan kauheasti. Pari vuotta elelin ilman vaaterekkia tilanpuutteen takia, mutta nyt oli paluun aika. Ja rekki on taas ihan yhtä ihana kuin ennenkin! Varsinkin, kun vaatekaapin sisältö on harmonisoitunut aika paljon. Mustavalkoisuus ja raidat rokkaavat aika kovasti nykyään. Tosin onhan mun vaatekaappi edelleen aikamoista värien ilotulitusta, tylsäksi kun en halua muuttua, mutta etenkin tuollaiset monen päivän käytön vaatteet taitavat nykyisellään olla aika vahvasti mustavalkoisia. Ja niitä onkin sitten mukava pitää rekissä esillä, huoneen ilmekin pysyy mukavan seesteisenä yhtenäisen värimaailman ansiosta.

3.jpg

1.JPG

Kenellekään läheiselleni ei ainakaan ole jäänyt varmasti epäselväksi mieltymykseni Marimekkoon. Ja näitten kuvien myötä viimeisetkin luultavasti huomaavat mihin merkkiin olen kasvanut kiinni. Nuorempana en ihan ymmärtänyt äitini intoilua Marimekkoa kohtaan, mutta näin aikuisiällä olen huomannut olevani vahvasti kallellaan Marimekkoon ja merkin vaatteita, asusteita ja astioitakin löytyy kiitettävästi tästä kotikolosta. Tosin pakko antaa noottia nykyisestä laadusta ja tuotannon siirtymisestä ulkomaille. Vaatteitten laatu, ainakin trikoossa on kärsinyt Suomesta paon jälkeen. Silti liputan edelleen merkin puolesta, jos laatu nyt ei entisestään huonone. Tosin toivon, että Marimekko ottaisi netissä pyörivistä kritiikeistä itseensä ja kiinnittäisi todella huomiota laatuun ja valmistusmaihin. Marimekko on brändinä kuitenkin todella suomalainen, mielenkiintoinen ja menestynyt. Siksi aionkin ehdottomasti mennä leffaan katsomaan Marimekon perustajasta Armi Ratiasta kertovan elokuvan Armi elää!

2.JPG

Löytyykö ruudun takaa tyyppejä, jotka ovat jo kyseisen pätkän nähneet?

Kommentit (2)
  1. Onpas kivan näköinen rekki ja etenkin kun kaikki vaatteet on Marimekkoa. Mä tykkään myös Marimekosta tosi paljon, mut enemmän ehkä tällä hetkellä lapsen päällä. Itselläni on kaksi raitapaitaa, joiden malli ei oikein sovi mulle ja siksi jääneet käyttämättä. Yksi lempparimekko on Marimekon kuosia, se on jo vuosia vanha ja edelleen suosikkeja, tosin valmistajana on H&M, muistatko kun joskus oli sellainen tribute to Marimekko -kokoelma Henkkamaukalla? Mua harmittaa toi vaatteiden tuotannon siirtyminen Kiinaan, ainakin lapsen vaatteissa huomaa ihan selkeän laatueron. Noita Kiina-versioita ei uskalla pestä 60 asteessa tai laittaa kuivausrumpuun, made in Finland -versiot taas kestää molemmat mainiosti ja pysyy muutenkin paremmin muodossaan. Kesäksi himoitsen pikku-T:lle mustavalkoista raitapaitaa ja aion kyllä tarkistaa, että se on juurikin Made in Finland -laatua.

    1. Kiitos, rekki on Ikean hinta-laatusuhteelta mainio Mulig. Pelkistetty, moderni ja ihan kivan näköinenkin. 

      Hauskaa, mulla taas ihan lempparipaitoja on Marimekon raitapaidat, mutta olen huolinut vain musta- ja punavalkoiset paidat kaappiin. Hei huisin hyvä, että muistuttelit tuosta H&M:n ja Marimekon yhteistyömallistosta. Mun ihan kaikkien aikojen lempparimekko on tuosta mallistosta. Pieni istumatyön tuoma pyöreys vaan estää tällä hetkellä mekon käytön, mutta jospa kesäksi saisi taas mahtumaan päälle 😉

      Toivon syvästi, että Marimekko palauttaisi tuotantonsa takaisin Suomeen ja saatais taas nauttia vanhasta, hyvästä Marimekko-laadusta. Varmasti ainakin lasten vaatteissa tuo laatuero on huima, kun lapset touhottaa menemään. Toivottavasti tärppää ja saat T:lle mustavalkoisen raitapaidan hyvälaatuisena. Onhan se mahtava paita! 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *