Vuoden väri – Marsala

Pantone Matching System, tuo suunnittelutyön raamattu, mitä väreihin tulee. Jos haluat käyntikorttiisi juuri sen sävyn, mitä olet värikartasta katsellut, ilmoita se Pantone-värikoodein, niin tulos on painotyön jälkeen juuri oikea. Tässäpä oli sitten päivän niksipirkka. Oikeasti tulin kertomaan vuoden trendiväristä.

Pantone julkaisi jo jokunen aika sitten vuoden 2015 värinsä. Tänä vuonna tätä kunniakasta nimikettä saa kantaa väri nimeltään Marsala. Aluksi en lämmennyt tälle värille ollenkaan, mutta muutaman viikon aikana pieninä annoksina se on sulattanut pikku hiljaa sydäntäni ja nyt on päästy siihen pisteeseen, että väri näyttää oikeastaan todella houkuttelevalta. Viininpunainen on jo pitkään ollut vakioväri joka syksyisissä pukeutumistrendeissä, mutta nyt se on ottamassa paikkaansa myös ympärivuotisena trendivärinä. Ainakin tässä Pantonen kuvassa Marsalan punainen sohva, vihko ja tyynyt henkivät mukavaa kotoisuutta pienellä persoonallisella twistillä. Mietiskelinkin jo, olisiko kotona jotain, mitä voisi maalata viininpunaisella… Juuri kun sain kotoamme melkein kaiken punaisen pois. Oh well, Marsala onkin asiana aivan eri kuin kirkas punainen. Varsinkin tuollaisena metallinhohtoisena.

Pantone_Color_of_the_Year_Marsala_Story_One_Top_Image.jpg

Pantone_Introducing_Color_of_the_Year_Marsala_banner.jpg

Onko sinun mielestäsi Pantonen värivalinta osunut nappiin tälle vuodelle? Itse ainakin annan sille avosylin mahdollisuuden, on tämä kuitenkin muutaman vuoden ajalta suosikkini vuoden 2013 värin ohella.

pantone.jpg
Pantone’s trend color of the year 2015: Marsala.
Photos: Pantone.

Kommentit (4)
 1. Huh huh. Mun mielestä Pantone on mennyt pari vuotta ihan puskaan näitten vuoden väriensä kanssa. 2014 vuoden millenium-henkinen orkidean violetti oli 2000-luvun alkuisuudessaan ahdistava, mutta tämä 2015… Onkohan mun silmissä jotain vikaa, kun näen tuossa värisävyssä vain kuivuneen menkkaveren. Onneksi Pantonen kevään paletissa on muitakin sävyjä 🙂

  http://www.pantone.com/pages/fcr/?season=spring&year=2015&pid=11

  Ehkä suurin vika Marsalassa on se, että väri on niin tylsä, melkein epäväri. Onneksi nää väriasiat on kuitenkin mielipideasioita. Ikäväähän se olisi, jos kaikkien lempiväri olisi sama kuin itsellä.

  1. Mä en ole myöskään oikein syttynyt Pantonen vuoden väreille, mutta mun mielestä tän vuoden väri on pienen totuttelun jälkeen alkanut näyttää hyvältä, samoin kuin vuonna 2013. Muuten tykkään yleisesti enemmän noista kausitrendiväreistä.

   Huh, eipä onneksi tule mielleyhtymää kuivuneeseen menkkavereen. Tosin, kauniin väristä menkkaverta, jos on tollaista 😉

 2. Kyllä! Tykkään 🙂

  1. Kiva! Minäkin koko ajan enemmän ja enemmän 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *