10 x luonnonkosmetiikka suosikkini

luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikka on kiinnostanut minua jo pitkään, mutta viime syksynä päätin siirtyä kokonaan luonnonkosmetiikan puolelle. Pienin askelin tietysti, koska haluan ensiksi käyttää kaikki vanhat purkit ja purnukat loppuun. Haluan, että käyttämäni kosmetiikka on mahdollisimman ympäristöystävällistä sekä luonnollista iholleni. Markettikosmetiikassa on aivan älyttömiä määriä erilaisia kemikaaleja ja haitallisia aineita, joita haluan tietoisesti välttää yhä enemmän. Esteettisenä ihmisenä minua viehättää myös monien luonnonkosmetiikkamerkkien kauniit ulkoasut! Pieni juttu, mutta tekee luonnonkosmetiikan ostamisen entistä houkuttelevammaksi.

Mutta mitä luonnonkosmetiikka tarkalleen on?

En itsekään täysin tiedä vastausta kysymykseen, joten selvitin muutaman konkreettisen faktan:

”Luonnonkosmetiikan valmistuksessa suositaan luonnonmukaisia raaka-aineita, joiden alkuperä on pystyttävä jäljittämään. Kasviperäisissä raaka-aineissa suositaan sertifioitua luomulaatua. Uhanalaisia kasveja ei käytetä. Geenimuunneltujen raaka-aineiden käyttö on kielletty. Mineraalipitoisten raaka-aineiden hankkiminen ei saa tuhota maisemaa tai saastuttaa ympäristöä.

Luonnonkosmetiikan raaka-aineiden tuotannossa, hankinnassa ja itse tuotteiden valmistamisessa minimoidaan ympäristöön kohdistuvat haitat. Raaka-aineet ovat suurelta osin kasviperäisiä ja näistäkin osa on luomutuotettua. Luonnosta kerättävät villikasvit kerätään vastuullisesti, lajeja vaarantamatta. Osa raaka-aineista on esimerkiksi elintarviketeollisuudessa jäävien sivutuotteiden hyödyntämistä, kuten luomualkoholi.

Luonnonkosmetiikkaa ei testata eläinkokeilla. Kaikkien tuotteiden tulee olla turvallisia käyttää ja tämä varmistetaan testaamalla tuotteet vapaaehtoisilla. Dermatologiset testit tehdään lääkärien valvonnassa. Lisäksi luonnonkosmetiikkaa käyttävä kuluttaja välttyy altistumasta suurelle joukolle synteettisiä kemikaaleja, joiden mahdollisia terveysvaikutuksia ei välttämättä vielä edes tiedetä.”

Lähteenä: Pro Luonnonkosmetiikka ry

luonnonkosmetiikka

Aito luonnonkosmetiikka tunnetaan sertifikaateista

 Sertifikaatit kertovat paitsi mm, raaka-aineista, niiden käsittelystä, tuotteiden valmistusmenetelmistä, tuotantolaitoksista, valmistuksen ekologisuudesta sekä pakkausten kierrätettävyydestä. Sertifikaatit kieltävät ehdottomasti geenimuuntelun ja eläinkokeet. Sertifikaatteihin en ole itse perehtynyt tarkasti ja siksi olenkin ostanut sertifioidun luonnonkosmetiikan lisäksi myös serfitioimatonta luonnollista kosmetiikkaa. Olen luottanut siihen, että esimerkiksi Ruohonjuuressa myytävät tuotteet ovat aina mahdollisimman luonnonmukaisia! Olen kuitenkin sitä mieltä, että parempi ostaa edes mahdollisimman luonnollisia tuotteita vaikkei sertifikaattia olisikaan kuin markettien täysin synteettisesti ja mahdollisesti kovin epäeettisesti valmistettuja tuotteita! Linkkaan tähän Pro Luonnonkosmetiikka ry:n listauksen Suomessa myytävistä sertifioiduista luonnonkosmetiikka merkeistä. Listalta löytyy mm. Madara, Lavera, Mossa, Boho sekä Mia Höytö.

Koska luonnonkosmetiikka on minulle aivan uusi aluevaltaus, hyviä tuotteita sai aluksi hiukan metsästää ja haeskella. Olen kuitenkin iloinen, että olen jo varsin lyhyessä ajassa löytänyt luonnonkosmetiikan puolelta itselleni luottotuotteita. Niin meikkejä kuin ihonhoitotuotteita. Helpoin tapa löytää tietoa luonnokosmetiikasta on lukea eri blogeista käyttökokemuksia Googlea apuna käyttämällä. Niin itse tein ja vältyin suurimmilta hutiostoksilta. Lisäksi esimerkiksi Sokoksella on nykyään selkeä luonnonkosmetiika-alue, jossa voi helposti vertailla eri brändien tuotteita! Itse usein kävelen suoraan myyjän luo kysymään apua uutta tuotetta etsiessäni! Tänään jaan kuitenkin muutaman oman luonnonkosmetiikkasuosikkini. Luvassa muutama vinkki sekä meikkeihin että ihonhoitotuotteisiin…

luonnonkosmetiikka

NUI Cosmetics

-100% luonnonmukainen, eläinkokeeton, gluteeniton ja vegaani meikkisarja. Lisäksi kaikki tuotteet ovat vähintään 70% luomua.

Ihastuin NUI:n tuotteisiin iloveme-messuilla ja mukaan tarttui useampikin tuote. NUI:n tuotteissa minua on (kauniin ulkonäkön lisäksi haha) viehättänyt tuotteiden todella korkea laatu ja miellyttävät luonnolliset tuoksut. Mikään NUI:n tuotteista ei oikeastaan ole pettänyt minua ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan brändin tuotteita!

NUI Cosmetics Kiinnityspuuteri (54,90€ Biodelly). Itse tykkään käyttää peittävää ja mattapinnan luovaa puuteria meikkivoiteen päälle. Mielestäni on tärkeää, että puuteri kiinnittää meikkivoiteen ja luo meikkipinnasta tasaisen. NUI:n kiinnityspuuteri on täyttänyt kaikki kriteerini paremmin kuin hyvin! Puuteri on mielestäni juuri sopivan paksua ja peittävää. NUI:n kiinnityspuuteri tekee meikistä todellakin tasaisen ja jättää ihon samalla ihanan heleäksi. Vaikka itse kerrostan meikkivoidetta pohjalle paljonkin, ei lopputulos näytä NUI:n kiinnityspuuterin jälkeen pakkelimaiselta. NUI:n puuterista on muodostunut itselläni ehdottomasti uusi luottotuote ja tilaan uuden heti vanhan loputtua. Hintaakaan ei mielestäni kannata säikähtää, koska puuteri on kestänyt aika reipasta puuterinkäyttöäni jo puoli vuotta. Mikäli ihosi on hyväkuntoisempi kuin omani ei puuteria tarvitse käyttää meikin päälle niin paljoa ja yksi purkki kestää todella pitkään! Ennen kaikkea luonnonkosmetiikkaan panostaminen on satsaus omaan sekä luonnon hyvinvointiin!

luonnonkosmetiikkaNUI Cosmetics Natural Liquid Foundation -Meikkivoide, sävy 1. Intense Kanapa (48€ Biodelly). Kaipaan meikkivoiteeltani kunnon peittävyyttä, koska ihoni on todella huonokuntoinen. Tarkoitan nyt oikeasti peittävää meikkivoidetta. Yksikään kevyempi meikkivoide ei kohdallani toimi tarpeeksi hyvin. Siksi tunnustan, ettei tämä NUI:n Meikkivoide ihan täyttänyt tiukkoja kriteerejäni… Olen myös ollut liian laiska kerrostamaan meikkivoidetta, jolloin lopputulos olisi varmasti peittävämpi, todennäköisesti jo riittävä. Kuitenkin tykkään NUI:n meikkivoiteen sävystä ja levittyvyydestä kovasti! Nyt olen sekoittanut siihen hiukan Lumenen peittävämpää Matte meikkivoidetta saadakseni peittävämmän lopputuloksen. Odotan kuitenkin sitä, että esimerkiksi reissuni jälkeen ihoni kunto paranisi ja voisin siirtyä hiljalleen käyttämään pelkästään tätä NUI:n meikkivoidetta. Jos et tarvi siis täyttä peittävyyttä ihollesi, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan NUI:n meikkivoidetta, joka on monissa listauksissa nimetty parhaimmaksi luonnonkosmetiikan meikkivoiteeksti!

NUI Cosmetics Huulipuna (38,50€ Biodelly) Haluan antaa vielä erikoismaininnan rakkaalle huulipunalleni, jonka harmillisesti hukkasin ihan totaalisesti. Kuljetan huulipunaani aina kulloinkin mukana olevassa laukussa ja olen vahvasti sitä mieltä, että se on tipahtanut jonnekin kyläilyreissullani. Etsin sitä joulun aikaan kissojen ja koirien kanssa, mutta mistään ei vain löytynyt. En tietenkään muista huulipunani sävyä, mutta täydellisen murretun roosan värinen se oli. Tykkäsin kovasti huulipunan koostumuksesta ja pitävyydestä. Ostan varmasti pian uuden, koska suoraan sanottuna minua ällöttää laittaa synteettisesti tuotettuja aineita huulilleni. Ties mitä kemikaaleja niissä oikeasti on… Suositus siis myös NUI:n huulipunille!

luonnonkosmetiikka

Lily Lolo

-Lily Lolo on luonnonkosmetiikkalaatuinen mineraalimeikkisarja, jossa on panostettu erityisesti laatuun ja kattavaan värivalikoimaan. Sarja sopii hyvin herkkäihoisille, sillä tuotteissa on käytetty vain luonnollisia ainesosia, eikä niihin ole lisätty synteettisiä väriaineita tai hajusteita. Tuotteet ovat myös parabeenittomia ja CrueltyFree-sertifikoituja eli niitä ei ole testattu eläimillä.

Pientä taustatutkimusta tehdessäni itselleni siis selkeni, että eihän Lily Lolo olekaan täysin luonnonkosmetiikkaa, vaikka kovin luonnollinen onkin. Kuitenkin parempi sentään ostaa hyvin luonnollista ja eläinkokeettomaa kosmetiikkaa kuin tavallista täysin synteettistä kosmetiikkaa! Itse olen ollut todella tyytyväinen Lily Lolon meikkien laatuun, väreihin ja kestävyyteen. Valikoimasta löytyy, vaikka mitä herkullisiä värejä niin luomiväreistä, poskipunista kuin highlightereista!

Lily Lolo Illuminatior, sävy Rose (18,90€ Biodelly). Olen itse tykännyt paljon Lily Lolon korostusväristä. Sävy on juuri sopiva ja häivyttyy kasvoille kauniisti. Itse sudin korostusväriä isolla sudilla poskille ja joskus sipaisen sormella hiukan kulmien alle ja nenän varteen. Korostusväri on suorastaan todella tehokas, joten saa varoa ettei sudi liikaa hohtoa naamaan! Tykkään kovasti!

Lily Lolo Poskipuna, sävy Coming Up Roses (13,90€ Biodelly). Uusin tulokas meikkivalikoimassani on Lily Lolon poskipuna. Sanottakoon aluksi, että sävyvaihtoehdoista kaikki olivat houkuttelevan ihania. Päädyin Coming Up Roses -sävyyn, johon olen todella tyytyväinen. Sävy on juuri sopivan murrettu roosa. Kevysti sutimalla saa kevyemmän punan, ja luonnollisesti sutimalla hieman enemmän puna on syvempi. Siis todella ihana ja laadukas poskipuna!

luonnonkosmetiikkaluonnonkosmetiikka

Madara

Mádara on yksi maailman arvostetuimmista luonnonkosmetiikkabrändeistä. Se on sertifioitu kansainvälisten ECOCERT -standardien mukaisesti, täysin luonnollinen ja ekologinen tuotesarja. Sarjan korkealaatuiset luonnonkosmetiikkatuotteet sisältävät luomusertifioituja, baltialaisia kasviuutteita, joiden aktiiviaineet ovat ainutlaatuisen intensiivisiä.

Madaran tuotteista olen tykännyt jo pidemmän aikaa. Erityisesti sarjan naamiot ovat olleet säännöllisen epäsäännöllisessä käytössäni useamman vuoden ajan. Tällä hetkellä käytössä on joululahjaksi saamani naamiot, mutta Madaran Detox-naamio on suosikkini ihon syväpuhdistukseen! Myös kehuttua SOS-naamiota haluaisin testata talven kuivattamalle iholle. Madaran tuotteet ovat todellista luonnonkosmetiikkaa ja siksi olenkin valmis maksamaan niistä tavallisia markettituotteita enemmän. Pidän kovasti myös Madaran tuotteiden luonnollisista ja raikkaista tuoksuista. Ja tietenkin myös kauniista pakkauksista…

luonnonkosmetiikkaMadara Deep Moisture Fluid Day, normaali/sekaiho ( 26,90€ Biodelly). Madaran kosteuttava geelimäinen voide on ehdoton suosikkini, mitä kosteusvoiteisiin tulee. Voide tehokosteuttaa ihoa, mutta jättää ihon ihanan pehmeäksi eikä yhtään rasvaiseksi! Voiden myös levittyy todella hyvin ja pieni määrä riittää koko kasvojen alueelle! Todella hyvä tuote päivittäiseen käyttöön!

Madara Cleansing Milk, kaikki ihotyypit (17,90€ Biodelly). Ihastuin heti ensimmäisellä käyttökerralla Madaran puhdistusmaitoon. Puhdistusmaito puhdistaa hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Myös meikki lähtee hyvin puhdistusmaidolla. Puhdistusmaito ei myöskään jätä ihoa rasvaiseksi vaan juuri sopivan kosteaksi. Muutama purkki on minulla näitäkin jo kulunut!

luonnonkosmetiikkaMadara Balancing Toner, normaali/sekaiho (18,80€ Biodelly). Myös Madaran kasvovedestä on tullut suosikkini! Tasapainottava kasvovesi puhdistaa ihosta viimeisetkin meikin rippeet. Iho tuntuu käytön jälkeen raikkaalta, pehmeältä ja miellyttävältä. Kavovesi myös säätelee öljyisiä alueita ja rauhoittaa kuvia. Lisäksi raikkaasta tuoksusta tykkään kovasti!

luonnonkosmetiikkaMadara SOS Repair Intensive Serum (38,90€ Biodelly). Madaran tehokosteuttava seerumi on ollut aivan ehdoton lempparini läpi talven. Laitan seerumia tavallisen kosteusvoiteen lisäksi. Joskus aamuin illoin ja joskus vain iltaisin, koska seerumin pitää antaa rauhassa imeytyä.  Seerumi sisältää ainesosia, jotka todella auttavat sitomaan kosteutta paremmin ihoon!

luonnonkosmetiikkaEco Tools siveltimet. Olen tykännyt kovasti Eco Tools:in meikkisiveltimistä. Siveltimet ovat paitsi laadukkaita myös vegaanisia ja ympäristöystävällisiä. Tuotteiden varret on tehty uudistuvasta bambusta, joka on yksi nopeimmin uusiutuvista kasveista maapallolla.

Tässä siis oli tämän hetkiset luonnonkosmetiikkasuosikkini. Myöhemmin luvassa yhä useammin luonnonkosmetiikkaa käsitteleviä postauksia! Kertokaa ihmeessä teidän omat luonnonkosmetiikkasuosikkinne kommenttiboxiin!

Ps. Postaus ei ole toteutettu yhteistyössä Biodellyn kanssa. Katsoin tuotteiden hinnat vain heidän nettisivujensa kautta, jotta kaikki postauksen hinnat ovat hyvin vertailtavissa!

Kommentit (1)
  1. Nyt noin kahden-kolmen kuukauden huumauksen jälkeen (noin 3 kk olen etsinyt käsiini luonnonkosmetiikkaa ja vakuuttunut että tahdon vaihtaa kosmetiikan mahdollisimman täydellisesti luonnonkosmetiikkaan) olen todennut ainakin FLOW merkin mineraalipuuterin ja bo-ho merkin ripsivärin olevan suosikkilistallani.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *