8 asiaa, joihin haluan keskittyä vuonna 2019

dsc_0151.jpg

Uusi vuosi toi mukanaan kauan kaivatun toivon tunteen. Vahvan tunteen siitä, että elämällä on todella minulle vielä tarjottavaa. Nähtävää, koettavaa ja tunnettavaa. Uuteen vuoteen herätessäni olin todella kiitollinen uudesta alusta ja puhtaasta pöydästä. Mahdollisuuksien rajattomuudesta, valinnan vapaudesta ja suorittamispaineiden puuttumisesta. Tuntui siltä, että ehkä tämä todella on minun vuoteni. Voin tehdä vuodesta 2019 parhaimman mahdollisuuden. Kaikki avaimet uusiin oviin ovat käsissäni. 

Tänä vuonna en halua asettaaa itselleni mitään konkreettisia tavoitteita. En halua yhtään ylimääräistä ”pitäisi” -asiaa mieltäni kuormittamaan. Kuitenkin loin itselleni intention tälle vuodelle ja siihen pohjaten useamman asian, joihin haluan tänä vuonna keskittyä. Vuosi 2019 tulee pyörimään vahvasti ainakin oman kokonaisvaltaisen hyvinvointini ja itselleni mukavien asioiden toteuttamisen ympärillä. Tuskin maltan odottaa, mitä kaikkea vuosi 2019 tuo tullessaan! Tänään haluankin listata pari asiaa, joihin haluan keskittyä vuonna 2019…

8 asiaa, joihin haluan keskittyä vuonna 2019:

Go with the flow. Haluan omistaa tämän vuoden go with the flow -elämäntyylille. En halua suunnitella liikaa vaan haluan mennä sen mukaan, mikä kulloinkin tuntuu hyvältä. Samalla opetan itseäni sietämään epävarmuutta ja luottamaan elämään. Niin monta vaihtoehtoa on avoinna ja tällä hetkellä olen vain kiitollinen vapaudestani valita. Mikään tai kukaan ei pakota minua tänä vuonna yhtään mihinkään. Saan keskittyä ihan täysillä vain elämään hetkessä!

Toipuminen. Koska viime vuosi meni pitkälle selviytymisessä, tämä vuosi on omistettu toipumiselle. Haluan antaa itselleni mahdollisimman paljon aikaa levätä, rentoutua ja vain olla. Tiedän, että levon antaminen itselleni on kaikista tärkeintä tällä hetkellä. Joskus sitä vain tarvitsee aikaa toipumisprosessille ja sitä aion itselleni tänä vuonna järjestää. Hidastaminen ei ole luovuttamista vaan energian keräämistä tulevia haasteita varten! Tuskin maltan odottaa, miten tammikuun puolessa välissä alkava loma vaikuttaa hyvinvointiini!

 

collage1.jpgdsc_0296.jpg

Kokonaisvaltainen hyvinvointi. Toipumiseen liittyen tänä vuonna aion panostaa aikaisempaa enemmän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Haluan opetella löytämään apua kipuihini ja särkyihini muualta kuin lääkepurkeista. Minun täytyy keskittyä henkisen hyvinvointini parantamiseen, jotta voisin myös fyysisesti hyvin. Käytännössä tämä tarkoittaa paljon joogaa, meditaatiota, liikuntaa ja rauhoittumista. Alkuvuodelle on myös muutama rentoutuskelluntakerta varattuna, jonka pitäisi auttaa kipuihin, unettomuuteen ja stressitasojen vähenemiseen. Lisäksi yksi hyvinvointiviikonloppu on varattuna tammikuulle!

Luottamus elämään. Koska ahdistukseni oli viime vuoden ajan kovasti pinnalla, minun oli todella vaikea luottaa elämään. Pelkoni olivat aivan liian usein vallalla ja ohjailivat elämääni turhan voimakkaasti. Siksi minun on elintärkeää parantaa tänä vuonna luottamustani elämään. Opetella luottamaan siihen, että asiat kyllä järjestyvät. Hyvät asiat sattuvat kohdalleni huonoja todennäköisemmin. Onni ja ilo ovat minulle mahdollisia, eivät missään nimessä tavoittamattomissa! 

 

dsc_0255.jpgdsc_0176.jpg

Pienet ja suuret unelmat. Tänä vuonna aioin toteuttaa unelmiani, niin pieniä kuin suuria sellaisia. Kuitenkaan mitään paineita ottamatta. Vain ja ainoastaan oman olon sallimissa rajoissa. En aio pakottaa itseäni yhtään mihinkään. Luovuuskin voi paremmin vapaassa tilassa vailla minkäänlaisia suorituspaineita. Tein itselleni pienen unelmalistan, koska sillä tavoin sain unelmiani konkreettisempaan muotoon. Haluan tuoda päiviini, viikkoihini ja koko vuoteen paljon mukavia, ihania ja mieleenpainuvia juttuja. Unelmalistallani on sekalaisesti kaikkea oman yrityksen perustamisesta leffakäyntiin omassa seurassa ja Pariisi-reissuun! 

Sydämeni kuuntelu. Niin kuin jo kerroinkin, en halua tänä vuonna luoda itselleni yhtään suorituspaineita. Haluan herkistyä yhä enemmän sydämeni kuuntelulle. Haluan istua hiljaisuudessa yhä enemmän ja kirkastaa ajatuksiini minulle tärkeitä asioita. En halua hukata enää yhtään vuosia elämästäni muiden ohjenuoran mukaan kulkemiseen. Teen vain asioita, joita minun sydämeni haluaa tehdä. Asioita, jotka saavat silmäni kiilumaan innosta ja sieluni täyttymään elämästä. Haluan hypätä aamulla sängystä yhä useammin elämän nälkäisenä, toiveekkaana ja uteliaana. Haluan löytää sydämeni kuuntelun avulla myös rauhan sisimpääni. Kun tiedän tekeväni itselleni merkityksellisiä asioita, ahdistus vähenee ja olen lähempänä todellista itseäni! <3

 

collage2.jpg

Minä itse. Aion tänä vuonna olla sen verran itsekäs, että laitan oman hyvinvointini etusijalle. Pyrin kuuntelemaan yhä enemmän kehoni viestejä ja toimimaan niiden ohjeistamalla tavalla. Toisinaan hidastamaan ja toisinaan painamaan enemmän kaasua. Lisäksi luonnollisesti, kun voin hyvin omassa kehossani ja mielessäni minulla riittää enemmän annettavaa muille. Omaan hyvinvointiin panostaminen ei siis oikeastaan ole ikinä muilta pois, päinvastoin. Haluan siis omaa hyvinvointiani kunnioittamalla tuoda enemmän hyvää myös muiden ihmisten elämään!

Uudet muistot. Haluan luoda paljon uusia ihania muistoja vanhojen rinnalle. Haluan nähdä, tehdä ja kokea niin paljon kuin terveyteni sallii. Haluaisin kovasti myös matkustella, niin Suomessa kuin maailmalla. Yksi reissu on yhden klikkauksen päässä varauksessa, mutta kovasti pari muutakin kohdetta houkuttelisi. Kumpa sitä voisi vaan saada lottovoiton ja varata  pari matkaa ilman harmaita hiuksia rahan menoa ajatellen… Kuten sanoin haluan myös ekologisuutta ajatellen matkustaa enemmän Suomessa ja viettää aikaa luonnossa. Kesälle aion ainakin järjestää viikon vapaata, jotta pääsen nauttimaan olostani meren äärellä mökillä! Myös joku Suomi-roadtrip houkuttelisi kovasti! Hankoon ja Yyteriin on ainakin päästävä vierailulle!

 

Kuten varmaan olette huomanneet, olen todella innostunut kuvaamaan luonnon äärellä. Tykkään vain ihan hirmuisesti luonnon rauhallisesta vaikutuksesta kuviin. Vuosi sitten en olisi millään voinut kuvitella itseäni kuvaamassa luonnossa. Suorastaan kammoksuin kaikkea muuta kuin rakennuksia. Suhtautumisessani valokuvaukseen näkyy kuitenkin myös muutokseni ihmisenä kuluneen vuoden aikana. Nykyään arvostan enemmän rauhallisuutta, läsnäoloa ja levollisuutta kuin jatkuvaa kiirettä, suorittamista ja tehokkuutta. Siksi luonto miellyttää kuvissa silmääni paremmin kuin hyvin. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kuvaamaan kunnon talvimaisemissa! Lisäksi palaan taas pikku hiljaa normaaliin postaustahtiin, joten kuullaan mahdollisimman pian! 

 

Ihanaa alkavaa viikkoa teille <3 

 

dsc_0229.jpg

Kuvaaja: Inka Pietilä

Kommentit (2)
  1. Sä kirjoitat kauniisti mutta sulla on myös valtavan upeat kuvat! Tykkään ihan hirveästi. 🙂 Tykkään myös sun simppelistä tyylistä ja asuista, jossa on yleensä aina useampi ihana yksityiskohta. Nytkin tekisi mieli omistaa samanlaiset helmipinnit ja mustat sormikkaat. 🙂

    1. Voi kiitos niin paljon Saranda! Tää kommentti piristi hurjasti mun päivää! :)) Ehdottomasti hommaat hiuspinnit, jos siltä tuntuu! Niillä on niin helppo piristää asua kuin asua ja luoda kokonaisuuteen vähän mielenkiintoa. Ihanaa päivänjatkoa sulle <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *