Kiitollisuus onnea vahvistamassa

dsc_0468.jpg

Kiitollisuus vahvistaa tutkitusti onnellisuutta. Kiitollisuutta voi tuntea niin pienistä kuin suurista asioista. On täysin inhimillistä, että joskus koko sielu pursuaa kiitollisuutta ja joskus taas yhdenkin kiitollisuuden aiheen nimeäminen voi olla hankalaa. Kiitollisuutta ei voi tuntea pakottamalla tai väkisin vääntämällä, mutta kiitollisuuden tunnetta voi tietoisesti oppia lisäämään ja vahvistamaan. Yksinkertaisia keinoja kiitollisuuden lisäämiseksi ovat mm. kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittaminen sekä läsnä olon lisääminen joogan, meditaation tai luonnossa olon myötä.

Itse olen oppinut tuntemaan kiitollisuutta yhä vahvemmin tulemalla enemmän tietoiseksi tästä hetkessä. Todellisuudessa vain tässä hetkessä voimme olla onnellisia ja tuntea kiitollisuutta. Siksi tietoisuuden lisääminen lisää myös kiitollisuutta. Yksinkertaisin tapa tulla tietoiseksi tästä hetkestä on keskittyä hengitykseen. Itselläni hengitykseen keskittyminen vahvistaa jo sellaisenaan kiitollisuuden tunnettani. Tuntiessani hengitykseni virtauksen keuhkoissani tunnen suurta kiitollisuutta elossa olostani. Siitä, että saan hengittää ja saan olla tässä. Eläminen ei todellakaan ole itsestään selvyys ja se on itselläni suurin kiitollisuuden aihe. 

Kirjoitan myös joka ilta kiitollisuudenaiheita päiväkirjaani. Joskus listaan kiitollisuuden aiheita kymmenittäin ja joskus jo kolmen kiitollisuuden aiheen kirjoittaminen tuottaa päänvaivaa. Kiitollisuuspäiväkirjan konkreettisuuden avulla olen todella oppinut tuntemaan enemmän kiitollisuutta. Kiitollisuuden aiheiden listaaminen päivän lopuksi on myös ihana tapa päättää kulunut päivä. On ihana katsella paperilla kiitollisuuksien aiheita ja ymmärtää, kuinka paljon sitä itsellä jo onkaan. Kuinka paljosta sitä voikaan tuntea kiitollisuutta.

 

 

collage1.jpgdsc_0602_0.jpg

Alkavan viikon kunniaksi ajattelin listata teille viime päivieni kiitollisuuden aiheita. Olisi myös mukava, jos kommentoisitte postauksen loppuun teidän kiitollisuuden aiheita. Yhden tai useamman. Pienen tai suuren. Olisi ihana, jos pysähtyisitte tämän postauksen myötä hetkeksi. Pysähtyisitte oman elämänne äärelle. Vallitsevan hetken äärelle. Hengittäisitte pari kertaa oikeen syvään. Hengittäisitte ulos kaikkea, jota ette kaipaa elämäänne. Hengittäisitte sisään kaikkea, jota haluatte elämäänne enemmän. Kiitollisuutta, onnea, rakkautta, myötätuntoa, armollisuutta… Avaisitte silmänne ja kirjottaisitte muutaman kiitollisuuden aiheen ylös. Tallentaisitte ne sydämiinne. Antaisitte hyvän olon tulvia kiitollisuuden mukana sisimpäänne. Kiitos ja kaunista päivää sinulle <3

Olen kiitollinen:

Inspiraatiosta. Viime viikon aikana sain kunnon inspiraatiopuuskan. Inspiroitunut olo tuntui erityisen hyvältä hieman nihkeiden ja riittämättömyyden värittämien viikkojen jälkeen. Olin pitkästä aikaa todella tyytyväinen omaan sisältööni ja katselin hymy huulilla omaa kädenjälkeäni. Mieleeni kirkastui vielä aikaisempaa selkeämmin, mitä haluan blogissani ja somessani jakaa. Inspiraatio sai oloni myös pirteäksi ja iloiseksi!

Uusista ja vanhoista ystävistä. Ystävänpäivän koittaessa pysähdyin miettimään elämässäni olevia ja elämääni hiljattain ilmestyneitä ystäviä. Olen todella kiitollinen, että olen vihdoinkin alkanut löytää ympärilleni samankaltaisia ihmisiä. Ihmisiä, joiden seurassa voin olla juuri oma itseni peittelemättä mitään osaa itsessäni. Elämääni on hiljattain ilmestynyt myös monia uusia tuttavuuksia. Sellaisia ihmisiä, joista huokuu lämpö, ymmärrys ja sisäinen kauneus. Uskon, että monesta heistä muodostuu ajan kuluessa läheisiä ja tärkeitä ystäviäni. Varsin kiitollinen siis jokaisesta ihanasta tyypistä <3

 

dsc_0584.jpg

Mahdollisuudesta lähteä reissuun. Vaikka tuleva reissuni yksin Balille kovin jännittääkin, olen suunnattoman kiitollinen reissun olevan ylipäätään minulle mahdollista. Minulle on mahdollista päästä tuulettamaan sieluani meren aaltojen kohinaan, trooppisen auringon lämpöön ja uusien ihanien hetkien, myöhemmin muistojen, äärelle. Minulla on mahdollisuus näinkin suureen irtiottoon ja siitä olen todella kiitollinen. Tuskin maltan odottaa, mitä kaikkea uudet tuulet tuovat tullessaan. Kiitos elämä siis siitä, että tarjosit minulle mahdollisuuden lähteä viettämään EAT PRAY LOVE -lomaa Balille <33

Avantouinnista. Olen todella kiitollinen siitä, että olen pitkästä aikaa löytänyt itselleni säännöllisen harrastuksen, joka tuo minulle hyvää oloa. Kylmä vesi ei ole ikinä ollut minulle mikään este ja saadessani innostuksen kipinän parisen viikkoa sitten olen käynyt pari kertaa viikossa avannossa. Avantouinti tuo minulle myös hyvällä tavalla itseluottamusta ja uskoa omaan voimaani. Jokaisella kerralla, kun kastaudun hyiseen veteen voitan itseni ja tiedän näin pystyväni lukuisiin muihinkin asioihin. Rakastan ennen kaikkea sitä raikasta fiilistä, joka jää avantouinnin jälkeen!

Erityisherkkyyteni tunnistamisesta. Kirjoitin postauksen herkkyydestä, koska sain todellisen ahaa-elämyksen lukiessani viime viikolla tekstejä erityisherkkyydestä. Oli helpottavaa huomata kuinka monet kummallisista ja välillä kovin uuvuttavista luonteenpiirteistäni selittyvät herkkyydellä. Koen, että oman itseni syvempi ymmärrys erityisherkkyyden kautta auttaa minua suhtautumaan itseeni ja tarpeisiini lempeämmin. Huomioidessani herkkyyteni minun on ennen kaikkea mahdollista voida entistä paremmin omana itsenäni. Olen kiitollinen myös siitä, kuinka hyvin läheiseni ottivat uuden havaintoni itsestäni vastaan.

 

dsc_0513.jpg

Juoksemisesta. Raudanpuute on verottanut voimavarojani ja jaksamistani pitkään, joten en ole aikoihin pystynyt kunnolla juoksemaan. Yksinkertaisesti en ole vain jaksanut ja parempi vain, että olen antanut kehon rauhassa kerätä voimia. On siis ollut aivan mieletöntä huomata, että kehoni energiat ovat alkaneet vihdoinkin nousta ja jaksan juosta. On todella voimauttavaa tuntea oma voima jaloissa, jotka jaksavat viedä eteenpäin. Tuntea oman elämän virtaus keuhkoissa hengityksen myötä. Tuntea kiitollisuutta siitä, että vihdoin jaksan ja pystyn. Tästä on suunta vain ylöspäin, yksi askel kerrallaan.

Neulomisesta, äänikirjoista ja teestä. Pienistä jutuista kiitollisuuden tunteminen on ihan parasta. Kiitollisuuspäiväkirjani useimmin toistuva kiitollisuuden aihe on varmasti tee, koska nautin iltateetä yleensä samaan aikaan kirjoittaessani. Myös neulomisesta tunnen kiitollisuutta. On ollut ihanaa palauttaa vanha rakas harrastus osaksi arkea. Lisäksi äänikirjat ovat auttaneet minua jaksamaan useasti yliajattelevan mieleni kanssa. Erityisesti iltaisin kuuntelen äänikirjoja, koska niihin keskittyminen auttaa hiljentämään ja rauhoittamaan oman mieleni. En tiedä, mitä teen, kun olen kuunnellut kaikki Harry Potterit…

Luonnosta. Vaikka Suomi ei ole loskasään vallitessa näyttänyt kaikista parastaan, olen silti todella kiitollinen kauniista luonnostamme. Erityisesti viikonloppuna oli aivan ihanaa, kuinka aurinko paistoi ja laittoi lumen kimmaltamaan tuhansien timanttien lailla. Haluan jatkossa yhä enemmän vain oleskella luonnossa. Kävellä metsän keskelle tai järjen rannalle ja vain istahtaa kivelle. Katsella, kuunnella ja ihastella. Antaa levollisuuden tulvia mieleen ja kehoon. Hengitellä raikasta ilmaa ja tuntea kiitollisuutta siitä, että on kaiken jälkeen vielä varsin hyvissä ruumiin ja sielun voimissa. 

Mistä sinä tunnet kiitollisuutta?

Ps. Ihanaa alkavaa viikkoa, olkoon se täynnä valoa, lämpöä ja rakkautta <3

dsc_0615.jpg

Kuvaaja: Henna Seppälä

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *