Pelkoni, paheeni ja unelmani- 20 kysymystä ja vastausta

Sara Susanna's

1. Paljasta jotain, mitä emme tiedä sinusta

Minulla on tällä hetkellä moniteholasit käytössä, joiden ulkonäköön en ole vielä kunnolla tottunut -terveisin kaksikymppinen mummo. Olen todella huono puhumaan englantia ja yleensä mulla menee kieli ihan solmuun, jos yhtäkkiä pitää alkaa puhumaan engalantia. Historialliset sarjat, esimerkiksi The Crown ja Hakekaa kätilö, ovat mieleeni. Lempijugurttini on Yosan Greek Style -mansikkaraparperi, niin hyvää. En edes muista koska olisin viimeksi syönyt tavallisia karkkeja, mutta raakasuklaa on herkkuani. Juoksin pari vuotta sitten Pirkan Hölkän (33km) alle kolmeen tuntiin ja olin itsekin todella yllättynyt tulokseeni! 

2. Mitkä ovat huonoja puoliasi?

Olen aina ollut todella huono tekemään päätöksiä. Lapsena seisoin karkkihyllyn edessä niin kauan, kunnes äiti tuli ja käski vain ottaa jonkun pussin. Yleensä siis vain pyörittelen päässäni paria vaihtoehtoa enkä vain osaa valita kumpi olisi parempi. Huonoja puoliani ovat myös yliajattelu, omien kykyjeni kyseenalaistaminen ja taipumukseni liiallisen stressaamiseen lähes kaikessa. Haluaisin myös opetella kysymään useammin läheisiltä ihmisiltä ”mitä kuuluu?”. Yleensä sitä tulee löpistyä pikku jutuista tai omista asioista, jolloin toisen todellisten kuulumisten kysyminen helposti unohtuu. Siinä haluan kuitenkin ehdottomasti parantaa!

3. Mikä sinussa ihastuttaa muita?

Hmm tähän on vähän vaikea vastata itse… Veikkaisin kuitenkin, että monet arvostavat avoimuuttani. Olenkin saanut kiitosta siitä, kuinka helposti lähestyttävä olen ja kuinka helppo minun kanssa on puhua eri asioista! Olen myös ollut monien mielestä hyvällä tavalla sosiaalisempi ja räväkämpi kuin someni perusteella voisi luulla. Usein saan kehuja myös suunnitelmallisuudestani. Jos hommat ovat levällään, niin Sara kyllä hoitaa asiat järjestykseen xd

4. Jos saisit minkä tahansa ominaispiirteen tai taidon, mikä se olisi?

Haluaisin ehdottomasti suhtautua elämään rennommin. Unohtaa liiallisen stressaamisen ja analysoimisen ja vain elää elämää niin kuin hyvältä tuntuu. Jättää järki unholaan ja just go with the flow! Jos saisin valita jonkin konkreettisen taidon niin ehkä se olisi kyky lohduttaa toisia ihmisiä paremmin. Minun on todella vaikea lohduttaa esimerkiksi itkevää ihmistä ja helposti tunnen oloni avuttomaksi enkä oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä. Onneksi kuitenkin voin kehittyä ajan myötä paremmaksi lohduttajaksi eikä sitä aina edes tarvi tehdä mitään ihmeellistä. Välillä pelkkä toisen vierellä olo on ihan tarpeeksi!

 

5. Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi?

Minut tekee onnelliseksi läsnä olo niin omassa kuin muiden ihmisten elämässä. Niin hyvissä kuin huonoissa hetkissä. Arjessa ja juhlassa. Kotona ja menossa. Onnellinen olen silloin, kun hengitän syvään ja avaan silmäni ympärillä olevalle kauneudelle. Kun osaan olla kiitollinen pienistäkin asioista. Sateen ropinasta, jouluvaloista tai mukavista asiakkaista. Joogatunnin tuomasta hyvästä olosta, hauskasta podcastistä tai onnistuneesta postauksesta. Onnelliseksi minut tekee myös omien intohimojen toteuttaminen ja unelmien jahtaaminen pikkuriikkisin askelin. Se tunne, kun todella tajuan voivani vaikuttaa omaan elämääni. Ovet ovat avoinna ja kaikki on todella mahdollista, jos vain uskon itseeni. Elämä on minua varten. Ennen kaikkea minut tekee onnelliseksi ympärillä olevat välittävät ja rakastavat ihmiset. Niin läheiset kuin myös tuntemattomat ihmiset isolla sydämellä varustettuna. Ylipäätään rakkaus tekee minut onnelliseksi. Niin itseä kuin muita ihmisiä kohtaan <3

6. Mitä pelkäät?

Pelkään monia asioita ja pelot näyttäytyvät minulle päivittäin ahdistuksen muodossa. Pelkään, että jotakin pahaa tapahtuu. Minulle tai jollekin läheiselle ihmiselle. Pelkään vakavia sairauksia, onnettomuuksia, vaaratilanteita… Samalla pelkään myös sitä, etten uskalla elää tarpeeksi. Pelkään, että jätän asioita tekemättä pelkojeni takia. Pelkään, että kadun myöhemmin etten yrittänyt tarpeeksi. Pelkään, etten uskalla kohdata pelkojani silmästä silmään tarpeeksi ajoissa. Yritän kuitenkin parhaani!

7. Mikä sinusta tulee isona?

En todellakaan tiedä. Mitä enemmän olen asiaa miettinyt sitä varmempi olen kuitenkin siitä, että haluan tehdä jotakin merkityksellistä. Haluan vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja tuoda jotakin hyvää tänne pallolle. Suurin motivaation lähteeni ei ole enää paksu lompakko ja arvostettu ammatti vaan haluan omalla työlläni todella tehdä muutosta ja vaikuttaa tärkeisiin asiohin. Haluan vaatimattomasti parantaa maailmaa pienin askelin. Haluaisin, että voisin työssäni kirjoittaa, käyttää luovuuttani ja hyödyntää myös viisasta päätäni. Salaa unelmoin myös oman kahvilan tai hyvinvointikeskuksen perustamisesta.

Huomasin, että vastasin kysymyksen olettaen sen tarkoittavan vain ammattia ja uravalintaa. Haluan kuitenkin myös, että isona olen ymmärtäväinen, ystävällinen ja rakastava. Haluan olla läsnä ja vaikuttaa asioihin oman esimerkkini kautta. Maailma tarvitsee enemmän ihmisiä, jotka eivät ajattele vain itseään vaan toimivat myös yhteisen hyvän eteen. Sellainen ihminen haluaisin isona olla. 

8. Mikä saa sinut nauramaan?

Ihanat ihmiset ja aidosti hauskat jutut. Yleensä myös nauran hauskoja podcastejä kuunnellessani ja näytän varmaan ihan mielipuolelta naureskellessani kadulla itsekseni. Mitä väsyneempi olen sitä enemmän kaikki huonotkin jutut naurattaa. Se on tullut todistettua aika monta kertaa. 

 

 

9. Paheesi?

Puhelimen turhanpäiväinen selailu. Sitä todellakin yritän vähentää oman hyvinvointini takia. Toinen paheeni on kylvää sotkua kaikkien kaappien ja laatikoiden syövereihin. Näkyvät paikat ja pinnat ovat siisteinä, mutta siellä mihin ei näe, vallitsee välillä aivan liian suuri kaaos. Todelliseksi paheeksi voisi myös luokitella sen, että heitän aivan liikaa ruokaa roskiin. Välillä on vaan todella vaikea arvioida paljonko sitä tulee mitäkin syötyä ja millä aikavälillä. Yritän kuitenkin koko ajan parantaa ruuan menekin arvioimisessa, jotta voisin vähentää ruokahävikkini minimiin. Yhtään ruokaa ei saisi missään nimessä laittaa roskiin :(

10. Mitkä asiat tekevät sinut surulliseksi?

Epäoikeudenmukaisuus, kaltoinkohtelu ja toisten ihmisten tuomitseminen. On kamalaa kuinka maapallolla myötätunto ja ymmärrys tuntuvat olevan välillä todella kortilla. Toisten kohteleminen ystävällisesti, välittävästi ja kunnioittavasti ei ole ikinä itseltä pois. Riittämättömyyden ja ihmisenä epäonnistumisen tunteet saavat myös oloni välillä todella surulliseksi. Ihan sama onko kokemus minun vai jonkun toisen ihmisen, joka uskaltaa omia tuntemuksiaan minulle valottaa. Yleisesti pahat ja ikävät asiat maailmassa saavat minut voimaan pahoin ja kyyneleen jos toisenkin vierimään poskilleni.

11. Oudoimmat tapasi?

Revin kynsiäni. Otan kuvia pistorasioista ja liedestä, jotta varmasti tiedän ettei mikään laite jäänyt päälle. Onnistun yllättävän usein vahingoittamaan itseäni jotenkin. Monesti olen löytänyt itseltäni kaikenlaisia ruhjeita ja mustelmia joiden syntytavasta minulla ei ole harmainta aavistusta. Tavallisesti kolautan oikean lonkkaluuni ovenkarmeihin tai pöydän kulmiin, koska en vain osaa hahmottaa ympäristöäni tarpeeksi hyvin...

12. Vaihdatko jonkin tietyn tv-ohjelman kohdalla poikkeuksetta aina kanavaa?

En omista telkkaria ja katson muutenkin todella vähän tv-ohjelmia tai sarjoja. Kuitenkin paljon kyllä löytyy sarjoja ja ohjelmia, joita en alkuunkaan ymmärä. Vaihtaisin kanavaa tosi tv-hömppäsarjojen kohdalla kuten Love Island, Temptation Island, Big Brother, ja mitä näitä nyt onkaan… Yksinkertaisesti en vain jaksa katsella ihmisten toilailuja ja jatkuvaa draamaa. Sarjoista löytyy myös paljon sellaisia, joita en ole jaksanut katsoa paria jaksoa pidemmälle. Yksi niistä on monen hehkuttama ja rakastama Game of Thrones. Olen suorastaan huolestunut siitä, miten niin paljon väkivallalla ja seksismillä mässäilevä sarja voi olla maailman suosituin sarja… 

 

13. Jos kirjoittaisit nyt kirjan, mistä se kertoisi?

Itse asiassa kirjan kirjoittaminen on ollut mielessäni erityisesti viime aikoina. Jo lapsesta asti unelmani on ollut kirjoittaa oma kirja ja viimeksi viime viikolla psykologini ehdotti minulle kirjan kirjoittamista. Todennäköisesti kirjani olisi jonkinlainen elämänkerta tai yleisesti mielenhyvinvointia pohdiskelevasti käsittelevä "tietokirja". Haluaisin kirjassani nostaa esille merkityksellisiä asioita, jakaa omia kokemuksiani ja välittää rakkautta maailmaan.

14. Asuisitko mieluummin kaupungissa vai maaseudulla?

Niin pitkään kuin muistan olen halunnut asua kaupungissa. Rakastan kaupungin vilskettä, elämisen meininkiä ja kaikkia ihania kahviloita. Kaipaan jotakin elämää ympärilleni, mutta olen kuitenkin oppinut arvostamaan maaseudun rauhallisuutta ja hiljaisuutta yhä enemmän. Täysin maaseudulla en haluaisi asua, mutta kaipaisin hieman enemmän luontoa ympärilleni. Ihanne asuinpaikka voisi siis olla rauhallinen asuinalue kaupungissa, josta olisi helppo päästä luontoon liikkumaan ja rentoutumaan. Molempia siis sopivassa suhteessa. 

15. Mistä unelmoit?

Unelmoin inspiroivasta ja mielenkiintoisesta urasta. Unelmoin siitä, että voisin tehdä merkityksellistä työtä ehkä oman yrityksen parissa. Unelmoin siitä, että voisin olla oman elämäni pomo ja työskennellä juuri niiden asioiden parissa, jotka koen tärkeiksi. Unelmoin matkustelusta. New Yorkin pilvenpiirtäjistä, Islannin kuumista lähteistä ja Balin hiekkarannoista. Unelmoin siitä, että varaisin vain menolipun ja kiertäisin maailmaa niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Unelmoin siitä, että voisin herätä aikaisin auringonnousuun, kävellä paljain varpain rannalle ja joogata auringon noustessa. Unelmoin ikiomasta kattohuoneistosta, jossa olisi erkkeri, pariovet ja marmoria. Unelmoin minimalistisesta elämäntavasta. Unelmoin laajasta ystäväpiiristä (jos kaipaat ystävää, ota yhteyttä :D ), spontaaneista seikkailuista ja rennosta elämän tyylistä. Unelmoin täydellisestä hääpäivästä ja koko elämän kestävästä rakkaudesta. 

16. Missä olet lahjakas?

Olen aika monessa asiassa lahjakas, jos nyt olen oikeasti rehellinen itselleni. Olen aina pärjännyt hyvin koulussa ja erityisesti matemaattiset aineet ovat olleet heiniäni. Olen myös lahjakas ilmaisemaan itseäni ja muodostamaan ajatukseni sanoiksi. Erityisesti lahjakkuuteni kirjoittamisen suhteen olen ymmärtänyt vasta viime vuosina, kun hyvää palautetta on alkanut sadella suunnasta jos toisesta. Älyllisten juttujen lisäksi olen myös taiteellisesti lahjakas. Osaan tehdä käsitöitä, maalata ja piirtää hyvin!

 

 

17. Oletko riskienottaja vai -välttelijä?

Sanoisin, että olen jotakin niiden väliltä. En tietoisesti välttele riskejä, mutta analyyttinen mieleni ehtii nopeasti löytää mahdolliset ongelmakohdat ja katastrofin ainekset. Siksi liian usein pysyttelen tutussa ja turvallisessa, koska kauhuskenaariot ovat mielessäni päällimmäisenä. Haluan ehdottomasti kehittyä riskienottajana ja oppia hiljentämään yliajattelevaa mieltäni!

18. Milloin viimeksi olit ylpeä itsestäsi, ja miksi?

Olin ylpeä itsestäni maanantaina, kun uskalsin julkaista astetta rohkeamman ja henkilökohtaisemman tekstin tärkeästä aiheesta. Postauksen pääset lukemaan tästä.

19. Millaisissa tilanteissa olet epävarmimmillasi?

Silloin, kun muut odottavat tai itse odotan itseltäni liikoja. Kun odotukset ovat korkealla, pelko epäonnistumisestakin kasvaa suuremmaksi. Olen epävarma myös silloin, kun olen uudessa ja minulle aivan vieraassa porukassa. Varsinkin silloin, jos olen ainoa uusi porukassa. En osaa yhtään small talkia ja koen yleensä tyhjänpäiväiset keskustelut kovin vaivaannuttaviksi. Viihdyn ennemmin muutaman ihmisen seurassa, kun voin oikeasti avoimesti keskustella minulle tärkeistä asioista. 

20. Elämäsi tähän mennessä hienoin päivä?

Wanhojen tanssipäivä. Koko päivä oli täynnä kaikkea ihanaa tekemistä ja todella nautin oman elämäni prinsessana olemisesta. Oli ihanaa tuntea olonsa jotenkin erityiseksi sen kaiken tyllin ja kimalluksen keskellä. Itse tanssiminenkin oli todella hauskaa, kun tanssiparini oli hyvä ystäväni. Koko päivän vallitsi myös mahtava yhteishenki. Kaikki olivat hyvällä tuulella ja tukivat toisiaan. Jos joku jännitti, niin muut tsemppasivat ja ratkennut mekko korjattiin yhteistuumin. Päivän päättivät vielä aivan huikeat jatkot!

 


 

Kuvaaja: Anette

Kommentit

Henna Seppälä (Ei varmistettu) http://www.hennaseppala.fi

Näitä sun vastauksia oli niin mielenkiintoista lukea! &lt;3 Ja oon todellakin samaa mieltä että sä oot just se joka laittaa asiat järjestykseen, ja mun mielestä oot myös hyvä kuuntelija ja osaat valita oikeat sanat lohduttamaan toista &lt;3

Kommentoi