Miten teen postaukseni

Ajattelin että tää vois olla mielenkiintoinen aihe kirjoittaa, sillä postauksien tekoonkin on varmasti monia eri tapoja! Mä oon muutenkin tykännyt aina välillä kertoa mun läheisille tästä blogi maailmasta ja siitä et miten tää oikeen toimii. Ja sanotaan niin, että tässä on itekki oppinut aika paljon tästä blogin pitämisestä.

 Mun mielestä tässä on nimenomaan se parasta ja mielenkiintoista kun itse voi suunnitella ja käyttää melkeinpä vaan mielikuvitusta rajana ja päivien mittaan saattaa lennellä uusia ajatuksia ja se yks postaus voi ollakin ihan erilainen mitä aluksi kuvittelit!

•POSTAUKSEN TEON KULKU•

-Yleensä mulla on suht monta ideaa kirjoitettuna ylös, mut sit kun tartun johonkin tiettyyn niin tykkään kirjoittaa ajatuksia ja ideoita ranskalaisin viivoin ylös. Välillä saatan piirrellä ja laittaa ns. tärkeimpiä sanoja paperille.

-Joskus ideat saattaa tulla kesken työpäivän tai autoa ajaessa ja siinä tilanteessa se on vaan saatava mahdollisimman nopeasti johonkin muistiin. Välillä voi tulla jo pieniä pätkiä teksti ideoitakin ja nekin on kirjattava ylös, koska joskus saatan unohtaa seuraavan ajatuksen jälkeen mun ideat.

-Kun alkaa tekstin luominen niin siitäkin tykkään tehdä ihan ensimmäisen vedoksen paperille, josta kirjoitan ylös kaikki luonnoksena blogiin.

-Tässä vaiheessa yleensä rupeen pähkäilemään tekstin pituutta ja tuleeko se ranskalaisin viivoin vai ihan ”yhtenä” tekstinä ulos.

-Kuvien suunnittelua

-Luonnoksessa olevan tekstin ensimmäistä kirjoittelua ja tässä vaiheessa tykkään palata vielä paperilliseen versioon tarkistamaan kaikki asiat mitä oon laittanut ylös.

-Sit alkaa tekstin hiominen kuntoon. Joskus saattaa olla välissä päiviä jolloin taas näkee tekstin ihan erillailla ja saattaa tulla parempia ideoita. Ja senkin takia tykkään hiota tekstiä melko pitkään, koska sieltä saattaa löytyä kirjoitus virheitä, jotka tietystikin haluan korjata.

-Kuvien ottaminen, muokkaaminen ja postaukseen lisääminen. Kuville ideat on joskus jo valmiina, mutta niin kun mun headerkuvasta (tuo blogin ns. kansikuva) huomattiin niin välillä sen alkuperäisen idean tilalle voi tulla jotain paljon parempaa ja välillä mulla tulee ideat kuviin keskenkin tekstin ja saattaa muuttua monta kertaa!

-Jossain välissä tykkään myös varmistaa niin tietokoneen ruudulta kun puhelimenkin näytöltä, että kuvat ja tekstit näyttää järkeviltä! Puhelimessa kun noi teksti pätkät tahtoo olla pienemmän näytön takia useammassa rivissä. Jos näyttää siltä, että lukeminen menee lukijoilla hankalaksi niin sit yleensä vähän pyrin pätkimään tekstejä että lukeminen sujuu myös puhelimella.

-Lopuksi varmistan vielä, että onko otsikko osuva tekstille. Kerran mulle kävi oikeasti niin, että laitoin otsikon ja kun olin palaamassa postaukseen luonnoksen parissa niin jouduin miettimään otsikon nähdessä, että mikä mulla on ollut tän tekstin aiheena! Eli sekin on hyvä tsekata! 

-Työ kaluina toimii pitkälti tietokone, puhelin, perus vihko ja kalenteri. Tilasin hetki sitten ton Sita Salmisen kalenterin ja siinä on tosi hyvät noi erilaiset taulukot ja hyvin tyhjiä sivuja joihin pystyy kirjoittamaan asioita ylös ja suunnittelemaan postauksia!

Ja tähän loppuun on pakko mainita sellanen ohjelma/sovellus kun Canva, se on tarkoitettu graafiseen suunnitteluun. Siellä on tarjolla yli miljoona kuvaa ja paljon grafiikoita ja fontteja. Joten jokaselle löytyy varmasti sieltä jotain. Pohjia löytyy niin instagramiin, facebookkiin, logojen suunnitteluun ja moneen muuhun!  Oon tutustunut itse tässä siihen enemmän ja mä voisin käyttää tohon ohjelmaan TUNTEJA! Kannattaa ehdottomasti käydä ainaki kurkkaamassa jos tollaseen on tarvetta!

Katsellaan taas !❤️

puheenaiheet runot-novellit-ja-kirjoittaminen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *