Rentoutuminen arjen keskellä

Mä koen, että mun arki ei oo mitenkään super hektistä. Ainakaan enää, sillä irtisanouduin hoivakoti työstä joka oli toisena työnä mun varastotyön lisäksi. Koin että en oikein viihtynyt siellä ja ainoat vapaa päivät meni sit siellä ja jo Maanantaista lähtien harmitti kun tiesi viikonlopun menevän töissä, joten päätin parhaaksi lopettaa ne työt. Tietysti nyt on myös aikaa nähdä useammin läheisiä. Välillä toki tuntuu siltä, että on viikkoja kun ei tapahdu oikeastaan mitään työn lisäksi ja sit saattaa olla yks viikko tai hyvässä lykyssä viikonloppu jonka aikana tapahtuu enemmän kun yhdessä kuukaudessa on tapahtunut!

Varastotyössä toki on aikaisia aamu herätyksiä ja myöhäisiä iltavuoroja, mutta ne on aina vuoro viikoin jolloin kerkeän viikon ajan tekemään samaa vuoroa ja se ei tunnu niin pahalta kun se, että ne vuorot menisi sekasin ilta-aamu tyylillä, joka ei taas ainakaan mulle sovi sitten yhtään.

Vaikka mun arki ei olekaan kiireistä niin silti mä haluan viikonloppuisin varsinkin vaan olla. Mä nautin itsekseni olemisesta ja sen takia jopa teen aikaa sille, että mä saatan vaan olla yksin kotona ja puuhailla mitä milloinkin. Esimerkiksi aikaisemmin kun mä tein kahta työtä ja viikonloppu päivät meni hoivakodissa niin mä saatoin olla käymässä porukoillakin vaan muutaman tunnin ajan ihan sen takia, koska mä tarviin vapaa päivisin sitä omaa aikaa ihan täysin yksin. 

Joskus kun tein enemmän kynsiä itselleni niin se oli sellainen hetki kun sai ajatukset aivan muualle. Mä keskityin sillon ihan täysin vaan kynsien tekemiseen ja omalla tavalla se oli myös rentoutumista mulle. Sillon jotenkin vaan pää tyhjeni, sulki kaiken ympäriltä ja vaan teki. Nyt mulle on tullut uutena ”harrastuksena” kutominen! Alku haasteiden jälkeen se on ollut kivaa pikku tekemistä itekseen ja siihen joutuu keskittyy niin tarkkaan, että sekin on hetkenä sellanen ”en ajattelee mitään” moment. 

Muita ideoita rentoutumiseen tai ajatuksien nollaamiseen:

• Kirjan lukeminen

• Ulkoilu/kävelyllä käyminen

• Äänikirjat

• Jooga

• Jokin muu urheilu muoto

• Elokuvat

• Muu mieleinen tekeminen

• Käsitöiden tekeminen

• Asmr äänien kuunteleminen

Rentoutuminen on arjen keskellä tärkeää. Mä itse näen sen niin että, tehdään jotain missä ei tarvitse pyrkiä mihinkään tai olla minkäänlaisia ”suoritus” paineita. 

Nyt mä haluaisin kuulla, että miten just sä rentoudut tai saat ne ajatukset pois hektisestä arjesta?❤️

Katsellaan taas!❤️

Kommentit (2)
  1. Samoja ajatuksia kans täällä! Joskus on pakko saada olla aivan täysin yksin, jotta voi toimia arjessa mahdollisimman hyvin. Mä rentoudun sarjoja katsoen, kirjaa lukemalla tai kasvonaamiota käyttäen. Ihanaa sunnutaita ♥

    http://mahdollisestiehka.blogspot.com/

    1. Ihana kuulla että on muitakin jotka ”vaatii” sen oman ajan! Oi, rentoa meininkiä sullakin!:) Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa♥

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *