On hyvä ikävöidä

Sataman valot

Miehelläni on vakituisen työnsä vuoksi enemmän lomaa kuin minulla. Tällä viikolla hän viettää syyslomaa ja lähti maanantaina lapsuudenkotiinsa ja pajalle, koska harrastaa autourheilua ja viikonloppuna on tiedossa kisat. Tiedän miten paljon mies nauttii harrastuksestaan, joten minusta on oikein hyvä, että hän käyttää lomansa mieluisaan tekemiseen sen sijaan, että pelaisi kotisohvalla pleikkaria. Minullakin olisi käyttämättömiä lomapäiviä, mutta säästän niitä ennemmin jouluun ja vuodenvaihteeseen, joten tämä viikko on itselleni ihan normaali työviikko.

Yksin oleminen kotosalla ei ole juttu eikä mikään ja olisi kamalaa, jos pitäisi itsensä takia buukata ne päivät, jolloin mies on poissa, täyteen ohjelmaa ja muita ihmisiä. Kyllä jokaisen täytyy osata olla myös yksin ja pärjätä ihan vain oman itsensä seurassa. Olen siis työpäivän jälkeen katsonut Iholla-sarjan jaksoja Katsomosta, lukenut Yrjö Teeriahon kirjaa Itä-Kairan prinsessa sekä käynyt koiran kanssa pitkillä lenkeillä. Mutta kylläpä on ikävä! Iltaisin olisi kiva, kun mies olisi kotona. Koirakin tuntuu ikävöivän häntä. Ja juuri siksi on oikein hyvä, että mies on muutaman päivän poissa. Ikävä piristää suhdetta ja valaisee taas uudelleen sen, miksi juuri hän on puolisoni ja paras ystäväni. Kun on ollut pitkään yhdessä, tarvitaan aina silloin tällöin tätä oloa tai yhteistä tekemistä jossain ihan muussa ympäristössä kuin kotona. Se ei tarkoita, etteikö arki sellaisenaan sujuisi ja etteikö kotona olisi hyvä ihan niinkin, mutta ilman muuta se kirkastaa niitä seikkoja, miksi olemme yhdessä. Ei turhaan puhuta pariskuntien treffi-illoista tai yhteisestä laatuajasta tai siitä, että välillä on hyvä olla erillään ja joutua ikävöimään. Muuten vaarana olisi arjen rullaaminen aina samanlailla yhä syvemmissä urissa, joista ei ehkä edes uskallettaisi enää poiketa pois ja jotka saattaisivat pahimmillaan johtaa siihen, että viimein eletään kuin kämppikset muistamatta miten yhteisen katon alle aikanaan edes päädyttiin. 

Ja ne kallisarvoiset lomapäivät, joita säästän loppuvuoteen. Ne käytetään juuri siihen arjesta irtaantumiseen yhtä aikaa ja yhteen suuntaan. Sähköpostista löytyvät lentoliput.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.