Into the Wild

On The Screen

Tätä leffaa voi katsoa kahdelta kannalta, joko on sitä mieltä että päähahmo Chris McCandless (Emile Hirsch)on itsekeskeinen  idiootti tai että hän on rohkea anti-hero joka uskaltaa jättää yhteiskunnan normit taakseen toteuttaakseen itseänsä. Itse valitsin tuon toisen vaihtoehdon ja rakastan tätä leffaa.

Leffa siis kertoo nuoresta miehestä joka jättää maalliset omaisuudet ja myös perheensä täyttääkseen unelmansa- olla "Erämään armoilla" Alaskassa. Matkalla hän tapaa kiinnostavia ihmisiä jotka auttavat häntä kasvamaan ihmisenä (kuulostaa kornilta mutta ei ole). Hänen matkansa on oikeasti mielenkiintoinen ja koskettava.

Sivurooleissa nähdään aivan upeita roolisuorituksia kuten Hal Holbrook vanhan miehen Ronin roolissa ja suosikkini Catherine Keener hippi-naisen Janin roolissa. Muita mainitsemisen arvoisia nimiä ovat Marcia Gay Harden, William Hurt, Vince Vaughn ja Kristen Stewart. Niin ja tietenkin pääosaa esittävä Emile Hirsch, joka ei ikävä kyllä viime aikoina ole tehnyt mitään mainitsemisen arvoista, on tässä loistava.

Elokuva perustuu tosi-tapahtumiin ja sen käsikirjoituksen pohjana on ollut Jon Krakauerin samanniminen kirja. Elokuvan on ohjannut Sean Penn (jonka äiti-puolen oma äitini tuntee-oli pakko laittaa) ja musiikista, joka on aivan mahtavaa, vasta Pearl Jamin Eddie Vedder.

Kaikenkaikkiaan loistava rulla, jos et ole vielä nähnyt niin tee se nyt!

Kommentit

Kimmo
Ruokasuositus

Oon samaa mieltä elokuvasta sun kanssa. Vaikken olekaan sitä teatterikierroksen jälkeen uskaltanutkaan katsoa uudestaan. Yritin nimittäin lukea kirjan, johon tuo pohjautuu, mutta sen perusteella arvio tyypistä kallistui niin vahvasti idiootin suuntaan että oli pakko jättää kesken.

Milk on ihan mainitsemisen arvoinen suoritus Hirschiltä, mutta onhan siitäkin jo tovi.

On The Screen

Joo Milkissä on kyllä hyvä, ilmeisesti Hirsch&Penn-kaksikko toimii!:)

Kea (Ei varmistettu) http://deepredblues.blogspot.fi/

Ihana leffa mutta pakko sanoa, että kun katsoin ton leffan vielä itse Alaskassa asuessani ärsytti kyllä suunnattomasti tuon herran sinisilmäisyys. Siellä jos missä jengi tietää, että luonnon armoilla voi käydä huonosti ja paljon vähemmästäkin. Bussille asti ihan mainio pätkä, mut en kyllä pystyis kattoo ainakaan viimeisiä hetkiä enää toiste. Oon tuntenu Alaskassa ihmisiä jotka on vaan kadonnu metsään tai pudonnu maastolenkillä rotkoon tai hävinny jälkiä jättämättä tasolentokoneen mukana meren syövereihin... hukkaan menee monet nuoret sielut vaikka ne ei ihan noin uhkarohkeesti olis lähtenykään hakemaan elämyksiä. Mut kuten leffakin todistaa, on todellisuus tarua paljon ihmeellisempää ja olihan tuossa jonkinlainen opetuskin.

On The Screen

Jännä kuulla! Alaska on jotenkin myyttinen ja maaginen paikka minun päässä, mutta siellä tosiaan ollaan "Erämään Armoilla".

L to the H (Ei varmistettu)

Kannaattaa tsekata Killer Joe, vaikka Emile Hirsch jää totaalisesti Matthew McConaghayn varjoon -kyllä, toistan vielä. Matthew McConahayn varjoon.

On The Screen

Oikeasti? :D Täytynee katsastaa! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.