Ladataan...
On The Screen

Tätä leffaa voi katsoa kahdelta kannalta, joko on sitä mieltä että päähahmo Chris McCandless (Emile Hirsch)on itsekeskeinen  idiootti tai että hän on rohkea anti-hero joka uskaltaa jättää yhteiskunnan normit taakseen toteuttaakseen itseänsä. Itse valitsin tuon toisen vaihtoehdon ja rakastan tätä leffaa.

Leffa siis kertoo nuoresta miehestä joka jättää maalliset omaisuudet ja myös perheensä täyttääkseen unelmansa- olla "Erämään armoilla" Alaskassa. Matkalla hän tapaa kiinnostavia ihmisiä jotka auttavat häntä kasvamaan ihmisenä (kuulostaa kornilta mutta ei ole). Hänen matkansa on oikeasti mielenkiintoinen ja koskettava.

Sivurooleissa nähdään aivan upeita roolisuorituksia kuten Hal Holbrook vanhan miehen Ronin roolissa ja suosikkini Catherine Keener hippi-naisen Janin roolissa. Muita mainitsemisen arvoisia nimiä ovat Marcia Gay Harden, William Hurt, Vince Vaughn ja Kristen Stewart. Niin ja tietenkin pääosaa esittävä Emile Hirsch, joka ei ikävä kyllä viime aikoina ole tehnyt mitään mainitsemisen arvoista, on tässä loistava.

Elokuva perustuu tosi-tapahtumiin ja sen käsikirjoituksen pohjana on ollut Jon Krakauerin samanniminen kirja. Elokuvan on ohjannut Sean Penn (jonka äiti-puolen oma äitini tuntee-oli pakko laittaa) ja musiikista, joka on aivan mahtavaa, vasta Pearl Jamin Eddie Vedder.

Kaikenkaikkiaan loistava rulla, jos et ole vielä nähnyt niin tee se nyt!

Ladataan...
On The Screen

Ennen myymälävarkauksia ja floppi-elokuvia Winona Ryder oli yksi Hollywoodin kirkkaimmista tähdistä, ja 90-luvulla yksi omista suosikeista. Hän deittaili badboy hottiksia ja valitsi leffansa hartaasti (ainakin luulen niin) ja oh boy mitä valintoja!

Lucas (1986) oli Winonan eka rooli ja sen jälkeen se oli yhtä juhlaa seuraavat 10 vuotta. Beetlejuice (1988) (tulen omistamaan Tim Burtonille ihan oman postauksen), Heathers (1988), Welcome Home, Roxy Carmichel (1990), Edward Scisscorhands (1990) ja Mermaids (1990) värittivät lapsuuteni ja kuuluvat kaikki vielä tänäkin päivänä omiin lempi-elokuviin.

Sitten tuli tämä costume drama era 90-luvun alussa ja Winona nähtiin yli-hyvässä vampyyri-leffassa Bram Stocker's Dracula (1992), The Age of Innocence (1993) leffassa ja The House of The Spirits (1993). Sitten tuli vuosi 1994 ja Reality Bites! Oi kuinka rakastankaan tuota leffaa, sille joskus oma postaus.

Winonalla pyyhki nyt hyvin ja voin lisätä menestyksiin Little Women (1994) ja How To Make An American Quilt (1995) mutta sitten alkoi alamäki. No okei- Alien- Resurrection (1997) ja Girl Interrupted (1999) voidaan laskea pois alamäestä.

2000-luvun alku oli sitten täynnä toinen toista huonompia leffoja, joita en edes ole katsonut mutta uskallan sanoa että mistään menestyksistä ei ole ollut kyse. 2011 Winona teki hiljaisen mutta vaikuttavan paluun huippumenestys leffassa Black Swan ja toivon että kyse on pysyvästä noususta. Tällä hetkellä hän kuvaa leffaa Homefront (2013) jossa hän jakaa parrasvalon muun muassa Jason Stathamin ja James Francon kanssa eli peukut pystyyn!

kuvat

 

Ladataan...
On The Screen

Which witch movie is the best witch movie? Kuten jo tiedätte niin tykkään kaikista satuihin liittyvistä leffoista ja sarjoista. Niissä on jotain maagista. Sarjoista kerron joskus toiste mutta tässä omat lemppari noita-leffat, ei missään erityisessä järjestyksessä.

Witches of Eastwick (1987)- Elokuva kertoo kolmesta ystävästä jotka huomaavat saaneensa maagisia lahjoja mystisen miehen (Jack Nicholson) saapuessa pikku kaupunkiin jossa he asuvat. Naiset rakastuvat kaikki tähän uuteen asukkaasen kohtalokkain seurauksin. Elokuva on paikka paikoin jopa hieman pelottava, mutta hyvällä tavalla. Suosittelen lämpimästi. Noitien rooleissa loistavat Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer ja Cher.

The Craft (1996). Tämä elokuva sai Wicca-liikkeen kukkimaan ihan urakalla. Elokuva neljästä kaveruksesta jotka saavat maagisia lahjoja joita he alkavat käyttämään, jälleen kerran, kohtalokkain seurauksin. Yksi suosikkeistani Fairuza Balk esittää elokuvasta noitaa jolla todella lähtee homma hanskasta. Suosittelen tätä nuorille ja kevyen kauhun ystäville.

Practical Magic (1998)- Tässä elokuvassa tapaamme siskokset ja noidat Sallyn (Sandra Bullock) ja Gillianin (Nicole Kidman) jotka ovat kirottu. Kirouksen vuoksi kaikki miehet jotka rakastuvat heihin kuolevat. Tämä on välillä jopa aika koskettava pläjäys ja sivurooleissa loistavat upeat Dianne West ja Stockard Channing.

Muita noitaleffoja joista pidän ovat Hocus Pocus (1993) ja The Witches (1990)

kuvat