Sillä välin, kun Silkkitassu on pikkujouluissa...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

riik
3h+kasvimaa

ihana postaus :)

Matja (Ei varmistettu) http://vegevauvelo.blogspot.fi/

Onpa hän suloinen!!! tosi ihania kuvia.

Silkkitassu

Tykkään noista vaunuista, vaikka ovatkin vähän isot ja kateellisena tuijottelen pikkuisia kärryjä kaupungilla. Tavaratila on aika pieni, joten isoja ostoksia ei kaupasta roudata yksinään. 
Pikkujouluissa oli kivaa, vaikka lähdinkin ruokailun jälkeen kotiin ähkynä. Tiedossa olisi ollut saunomista ja sitten mahdollisesti yöelämään siirtymistä, mutta väsytti niin armottomasti yhdeksältä, ettei kyennyt. :) Mutta pieni irtiottokin oli kyllä kiva! Ja S sai huomata että pärjää kotona... vaikkakin vauva ei enää illalla huolinutkaan tuttipullosta ruokaa vaan karjui tissiä.. onneksi ei tullut juotua paria lasillista kuoharia enempää.
Laita kuvia uudesta tukasta sit!

*Maria* (Ei varmistettu) http://lovebeyondwordsblog.blogspot.com

Miten kiva postaus! Voii, minäki ootan että pääsen itekii kahden viikon päästä pikkujouluilemaan. :)

NeitiCee (Ei varmistettu)

Hei,olisin udellut miten te olette käytännössä yhdistäneet pienen vauvan ja näädät saman katon alle? Vipeltävätkö fretit vapaana ympäri asuntoa, vai onko niillä jokin oma tila tms.? Meiltä löytyy yksi melkoisen ärhäkkä frettineiti ja muutaman viikon sisään myös pieni vauva, ja nyt onkin alkanut mietityttämään että miten homma saadaan toimimaan niin että kaikilla on hyvä olla.. :)

KaneliS

Onnittelut tulevasta perheenlisäyksestä! Meillä freteillä on käytössään koko asunto makuuhuonetta lukuunottamatta. Helpointa tietysti olisi, jos näätyleille olisi oma huone, mutta valitettavasti pieni asuntomme ei sitä tällä hetkellä salli. Väliaikaista näätien liikkumisen rajoittamista varten meillä on leikkikehä, jonka voi kasailla Immun ja Kiivin suureksi närkästykseksi. Makuuhuoneen ovelle olemme esteeksi viritelleet hieman tuunatun Ikean turvaportin, josta Kiivi tosin tulee yhä kiipeämällä yli, mutta ei kovin vauhdikkaasti, ja melkoisen metelin saattelemana.

Tässä iässä vauvan ja frettien yhteiselo on vielä verrattain helppoa, kun vauva ei vielä itsenäisesti liiku ympäri asuntoa. Vauva ja näädät ovat meillä paljon yhdessä olohuoneessa, vauva usein sohvalla ja näädät touhuamassa maantasossa jotain. Vauva ei ole kauheasti kiinnostanut meidän karvapyllyjä, eivätkä he edes yleensä pyri sohvalle häntä tutkimaan. Aika haukkana siinä saa tietysti olla: varsinkin näätäneitimme Kiivi vilahtaa kyllä sohvalle hyvin vauhdikkaasti ja huomaamatta. Kiivi on yleensä tosi kiltti, mutta kovin leikkisä, ja kutsuukin usein lempparikesyihmisensä leikkiin pienillä näykkäisyillä. Vauva ei varmaan ihan hirveästi arvostaisi edes näitä pieniä näykkäisyjä, joten kovin pitkäksi aikaa vauvaa ei uskalla vahtimatta jättää sohvallekaan.

Riippuen siitä kuinka utelias frettineitinne vauvan suhteen tulee olemaan, saattaa tämä ihan vauvavaihe siis mennä melko kivuttomastikin kaikilta osapuolilta. Vähintään jonkinlaiseen näätien tilan (ainakin väliaikaiseen) rajaamiseen kannattaa kuitenkin varautua, jos ongelmia sittenkin ilmenee.

Olemme yrittäneet totutella frettejämme vauvan läsnäoloon parhaamme mukaan, jotta tilanne ei räjähtäisi välttämättä täysin käsiin, kun vauva alkaa itse liikkua. Paljon herkkuja, silitityksiä ja kehumista, kun näädät ovat kiltisti vauvan lähettyvillä. Toivottavasti siinä vaiheessa tosin asumme jo isommassa asunnossa ja näädille on vaikka ihan oma huone käytössä...

Päivittelemme tänne varmaankin uusia kuvioita vauvan ja frettien kanssakäymisessä, joten tervetuloa lukemaan blogia myöhemminkin :) Olisi myös hauska kuulla miten teillä on lähtenyt vauvan ja frettineidin yhteiselo käyntiin!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.