Ladataan...

 

Koko kuukauden elin siinä uskossa, että neuvola numero 3 olisi 23.5.2013. Keskiviikkona tutkin kalenteriani (hirveästi siis hyödyttää sinne mitään laittaa, kun käytän näin ahkerasti sitä xD) ja huomasin että "Hetkinen, sehän onkin vasta 24.5.2013. Mitäs mitäs!!" Olin siis päähäni iskostanut että se on 23.päivä ja menin ihan paniikkiin että olenko merkannut väärän päivän kalenteriin, kun niin elävästi muistan että puhuttiin torstaista. Toisaalta taas sitten S:lläkin oli kalenterissa 24.päivä, joten tänä aamuna sitten raahauduimme kahdeksalta terveyskeskukselle.

Oma neuvolatäti oli pitkästä aikaa paikalla, joten oli tosi mukava käydä läpi mitä alkuraskauteen on nyt sit kuulunut ja muutenkin puhua tuntemuksista. Puhuttiin terveydestä ja niistä voimavaralapuista, joita piti täyttää kotona. Sit vähän käytiin läpi tietoa Kelan etuuksista ja kaupungin tarjoamista palveluista (mitä ei siis ole paljoa) ja sain myös Kelaa varten raskaustodistuksen (WOOT!). Nyt menossa 22+1.

Sit tehtiin nopeat terveystarkastukset. Hemoglubiini oli noussut takas normaaliin (125) ja verenpaine oli ok. Mitattiin SF-mitta (22cm) mikä oli käyrien yläpäässä, mut siihen kuulemma vaikutti vauvan paikka korkealla kohdussa. Nyt sit ollaan käyrillä mukana! Voieivoiei...

Sydänääniä saatiin ettiä jokunen hetki, kun vauva päätti liikkua villinä paikasta toiseen. Lopulta löytyi kunnolla ja syke oli 148. Sit extrana käytiin viel ultraamassa, kun ei sillä edellisellä rakenneultra kerralla sukupuolta saatu näkymään ja neuvolantäti oli sen verran kiva, et lupasi et voidaan kokeilla saada vähän suuntaa. :) No, ihan täyttä varmuutta sieltä nyt ei sit tullut, kun napanuoran solmu oli hieman edessä, mut neuvolantäti arveli et hän olisi nähnyt häpyluun ja kiveksiä ei paikannettu. Joten.. heikko tyttölupaus? :) Ehkä myöhemmin vielä kokeillaan ultrata uudelleen, jos tämä oma neuvolantäti sattuu olemaan paikalla käynneillä.

Seuraava käynti on lääkärikäynti (oletin et tämä olisi, mut ymmärsin varmaan väärin...) ja se on sit kesäkuun 11.päivä. 10.päivä minulla on hammaslääkäri. Lisäksi pitäisi varata aika keskussairaalan laboratoorioon sokerirasitustestiin (vk 24-28). Huoh.. ehkä siitä selviää...

 

 

Eilen menin töiden jälkeen kolmeksi tunniksi S:n kanssa kuvaamaan varaamaamme studioon masukuvia ja muutenkin toimin mallina S:n portfolioon. Kuvat ovat siis sieltä esimakua. Minulla oli noin 5-6 asukokonaisuutta mukana ja kyllähän kolmessa tunnissa sai räpsittyä paljonkin erilaisia kuvia. Osa menee kyllä vain henk.koht. arkistoihin. :)

HYVÄÄ PERJANTAITA KAIKILLE! (vaikkei tämä Keski-Suomessa olekaan kovin aurinkoinen niin oma mieli on hyvin iloinen ja raikas)

Pages