Ladataan...

Tulevan uuden asuntomme näytössä mittailtiin vähän paikkoja ja todettiin ettemme saa nykyistä pari metristä näätä lukaalia mahtumaan uuteen kämppään, joten heräsi kysymys että millaisen asunnon näädille sitten keksimme.

En halua normaalia häkkiä (vaikka kolme kerroksinen olisikin, kuten suosittu Ferret Nation monilla on) eli jotain omaa pitäisi rakentaa, koska E ei jätä näätiä rauhaan. Näädät nukkuvat n. 16 tuntia päivässä, joten rauha pitää taata jotenkin.

Vanhempani auttoivat meitä rakentamaan nykyisen aitauksen, joten olemme jutelleet äitini kanssa nykyisen aitauksen muuttamisesta halutunlaiseksi. Alun perinkin tahdoin aitaukseen kiipeilymahdollisuuksia, mutta vielä siellä ei ole paria ramppia enempää (emme juurikaan omista työkaluja...). Näädät kuitenkin pääsevät aina E:n unien aikana asuntoon vapaaksi. No, eksyn taas aiheesta...IDEANA oli se että tästä uudesta tulisi useampi kerroksinen, jolloin se ei veisi niin paljoa lattiatilaa, koska korkeutta olisi enemmän. Ajattelin sellaista palkintokorokemuotoa, pari matalampaa ja yksi useampi kerroksinen. Eteen pleksilasia (ainakin yläosiin) jotta näädät voivat sieltä sit katsella ja alaosiin myös aukeavat (lapsilukolliset) ovet saranoilla, jotta puhdistaminen olisi helppoa. 

Kerrosten väliin tulisi putkia, ramppeja sekä riippumattoja, joissa olisi hyvä pötkötellä! Ihan pohjalla omana alueenaan olisi sitten vessa-alue. Pelkkää pellettiä muovikaukalossa (peittäisi sen koko alaosan siis), jotta hutikakkoja ei tulisi. Lisäksi tekisin vielä kankaasta pleksin eteen verhon, jotta silloin kun näädät eivät ole hereillä, heitä ei myöskään häirittäisi valoilla/hälinällä. 

Katsotaan mitä tästä tulee. :)

No tässä nyt kuitenkin kunnon kuvapläjäys näätiä kaikkien verkkokalvoille!

Kuten kuvista näkyy, Immu on ehdottomasti meidän linssilude. Immun turkki vaihtaa myöskin kaikkein eniten vuoden aikojen mukaan väriään. Talvisin turkki on ollut melkein hopeisen valkoinen, kun taas kesäisin tummat kohdat ovat selkeiten näkyvissä. Justus (DIP) oli kans melko helppo kuvata, vaikka pastelli olikin (kamera ei aina löytänyt mitään mihin kohdistaa). Amystäkin saa kivoja kuvia (viimeinen, suklaanäätä), mutta Kiivi...Kiivi, Kiivi, Kiivi...mustaa näätää on niin vaikea kuvata! Lisäksi kun meidän neiti ruttunaama näyttää paikoin ihan kaljulta pultsarilta (koska valkoinen aluskarva hohtaa mustan karvan seasta), ei kuvat ole aina mitään nättejä! 

 

Pages