Ladataan...

 

Instagrammia (sekä minun että KaneliS:n) seuraavat lukijat ehkä huomasivatkin, että oltiin liikenteessä viikonloppuna Vantaalla. Ja siihen löytyy kuvista syy. :)

Meille muutti kotiavaihtava suklaanvärinen pikkuneiti Amy (Pickpocket's Ametrine). Amylla on ikää 3,5 vuotta, eli samana vuonna syntynyt kuin Immu. Olimme jo Justuksen poismenon jälkeen pohtineet, että lauma tuntuu vajaalta ja oli selvää, että jossain vaiheessa näätälauma kasvaisi uudella pennulla. Toiveinamme oli lempääläisen kasvattajan (E-pic's) tulevista pentueista oma näätä, mutta sitten kuulimme suunnitelmien muuttuneen ja pariin vuoteen ei sieltä olisikaan tulossa näätävauveloita. Eme sitten ehdotti, että hän tietää pari näätää, jotka etsivät kuumeisesti hyvää loppuelämän kotia ja saimme Pickpocketsin yhteystiedot heti samana iltana pari viikkoa sitten. Ja niin jäimme odottamaan kasvattajan ja Amyn kuulumisia, jotta voisimme mennä näyttäytymään ja katsomaan, mitä mieltä Amy on meidän näädistä ja vaikuttaisiko siltä, että uusi perheenjäsen hyväksyttäisiin laumaan. Sunnuntaina pyyhälsimme Padasjoelle koko köörin kanssa ja maanantaina ajelimme sitten Vantaalle (vauva jäi mummolaan hoitoon). Ikean kautta kurvattuamme, saavuimme perille neljän aikoihin ja siinä sitten vierähtikin pari tuntia kasvattajan kanssa rupatellessa ja näätien touhuja seuratessa. Ja niinhän siinä sitten kävi, että Amy valloitti meidän sydämet heti ja saimme kunnian tarjota tälle ihanalle murulle kodin!

Amyllä ja Justuksella on muuten sama isoisä, eli serkuksia olivat. :) Täytyy myöntää, että samanlaisia piirteitä kyllä on nähtävissä! :')

Ensiksikin listalla on raakaruokaan totuttaminen, jotta turkki saadaan taas pehmeäksi ja kiiltäväksi. Lisäksi hammaskivi toivottavasti poistuu luita järsimällä. Muiden hampaat ovatkin ihan hammaskivettömät ja muistan Justuksenkin hampaista lähteneen kiven heti, kun siirryttiin koko raakaan.

Toisekseen, Amy pitää saada luottamaan ihmisiin kunnolla sekä tottumaan tottakai muihin näätiin. Pikkuinen kun on kuulemma viettänyt paljon aikaa häkissä ja kissa/koirataloudessa, joten tämä on ensimmäinen kerta kun muita näätiä sitten pentuajan tulee vastaan. Kiivin kanssa Amy onkin jo tehnyt tuttavuutta, mutta muuten rajoitamme näätien tapaamisia valvottuihin oloihin. Onneksi meiltä löytyy nyt tätä tilaa kunnolla temmeltää!

Ladataan...

Kuten instagrammin puolelta parin päivän ajan seuraajat ovatkin voineet huomata, intouduin tekemään E:lle vaatteita omista vanhoista vaatteistani, jotka olivat menossa kierrätykseen.

Ensin syntyi tälläinen oranssista t-paidasta.

Sitten tein haalarit kauluspaidasta.

Sitten myös toinen t-paita päätyi mekoksi samalla kaavalla kuin ensimmäinen oranssi versio. Kaula-aukko tosin jäi vähän reiluksi, joten tein napinläven vielä kutistamaan sitä.

Sitten yhdistin kaksi paitaa yhteen, jolloin syntyi tälläinen luomus, jota E esittelee totisena alakuvassa. :)

 

Vinkkejä näihin löysin Nina Sandström Hallberg:n kirjasta Veikeät vauvanvaatteet, ompele vanhasta uutta.

Ladataan...

Aika kypsä äidiksi haastoi tekemään kirjahyllytestin, eli katsomaan kuinka pystyy vastaamaan seuraaviin kysymyksiin kirjahyllynsä sisällöllä. Tässä omat vastaukseni:

1. Oletko mies vai nainen? - Vader's little princess
2. Kuvaile itseäsi - Jazztyttö peilaa
3. Mitä elämä sinulle merkitsee? - Kypsyyskoe
4. Kuvaile nykyistä asuinpaikkaasi - Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki
5. Mihin haluaisit matkustaa? - Satujen valtakunta
6. Kuvaile parasta ystävääsi - Se ainoa oikea
7. Mikä on lempivärisi? - Punainen sielu
8. Millainen sää on nyt? - Valkoinen valtakunta
9. Mikä on mielestäsi paras vuorokaudenaika? - Fall 1152
10. Jos elämästäsi tehtäisiin tv-sarja, mikä sen nimi olisi? - Genshiken
11. Mitä pelkäät? - Erheitä
12. Päivän mietelause - PS. Rakastan sinua
13. Minkä neuvon haluaisit antaa? - Mies hoitaa vauvaa
14. Miten haluaisit kuolla? - The holy assassin

Haasteen ottaa vastaan ken tahtoo!

Pages