Ladataan...

Terveiset Finnconista! 

Viikonloppuna Jyväskylässä vietettiin 20. Finncon ja kukas se päättikään saada cosplay-asunsa tehtyä viikossa (kun normaalisti saan yhteen pukuun käytettyä aikaa vuositolkulla ihan vain motivaation ja taitojen puutteesta...)! No minä! Ja perjantaina ilmoittauduin myös Naamiaisiin juuri ennen puolta yötä. Jätän asiat vähän viime tippaan. Pääasia tietysti että onnistuin projektissa (ainakin omasta mielestäni ihan hyvin).

Idea cossiin lähti liikkeelle jo kesäkuun puolella, kun mietin League of Legends:iä pelatessani, että mitenkäs saisin enemmän katsojia pelaamiselleni. Nainen + cossi + pelaaminen = seuraajia?. Kai sillä yhtälöllä katsojia saisi?! Sitten pitikin vain päättää että minkä hahmon teen. Pitkällisen pohdinnan jälkeen tulin siihen tulokseen, että Lulu sen olla pitää!

No, sitten muistin että Finncon on tulossa ja koska kyseinen tapahtuma on ilmainen ja pidettiin Jyväskylässä, niin mikäs sen parempi tapahtuma osallistua lyhyellä varoitusajalla. Eli tuli kiire!

Aloitin tekemään sauvaa, ensimmäistä isoa asettani (tai mitään asetta ylipäätänsä). Mutkat meni suoriksi kyllä ihan isolla kädellä, enkä suosittele tekemään asetta viikon varoitusajalla, ainakaan tällä minun käyttämällä taktiikalla! Tarkoitukseni oli päästä halvalla ja olla tarvitsematta mitään varsinaisia työkaluja, koska niitä meiltä ei löydy.

Paljon liimaa, mainoslehtiä, maalarinteippiä ja kulmaverkkoa. Tämän jälkeen sumutin aseen spray-filler aineella, mutta aine ei ollutkaan ihan sitä mitä olisin kuvitellut sen olevan. Jonkin sortin levitettävä kitti-aine olisi ollut parempi. No kun filler-aine oli kuivunut, sumutin aseen valkoisella pohjamaalilla. Edelleen ase näytti enemmän pelkiltä saumoilta ja repsottavilta lehdenpaloilta, joten ajattelin kokeilla kuorruttaa koko pinnan liimalla, jolloin "puun" pinta näyttäisi oikeammalta ja saumat peittyisivät. Ihan hyvä idea, mutta aikaa ei ollut enää paljoakaan, kun perjantaina liimalla leikin ja lauantai-aamuna oli tarkoitus olla jo tapahtumapaikalla. Eli annoin liiman kuivua tovin ja aloin sumuttamaan päälle vielä ruskean maalin. Tämä kostautui lauantaina, kun asetta käsitellessäni ruskean pinnan alta ilmestyi valkoisia liimalänttejä. Jos aikaa olisi ollut vielä enemmän, olisin ehdottomasti lakannut mattapintaisella lakalla koko komeuden, jolloin maali ei olisi kiiltänyt niin paljoa. Seuraavalla kerralla sit fiksummin. 

No, eihän tämä ase vielä mitään cossi tee.

Eli pääsin tekemään myös tätä hirvitystä, eli Lulun hattua! Tutkin aika paljon muiden pukuilijoiden tekeleitä googlehaun kautta ja päädyin sitten tekemään omani näin. Sisälle laitoin vähän vanua tukemaan pyrstön muotoa sekä vähän sitä kulmaverkkoa tuossa reunuksessa, jotta hattuun vähän muotoa. Ei ollut ihan niin helppo homma, kuin olin suunnitellut. Vedin tässäkin mutkia suoriksi ja jos joskus vastaavan teen, niin tiedän mihin kuoppiin en kompastu. Myös ompeluvaiheiden suunnittelu kannattaa miettiä tarkkaan. Itse pukua tehdessä olin jo vähän oppineempi! 

Tässä vaiheessa oltiin siis torstaina. 

Perjantaina sain mekon valmiiksi. Torstaina olin värjännyt Dylonin intense violet - värillä puna-mustan paitani, jotta sain visioni Lulun asusta valmiiksi. Ensin olin ajatellut käydä etsimässä vastaavaa neuletta jostain halpiskaupoista, mutta tiesin etten varmasti tulisi sellaista löytämään, joten päätinkin suunnata marketeille etsimään väriainetta. Sittarista ilmoittivat, että kyseiset värit on poistettu heidän valikoimistaan ja huhujen mukaan myös muualtakin on poistettu (whaaat!!! vastahan Puutalon-palstalla näistä oli juttua!!!"). Tässä vaiheessa olin jo ihan maani myynyt, kunnes siirryin tien toiselle puolelle Prismaan muiden mammojen rohkaisemana. Sieltä onnistuin hyllyjen välistä löytämään juuri oikeaa väriäkin, vaikka valikoima oli kyllä todella suppea! Jes! 

Lauantai-aamuna pystyi jo hymyilemään, kun löysin mustan pitkän peruukkini varastosta (oikeasti hiusten pitäisi olla violetit...) ja tutkin pieniä meikkivarantojani sopivien värien varalta. Huulipuna olisi saanut olla vähän tummemman punaista, mutta muuten olen tyytyväinen. Sinistä ihoa ja suippojakorvia en lähtenyt toteuttamaan, kun aikaa ei yksinkertaisesti ollut riittämiin. 

Eli tälläinen hahmo on Lulu, the fae sorceress. (Kuva: League of Legends)

Tälläinen minusta sitten tuli. (Kuva: Samu Pirinen)

Pääsin myöskin Keskisuomalaiseen (parissakin kuvassa, kuvaaja Markus Makkonen ). Naamiaisissa oli 15 muutakin osallistujaa ja kaikki palkittiin. Minut palkittiin tittelillä The best between upside-down, between, and round again. Kaikki osallistujat saivat termosmukin ja sponsoreiden kirjalahjan. Omani oli Petri Hiltusen (myöskin yksi osallistuneista. ;D) Musta tie -sarjakuva. Hauskaa oli ja ehdottomasti joskus uudelleen! Finnconin naamiaiset olivat kyllä huomattavasti mukavempi kokemus kuin esimerkiksi animetapahtumien Cosplaykisat. En tosin ole viime aikoihin niihin osallistunut edes katsojana, mutta silloin kun vielä coneja ahkerammin kiersin, niistä jäi vähän elitistimäinen kuva. Ovathan ne saattaneet muuttua, mutta toivoisin näihin enemmän leikkimieltä ja hyvää henkeä!

Että tälläinen lomaviikko minulla. Tällä toisella lomaviikollani on tarkoitus antaa miehelle vapaa-aikaa ja ottaa stressivapaammin. 

Mites teidän projektit? Jätättekö viime tippaan vai teettekö ajoissa ja huolella? Itse saan motivaatiota deadlinesta.

Ladataan...

Voi huokaista helpotuksesta.

Vaikka ikävä onkin kova, on aivan uskomattoman hienoa, istua tässä koneen ääressä, eikä kukaan tarvitse minua.
Kukaan ei konttaa tällä minuutilla jalkojen juureen ja vaadi päästä syliin, josta seuraavassa sekunnissa pitääkin päästä pois.

Sai nukkua poikittain sängyssä ja herätä ekaa kertaa koko yönä siihen, että herätyskello soi aamulla töihin lähdön merkiksi. Olla ihan hölmistynyt, et nytkös se aamu jo onkin! 

Huolehtia vain omasta (ja näätien) ruokailusta, eikä tarvinnut tuntea huonoa omaatuntoa, kun ei heti töiden jälkeen pääsekään suoraan kotiin. Siivota ihan rauhassa ja nauttia kun sotku ei ilmesty ihan heti takaisin. Ainakin pari tuntia paikat pysyvät kuosissa... Olla myöskin ihan hiljaa vaan. Korvat kiittää hetkestä hiljaisuutta. 

Melkein tekisi mieli vielä jäädä yhdeksi päiväksi yksinään kotiin, mutta ehkä minä nyt kuitenkin matkustan huomenna E:n ja KaneliS:n perässä mummolaan. Parasta tälläisten omien hetkien lisäksi ovat ne hetket kun tulet töistä väsyneenä kotiin ja pikkuneiti ilahtuu aivan mielettömästi näkemisestäsi! 


En vaihtaisi tätä äitiyttä mihinkään!

Pages