Ladataan...

Huomenna se sit tapahtuu.

Saadaan uudet avaimet uuteen kotiin!
Lauantaina sit muutetaan! Teretulemas muuttoväki, kahvia (löytyy!) ja pullaa (jos tuotte)!

Täällä ollaankin nyt yli viikko asuttu keskellä muuttolaatikoita.

Touhotuksen välissä saadaan vähän murua rinnan alle, että jaksaa!

Vilkaiskaas tänne meidän tytön muuttotunnelmat. Pikkunen neiti on avulias niin pakkaamisessa, purkamisessa kuin kaikennäköisen "viihdykkeen" järjestämisessä meille. Huomenna onneksi mummot ja muut sukulaiset pääsevät sylittelee murua, niin ei vanhemmat enää kiinnosta niin paljoa. :)

 

Ladataan...

No otsikkohan nyt voisi viitata mihin tahansa lastenkasvatuksessa, mutta ajattelin puhua tänään meidän taaperon syömisestä. 

E on syönyt aina todella hyvin eikä juurikaan nirsoile. Kaikki menee mitä eteen laitetaan. Ja yleensä pyydetään lisää. Joulun pyhien syöpöttelynkin muksu tajusi ihan itse, koko ajan oli nälkä!

Siltikin parhaiten syödään vanhempien lautaselta! Rosvolautanen kunniaan!

Niimpä olemmekin useasti muksun kanssa olohuoneen lattialla napsimassa lautaselta valmiiksi paloiteltuja ruokia.Ja ihan kuin varkain lautanen on tyhjä ilman ruuan puljaamista tahi sotkemista. Puuro ja lusikoitavat ruuat syödään kyllä istualtaan pöydän luona (E käyttää mallikkaasti lusikkaa ihan itse), mutta kun itse saa syödä ja samalla näkee että vanhempikin syö tätä ihan samaa ruokaa, ruoka maistuu ihan erilailla! Omalla lautasella oleva ruoka saattaa nimittäin olla ihan jotain eri ruokaa kuin se samannäköinen ruoka vanhempien lautasella. E syökin täysin samaa ruokaa mitä me muutkin. Satunnaisia hedelmäsoseita eksyy kauppakassiin mukaan vielä puuron sekaan sotkettavaksi, milloin omenahilloon tahdotaan vaihtelua.

Ja koska emme näin erikseen syötä E:tä niin vanhemmatkin saavat syödä ruokaa lämpimänä. Eipähän tule hotkittua kiireessä, vaikka olisihan se tietysti kiva välillä syödä niin ettei kukaan varasta ruokaa lautaseltasi. 

Teen melkein päivittäin smoothieita marjoista ja E:stä onkin ihan parasta istua lattialla ryystämässä pillillä isoa lasillista äidin kanssa. Näytin mallia ja E oppi nopeasti kuinka pilli toimi. Herkkua!

Ainut huono puoli tässä mallisyömisessä on se, että jos äidin suuhun katoaa esimerkiksi pala suklaata, E vaatii päästä myös tästä osingoille. Niimpä herkut on parempi jättää nukkumaanmenon jälkeisiin hetkiin, jos ne ilman sydäntä raastavaa itkua tahtoo syödä. Kasvatamme suklaaholistia... 

Ladataan...

Meillä on muutto edessä kuun vaihteessa, joten nyt jos koskaan on aika käydä kaikki tavarat läpi ja karsia! Karsia, karsia, karsia!

Pari päivää sitten tyhjennettiin puolet liinavaate- ja pyyhevarastosta tekstiilikierrätykseen. Jos lakanat on hommattu ensimmäiseen omaan kämppään yli 10 vuotta sitten, voi olla että olisi jo aika luopua niistä (esim. valkoinen ei ole pitkiin aikoihin ollut valkoinen). Kahden aikuisen tavaroiden yhtenäistäminen tyylillisesti on myöskin vielä hakusessa. 

Nyt sitten vilkuilin kirjahyllyäni sillä silmällä.... 

Rakastan kirjoja ja minun mangakokoelmani käsittää n. 380 kpl suomen- ja englanninkielistä teosta laidasta laitaan. Tällä hetkellä ostan uusia 1-2 per kuukausi. Jotain mangakokoelmasta kuitenkin voisi karsia... mutta ehkä kuitenkin karsin ensin hömppäpokkareista!

Niimpä valitsin kirjat, joita en tule lukemaan uudelleen! Kymmenen kappaletta niitä pussiin kertyi lopulta ja olivat lähinnä pokkareita, yksi kovakantinen venäläinen fantasiaromaani eksyi kuitenkin mukaan (en enää osaa venäjää). Hyväkuntoisia, luettu max. kerran. Niimpä työpäivän jälkeen poikkesin läheiseen antikvariaattiin kysymään, josko he ostaisivat kirjat pois. Hetken aikaa omistaja niitä katseli ja arvioi kuntoa, haistellen ja käännellen. Olin valmis antamaan ne pois vaikka ilmatteeksi, jos joku niistä saa hyötyä. Olinkin yllättynyt, kun mies sanoi summaksi 15 euroa vaihtarina. Ihanko totta?! No tottahan toki mulle käy tämä diili! 

Niimpä poistuin kaupasta oheisten kirjojen kanssa. Tasan 15 euroa niistä tuli. Sain 10 vähemmän kivaa kirjaa pois hyllystä ja tilalle 2 paljon mielenkiintoisempaa! Ei paha! Pitää varmaan viedä muitakin kirjoja, kun kerta näin hyvin voi käydä! 

Pages