Ladataan...
Simple year

Kehittyä. Kehittyminen. Kehitys.

Mietin montako kertaa tänään olen kuullut jo nuo sanat. Oiva tarina liittyy muutamia vuosia sitten hyödynnettyyn ilmaiseen personal trainer tapaamiseen. Tapaaminen meni jotenkin niin, että personal trainer kysyi missä haluaisin kehittyä. Olin juuri treenannut aiemmin muutamia vuosia todella tavoitteellisesti ja jo jonkin aikaa sillä hetkellä ottanut rauhallisesti ja koittanut rentoutua ja venytellä ja tehdä hieman muitakin asioita. Olin siinä vaiheessa kuitenkin kooltani sellainen, että tuloksena muutaman vuoden punttien kanssa riehumisesta kroppa oli aika jämerässä kunnossa. Oli lihasta, mutta myös hieman rehellistä karsia siinä päällä. Olin kuitenkin todella tyytyväinen itseeni ja siihen, että olin opetellut ottamaan rauhassa. Kun vastasin tälle kaverille että olen ihan tyytyväinen ja treenaan omaksi iloksi alkoi kysely siitä miksi en halua kehittyä tai enkö todella näe mitään sellaista minkä haluaisin pois. Totesin, että ei. En tällä hetkellä. Vastaus tuntui aiheuttavan hämmennystä. Ilmeisesti naiselta moinen vastaus ei ollut kovin tavallinen.

 

Tuntuu joskus, että meille perus tyytyväisille ei ole sijaa kaiken kehittymisen mukana. Kehittyminen on kuvaava ja kiva sana silloin kuin henkilö on valmis vastaanottamaan kehitystä ja sisäisesti siihen motivoiva. Kun joku kertoo minulle tarpeesta kehittyä aina ajatus ei ole kuitenkaan positiivinen. Mitä jos kokee olevansa jo riittävän hyvä? Eikö tilanteen ylläpito ole jo maali? Minne menenkin tuntuu yhteiskunta välillä hirvittävän suorituskeskeiseltä:

Pitää kehittyä töissä. Pitää opiskella samalla. Pitää kehittyä treeneissä. Pitää kehittyä niin, että on isompi asunto parin vuoden välein. Pitää kehittyä äitinä tai puolisona. Pitää kehittyä niin, että saa isomman auton.

 

Tiedättekö: ihmisen perustarkoitus ei ole kehittyminen vaan jotain aivan muuta. Elämä voi olla onnellisempaa vähemmällä. Elämä ei aina ole onnellisempaa vaikka kuinka kehittyy. Haastankin sinut kysymään itseltä myös: ketä varten sinä kehityt ja onko se omien haaveiden mukaista?

Ladataan...

Ladataan...
Simple year

Lähikauppa myi ennen pääsiäistä kissanruohoa pääsiäisruohoksi. Näistä kasvoi kuitenkin niin makean näköisiä pikkukasvikkoja, että en pääsiäisen jälkeen raaskinut heittää niitä biojätteisiin. Sen sijaan kotoa löytyi pari vanhaa valkoista ruukkua ja päätin kasvatella näistä kesää kohti parvekekasveja. Mustaa multaa kaupasta ja voila. Nyt on valmiina nämä parvekeruohikot kun toukokuu koittaa. 

 

Tosi kiva oli myös tällä viikolla löydetty Clas Ohlsonilta ostettu solar lamp eli tämä aurinkolamppu. Se siis varaa auringosta virtaa ja palaa jopa kuusi tuntia ilta-aikaan. Ripustin tämän mukana tulevasta koukusta verhokiskoon ja on super kiva roikkuessaan ikkunalla. Suunnittelin käydä ostamassa näitä lisää, koska kappalehinta on vain nelisen euroa! 

 

Mitäs tykkäätte tästä ekologisesta parvekevaihtoehdosta?

Ladataan...

Ladataan...
Simple year

Huhtikuuhun siirrytty ja maaliskuu taputeltu läpi. Kirjoittelen edessäni tuo ylläoleva hyvin perusaamiainen. Maaliskuu oli kiva kuukausi siitä, että tehtiin kaksi matkaa tässä kuussa. Toinen oli jo aiemmin bloggaamaan Tallinnan matka ja toinen oli pääsiäinen Himoksen laskettelurinteillä ja hiihtoladuilla. Koska blogin on tarkoitus kertoa hieman yksinkertaisesta elämästä ja munimalistisestakin ajattelusta voi heti todeta, että taloudellisesti matkat olivat pienen budjetin onnistuineita reissuja. Tallinnan matkalle jäi hintaa hieman enemmän kylpylän valinnan johdosta, mutta Himoksen matka oli meille lähes maksuton johtuen yhden perheenjäsenelle työpaikan edusta ja loma-osakkeesta. 

Himoksella kävin laskemassa yhden illan: rinteet olivat jo aika jäisiä ja jaloilla sai todella tehdä töitä. Hiihtäminen on myös talven aikana jäänyt vähälle ja omilla luistelutyylin Fischereillä meno oli aika hikistä. Kuitenkin tuli hiihdettyä. Säät olivat mitä mainioimmat ja ajettiinkin lumipyryn alta takaisin kotiin jo eilen.

Kuvasta näkyy eräs iltapäivän jo kohtuullisen vähällä lumella olevista mäistä.

Tässä kuussa muuten elämä oli hyvin paljon töitä ja treeniä. Ehdin tehdä pari alustavaa juoksulenkkiä, joita talvella en ole tehnyt. Pystyin myös välttämään uusien kaupoissa olevien Asics nimbuksien keltaisen värin oston (oletteko nähneet tätä väriä, se on ah.. Wau!). Ilmeisesti myös lesti on nyt hieman kapeampi kuin reilu vuosi sitten ostamissani. Sen sijaan tässä kuussa mukaan tarttuneita ostoja olivat mm. Nämä Iittalan vihreät lasit, joka ensimmäisessäkin kuvassa näkyy. Ennestään näitä oli mustina, mutta päädyin ostamaan myös vihreitä kuusi kappaletta. Lisäksi testiin tuli mm. Lancomen Sokoksen kampispäivän tarjouksessa ollut kasvovoide. Tätä en ole vielä ehtinyt kokeilla, kun varastossa on ollut vielä joululahjaksi saatuja Biothermin voiteita.

Testiä odottamassa. 

Kokonaisyhteenvetona tästä yksinkertaisemmasta elämästä voisi sanoa, että säästössä on nyt aikalailla 3000 euroa viime lokakuusta säästettynä. Tässä kuussa säästöön jäi n. 150 euroa. Rahat ovat loppujen lopuksi tulleet aika pienellä vaivalla säästöön eikä prokkis ole ollut haastavaa lainkaan. Huhtikuussa ja toukokuussa uskon saavani sivuun hieman isompiakin summia kun kesää kohti vapaa-aika kuluu yhä enemmän yleensä urheilun parissa ja välineitä ja tarvikkeita lukuunottamatta harrastaminen ei ole kovin kallista. Miten paljon sinä uskoisit pystyväsi säästämään kuukausittain? Oletko pohtinut säästämisen aloittamista?

Ladataan...