MINIMALISMI AUTTAA MUOKKAAMAAN ARJESTASI ITSESI NÄKÖISEN

Aika hullu ajatus, että vain tavaroiden karsiminen voisi saada aikaan efektin, jossa koko elämä muuttuu.

Luulen, että aika moni kamppailee sen kanssa mitä ja millainen on ja minkälainen haluaisi olla. Energiaa ei löydy toteuttamaan itseään, sen sijaan tunnetaan vain huonommuuden tunteita, ettei olla sellaisia kuin haluttaisiin. Tiedetään ehkä mitä halutaan, muttei keinoja sen saavuttamiseksi. Sekaisin oleva elämä ja asunto näkyy myös mielen epäjärjestyksenä. On niin paljon ärsykkeitä ja vaikutteita, ettei eroteta niitä oikeita muiden joukosta. Järjestyksessä oleva asunto vaikuttaa myös voimakkaasti mielen kirkkauteen.

Karsimalla turhaa, voit saavuttaa jotain hyvää.

Tuosta yhdestä päätöksestä keväällä, elämäni on lähtenyt rullaamaan sinne suuntaan, kuin sen haluaisinkin menevän. Olo on seesteisempi ja mieli kirkastunut. Periaatteessa aikaa ei ole vuorokaudessa yhtään enempää, mutta se on järjestäytynyt eri tavalla. Enää ei ole kiireen tuntua minnekään. Aivan kuin minulta puuttuisi eräänlainen päämäärä, enkä tarkoita sitä mitenkään negatiivisesti. Vaikka haaveita toki löytyy, ei minulla ole tällä hetkellä muuta tärkeämpää, kuin tämä päivä.

Samalla kun järjestät asuntosi, tulet järjestäneeksi koko elämäsi. Se on työkalu erottamaan merkitykselliset asiat merkityksettömistä.

Vielä en ole läheskään valmis, mutta tiedän jo nyt, että suunta on oikea.

Viimeksi: ARVOSTATKO KOTIASI?
Lue myös: PÄÄTÖS KAIKKI PÄÄLAELLEEN

Minua voi nyt myös seurata Blogit.fistä.
blogit-150x60.png

Kommentit (2)
 1. Sulla on kiinnostava blogi! Olen itsekin lopettanut ostamisen ja karsinut karsinut karsinut – siinä määrin, kuin se lapsiperheessä on mahdollista. Vaikka, aina välillä mietin, että lapset ovat mulle vain tekosyy.

  Karsimisesta tulee sitä paremmaksi, mitä enemmän sitä tekee.

  1. Kiitos paljon Paulita 🙂 Mutta onhan se totta, että lapsiperheessä karsiminen on tasapainoilua. Minulla ei ole lapsia, mutta olen miettinyt, millaista olisi olla minimalisti perheenä. Kuinka opettaa lapselle järkevää kulutusta, ilman että hän kohtaa tuomitsevuutta ikätovereilta? Joshua Becker kirjassaan kertoi esimerkiksi, että lapsen kanssa voi harjoittaa minimalismia siten, että asettaa lapselle kaapin tai muun tilan, jolla rajataan lapsen omistettujen tavaroiden kuten lelujen määrää. Lapsi itse saa päättää, mitä leluja tila sisältää. Ei siis ole tarpeellista vaatia lasta valitsemaan vain yhtä lelua, mutta kuitenkin pitää niiden määrä hallinnassa.

   Karsiminen todella muuttuu ajan kanssa helpommaksi. Suhde tavaroihin muuttuu. Kun katsoo joukkoa tavaroita, osa tuntuu tärkeämmiltä kuin toiset ja ne jää helposti jäljelle. Mutta kun taas uudestaan katsoo näitä jäljelle jääneitä, sitä huomaa ettei nekään lopulta olleet niin tärkeitä.

   Minusta on tärkeää muistaa, että tie yksinkertaistamiseen on matka. On yksilöllistä miten ja kuinka nopeaa se etenee.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *