5 HYÖTYÄ YKSINKERTAISEMMASTA VAATEKAAPISTA

1 Tiedät suoraan, mitä laitat päälle

Ylitsepursuava vaatekaappi tarkoittaa loputonta pohdinnan kehää, jossa itseltä kysytään yhä uudelleen: mitä minä haluan laittaa tänään ylleni?

Valinnanrunsaus tarkoittaa vastuullista valintaa. Aina on mahdollisuus väärän asun valitsemiseen. Ja mieluummin teemme sen oikean, parhaan valinnan. Kumpi paita siis onkaan parempi, mitä muut siitä mahtavat ajatella, mitkä vaatteet nyt sopivatkaan täydellisesti yhteen?

Kun vaatekaappi on yksinkertainen, ei jää juuri vaihtoehtoja arpomiseen. Valintaa helpottaa valinnan rajaus. Muistat heti, miltä mikäkin näyttää ja mitkä sopivat yhteen. Havainnoit koko kaapin yhdellä silmäyksellä.

Miksi säilyttäisin ei-tärkeitä vaatteita, kun voin aina pukeutua parhaimmistoon?

2 Tiedät, mitä pakkaat mukaan

Myös pakkaaminen tarkoittaa samaa noidankehää – parhaimmiston valintaa. Itse valitsin ennen summanmutikassa kasan vaatteita mukaan. Laukku pursusi vaatteista ja suoritin asuvalintaa kohteessa, mikä vei aikaa ja turhautti. Tämän vaiheen jälkeen suunnittelin etukäteen aikaa vievästi erilaisia asukokonaisuuksia valmiiksi. Tällöin toki matkalla oli helpompaa, eikä laukun sisältö ollut yhtä ylitsevuotavainen, mutta kotona aikaa kului rutkasti peilaillessa ja erilaisia asuja testaillessa.

Yksinkertaisemmalla vaatekaapilla pystyn luopumaan arpomisesta ja suunnittelusta, sillä 26 arkivaatteesta on helppo pakata matkan pituuden sekä sen hetkisen lämpötilan mukaan sopivat vaatteet mukaan. Matkan ollessa riittävän pitkä, saan pakata lähes kaikki kauden vaatteet mukaan.

3 Vaatteet mahtuvat kaappiin, niille on oma paikkansa

Vika ei ole viikkauksessa, vika on liian korkeissa vaatepinoissa. Lopulta pinot sortuvat ja leviävät hyllylle. Se tarkoittaa sotkua ja unohtuneita vaatekappaleita. Liian täyteen ahdettu henkari rivistö tarkoittaa rekin yläpuolelle viskattuja vaatteita.

Vähemmällä vaatemäärällä vaatepinot pysyvät pystyssä, eivätkä sorru. Kun pino ei ole korkea, siitä on helppo nostaa haluamansa vaate pois. Vaatteet löytävät tiensä takaisin väljään henkari rivistöön.

Siistit rekit ja vaatepinot tarkoittavat siistiä vaatekaappia.

4 Yksinkertainen vaatekaappi miellyttää silmää

Selkeys, siisteys ja yksinkertaisuus miellyyttää silmää. Kaoottinen mieli kaipaa selkeyttä ja järjestystä.

5 Yksinkertainen vaatekaappi miellyttää mieltä

Loppumaton valinnanvapaus merkitsee aina mahdollisuutta väärän valinnan tekemiseen – ja sen ymmärtäminen ahdistaa. Emme halua tehdä huonoja valintoja, vaan haluamme olla virheettömiä. Sekalaiset vaatekasat ovat joka päiväinen muistutus, kuinka vaatekaappi tulisi siistiä ja järjestää, mutta silti sitäkään ei saa aikaiseksi. Tämä aiheuttaa huonommuuden tunteita saamattomuudesta.

Selkeys ja yksinkertaisuus miellyttää paitsi silmää myös mieltä. Mieli ei saa jatkuvasti ärsykkeitä, epäsiivottomuus ei aiheuta huonommuuden tunteita eikä valinnanvaikeus rasita mieltä.


Liian pieni vaatehuone?


Vai liikaa roinaa?

Viimeksi: MIKSI OLEMME NIIN VIHAISIA?
Lue myös: VAATEKAAPIN SALDO:46 / 7 KOHDAN LISTA VAATEKAAPIN TYHJENNYKSEEN

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *