5 MINUUTIN KIIRE

Klassinen katsaus arkipäivään:

Olen marketissa. Jonoa on jo jonkin verran. Samassa viereinen kassa aukeaa. Takaa ensimmäiset kiitää muiden jonottajien ohi nokkelana omasta vikkelyydestään.

Miten meidän elämästä on tullut näin kiireistä? Että on ehdittävä siihen samaan hissiin, bussiin, metroon ja liikennevaloihin? On ehdittävä, kiirehdittävä, oltava nopea. Nopeampi kuin muut. Mutta minne? Onko meidän elämässä viiden minuutin kiire?

Uskon, että suurin osa tiedostaa, ettei heillä ole minnekään sinällään kiire. Kyse on vain tavasta. Mitä tämä tapa kertoo meistä? Että elämme peläten, ettemme ole tarpeeksi nopeita. Olemalla nopeita, olemme jotenkin parempia. Ja vielä: olemalla nopeampia kuin muut, olemme parempia kuin muut.

Sillä koko maailma perustuu tehokkuuteen. Tehokkuus on menestystä. Menestys yksi elämän arvostetuimmista asioista. Sen vuoksi kiire on elämäntapa. Samalla altistamme itsemme valtaville negatiivisille tunnetiloille. Kuinka usein päivässä meitä potuttaakin, kun emme vain ehdi.

Ja kuinka paljon positiivisuutta näistä kiireen hetkistä voisi löytää! Sen sijaan, että kiitäisi viereiselle kassalle, antaisikin paikan sille toiselle, vieläpä hymyn kera.

Ensimmäiset tietoiset valinnat tätä vastaan ovat pelottavia. Etten polkaisisikaan lujempaa, kun suojatien valot jo vilkkuvat, vaan jäänkin vain odottamaan seuraavia valoja. Tämä ajan, paikan ja oman käytöksen tiedostaminen on kutkuttavaa. Useampi toisto sen kuitenkin varmistaa: en enää edes halua toimia muuten.

Haluan pysähtyä.

Viimeksi:

TEE KEVÄTSIIVOUS VIIMEISEN KERRAN – JA ALOITA UUSI ELÄMÄNTAPA

Lue myös:

MIKSI LÄSNÄOLO ON VAIKEAA?

ELÄMINEN AUTOMATISOITUJEN TAPOJEN IMUSSA (JA SEN ULKOPUOLELLA)

PARAS VERSIO – VAI VAIN VERSIO ITSESTÄSI

ONNELLISTEN IHMISTEN SALAISUUDET

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *