6 POSITIIVISTA SEURAUSTA ELÄMÄN YKSINKERTAISTAMISESTA

 1. Lisää energiaa ja mielen keveyttä

On yllättävää, kuinka paljon energiaa vie merkityksettömien tavaroiden säilytys ja näkeminen sekä merkityksettömien asioiden tekeminen. Se vie tilaa ja energiaa ihan arjen perusasioilta, niiltä asioilta millä on merkitystä.

Olo on kevyempi. Tuntuu kuin taakka ja painolasti olisi pudonnut harteilta. Kun elämässä on vain muutamia asioita, mihin keskittyä, se selkeyttää mieltä.

Mielen kirkkaus on voimaannuttava tunne.

2. Olen ymmärtänyt, mikä elämässä on tärkeää

Minimalismin aloituksen myötä arvomaailmani on muuttunut. Asiat, joilla on merkitystä, ovat korostuneet elämässäni. Olen ennen ehkä tiedostanut niiden merkityksen, mutta nykyään ymmärrän sen.

Se, että ymmärtää mikä elämässä on tärkeää, auttaa kohdentamaan elämän tavoitetta uudestaan. Se muokkaa arjesta oman näköisen, auttaa jäsentämään aikaa uudella tavalla. Periaatteessa tuntuu, niin kuin silmät olisivat avautuneet. On voimakas kokemus, kun ensimmäistä kertaa oikeasti ymmärtää jonkin asian, minkä ennen on vain tiennyt.

Elämä on tässä ja nyt, eikä jossain tulevaisuudessa.

3. Yksinkertaisempi elämä

Ennen olisi ollut hankalaa kuvitella elämää ilman tiskikonetta tai televisiota. Nykyisin tiskaan astiani ja olen vähentänyt ruutuaikaa alle puoleen entisestä. Toki ei tarkoita, että kaikkien pitäisi tehdä näin. Tiskaaminen ja vähentynyt ruutuaika aiheuttavat minulle vain paljon vähemmän stressiä ja aivosumua, joten se sopii minun arkeeni.

Kun ymmärtää, mikä elämässä on tärkeää, se auttaa karsimaan kaiken turhan sen ympäriltä ja keskittymään vain olennaiseen.

4. Kiinnitän enemmän huomiota elämän pieniin yksityiskohtiin.

Hävettää sanoa, mutta aiemmin minulla saattoi mennä päiviä, etten jaksanut aukaista sälekaihtimia. Kuukausia, etten istunut ruokapöydän ääressä. Ja vielä useampi kuukausia, ennen kuin petasin jälleen sänkyni. On vaikeaa selittää, kuinka hyvältä tuntuukaan näinkin pienten asioiden huomioiminen elämässä.

5. Olen siistimpi

Ihan yksinkertaisesti koti näyttää siistimmältä, mutta nykyään myös ”jaksan” laittaa tavaroita takaisin paikoillensa. Tavaroilla ylipäätänsä alkaa olla paikkansa. Vaatekasoja ei loju ympäriinsä. Siivoamista tulee tehtyä enempi myös huomaamatta.

6. Olen saanut poistuneen tilalle myös uutta

Kun olen poistanut elämästäni turhaa, se on antanut rohkeutta toteuttaa myös uutta. Olen pitkään haaveillut joogan aloittamisesta ja nyt vihdoin syksyllä aloitin alkeiskurssin. Myös blogi ja kirjoittaminen ovat täysin uutta elämässäni.

Viimeksi: MIKSI ASIOITA ON HELPPO TIETÄÄ, MUTTA VAIKEAA YMMÄRTÄÄ?
Lue myös: VINKKINI MINIMALISMIN ALOITUKSEEN / MITÄ MINIMALISMI ON?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *