ARVOSTATKO KOTIASI?

Kodin tarkoituksena on eheyttää meidät. Se on meidän lepopaikkamme, jossa rentoudumme ja lataamme akkumme tulevaa varten. Sen tulisi olla viihtyisä ja tuoda hyvää mieltä ja oloa. Se on suojapaikkamme. Ihan jos ääripäätä ajatellaan, toinen vaihtoehto olisi nukkua ulkosalla. Näkyykö arvostus sinusta?

Minussa arvostus ei ennen näkynyt. Koti on ollut ärsyttäviä ärsykkeitä täynnä. En ole jaksanut arvostaa sitä. En ole jaksanut siivota, petata sänkyä tai aukaista sälekaihtimia. En jaksanut laittaa vaatteita omille paikoilleen. Käytökseni johti epäviihtyisään kotiin. Ennen ajattelin, ettei se haittaa. Halusin käyttää aikani johonkin tähdellisempään kuin siivoamiseen – esimerkiksi rentoutumiseen tv:n äärellä. Oli ihan se ja sama, miltä koti näyttäisi, kunhan saisin lisää aikaa itselleni.

Nyt kun koti on paljaampi, ymmärrän, kuinka iso merkitys sillä on mielen kirkkauteen. Kuinka paljon mielihyvää siisti, järjestyksessä oleva koti tuottaakaan. Ja juuri eritoten se, että tavaraa on vähemmän. Ei tule koko ajan ärsykettä jostakin tavarasta ja ne sijoittuvat väljästi omille paikoilleen.

Paremminkin voisi siis kysyä, arvostatko itseäsi? Omaa mieltäsi, vointiasi ja lepoasi.

On järisyttävän kaunis hetki vain loikoilla pedatulla pedillä, tuntea valon tulvinta ikkunoista ja hengittää puhdasta huoneilmaa. Missään ei näy  vaatekasoja, hyllyt eivät notku koriste-esineistä vaan tila näyttää avaralta. Voin tuntea, kuinka mieli rauhoittuu.

Mieti, että eläisit kodissa, jossa jokainen näkemäsi asia tuottaa iloa ja mielihyvää. Sellainen koti voisi olla aika mukava paikka asua.

Viimeksi: PARAS KEKSINTÖ: ASTIANKUIVAUSKAAPPI
Lue myös: TELEVISIOTON 14VRK / OLISINKO SIIS MINIMALISTI?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *