ELÄTKÖ SELLAISTA ELÄMÄÄ KUIN HALUAISIT?

Teemme paljonkin tekoja, jotka tiedämme periaatteessa vääriksi. Enkä tarkoita edes oikeudentajunmukaisia vääriä tekoja, vaan tekoja, jotka tiedämme itsemme kannalta vääriksi. Toisaalta taas emme tee ollenkaan niitä, vaikka tiedämme, mitä tekoja oikea teko ja suunta vaatii. Miksi teemme vääriä tekoja, vaikka tiedämme oikeat?

Yksi monimutkaisimmista yhtälöistä on oma elämämme.

Tiedostamme esimerkiksi usein, millaista elämää haluaisimme elää. Sivuutamme silti tämän tunteen. Näemme sen mahdottomana, kaukaisena asiana. Niin kuin emme voisi vaikuttaa siihen. Kaikista kiehtovinta tässä on päätös olla tekemättä mitään. Emme osaa tehdä tähän suuntaan meneviä tekoja. Odotamme, että se muuttuu siksi itsestään. Joskus tulevaisuudessa. Kun olemme onnellisia. On helpompaa olla tekemättä mitään. On raskasta muuttaa itsessä jo pitkään palvellutta koodia. Eikä se käykään yleensä ihan yhtäkkiä.

Mikä lopulta oikeasti estää elämästä niin?

Toisaalta voi myös kysyä, onko tuo elämä edes todella sitä, mitä tarvitsen? Tiedänkö mitä minä oikeasti tarvitsen? Sillä usein haavemaailmaamme kuuluu vähintään moninkertainen palkka ja sen mukanaan tuomat etuisuudet. Jos toive nopeasta rikastumisesta on ainut onnellisuuden avain, silloin ollaan jo todella kaukana itsestä.

Olemme mestareita esittämään asioita, mitkä ovat elämässämme pielessä. Itsensä on helppo kadottaa tähän jossittelu maailmaan. Jos kaikki olisi toisin.

Syyllinen kelpaamattomaan elämään löytyy myös muualta. Haluamme kovasti sen jonkun tekemään elämästämme sitä, mitä haluamme. Haluamme jonkun toisen täyttävän sen. Vaikka oikeasti se, jolla on väliä, olemme me itse. Vain me itse voimme täyttää elämämme ja tehdä itsestämme onnellisia. Kun ymmärtää, että vastuu omasta onnellisuudesta on itsellä, ollaan jo pitkällä.

Kun mietit, millaista elämää sinä eläisit, jos voisit muuttaa sitä ilman rajoitteita, millainen tuo elämä olisi? Ja ennen kaikkea, miksi et voi elää niin? Miksi et voi olla onnellinen sellaisena kuin olet nyt, tänään – ei huomenna? Oletko koskaan syvällisesti pohtinut, miksi haluat mitä haluat?

Mikä on miksi miksi kysymysten takana?

Viimeksi:

MISTÄ SINÄ OLET KIITOLLINEN?

Lue myös:

ONKO ITSENSÄ ETSIMINEN ELÄMÄN SUURIN HUIJAUS?

PÄIVÄ, JONA VALITSIN YKSINKERTAISEMMAN ELÄMÄN

ONNELLISTEN IHMISTEN SALAISUUDET

UNELMIEN TOTEUTTAMISEN TUOMA TYHJYYS

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *