HEI HEI BUDDHA

Laatikko on nököttänyt ainakin puolisen vuotta keittiöni lattialla. Yksi toisensa jälkeen edeltäjät olivat poistuneet, mutta neljä jäi jäljelle. Kiperä nelikko.

Nelikko, jota katsoessani silmäni alkavat säkenöidä. Jotka ilmentävät minuutta. Siis boheemiuttani? Sielukkuuttani? Mielenkiintoisuuttani?

Miksi sitten luopua niistä?

Koska minulla ei ole paikkaa tavaroille esillä. Minulla ei ole yhtäkään ulkoista säilytysratkaisua, jolle niitä asettaa. Tv-tasolle mahtuu vain tv, vaatteet ovat vaatekaapissa ja sohvapöydälle, keittiötasolle tai ruokapöydälle en halua asettaa mitään. Sen jälkeen muuta tasoa ei yksinkertaisesti ole.

Vai pitäisikö minun ostaa tällainen hylly tai lipasto ihan vain Buddhan päätä varten? Olisiko törkeää laittaa sellainen vessaan pesukoneen päälle? Ehkä tulevassa kodissani on tilaa sille? Tai jos minulla olisikin puutarha? Pää itseasiassa muistaakseni onkin puutarhaosastolta.

Siinä ne odottavat seuraavaa kotia. Ja oman asunnon osto onkin ollut jo pitkään mielessä. Sitä en tosin tiedä, onko siinä yksi, kaksi vai ei yhtään makuuhuonetta. Näin tarkemmin ajatellen tiedän kuitenkin, etten osta yhtään yöpöytää, lipastoa enkä muutakaan tasoa, ihan vain Buddhan päätä varten. Ja nautin ennemmin paljaasta kodista. Rauhan rikkoo yksikin irtonainen esine. Myös kaunis esine.

Ensimmäisenä luovutin Pentikin pöytälampun äidilleni. Toisena hävitin Thaimaasta aikoinaan tuodun sisustusnorsun. Itselleni perustellen tämä ei ollutkaan edes hankalaa.

Mutta hammasta jäin puremaan Buddhan sekä Indiskasta ostetun koristelyhdyn kanssa.

Onkai elämässä varmaan suurempiakin virheitä tai suurempaakin katumusta, kuin katumus esineen menettämisestä, muistutan itselleni.

Ja tartun ihmiskokeeseen.

Koriste-esineiden saldo asunnossani:

Ulko-ovessa ulkopuolella oleva sydänkoriste

Ulko-oven rivassa sisäpuolella roikkuva pieni kilisevä koristenorsu

Muutama kynttilä, jotka otan esille kaapista pimeinä talvi-iltoina, kun mieli niitä erityisesti halajaa (tarkka määrä vielä päättämättä, tällä hetkellä 6)

Yksi maljakko kukille

Kaiketi makuuhuoneen (tuolilla olevan) pöytälampun voi laskea koriste-esineeksi vaikka sillä on myös lukiessa valaiseva tarkoitus

Yhteensä viisi koristetyynyä makuu- ja olohuoneessa

+ Vielä varastossa päätöstä odottava omakaupunki taulu

Viimeksi:

TÄRKEINTÄ TÄNÄÄN – VIIKKO 26

Lue myös:

MITÄ LÖYTYY 44 KAPPALEEN VAATEKAAPISTA?

MUISTOT OVAT MIELESSÄSI – EIVÄT TAVAROISSA, KUVISSA TAI VAATTEISSA

TEE KEVÄTSIIVOUS VIIMEISEN KERRAN – JA ALOITA UUSI ELÄMÄNTAPA

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *