HYVINVOINTIA EI VOI SAAVUTTAA, ENNEN KUIN ITSE ON SIIHEN VALMIS

Tiedätkö ihmistä, joka ei ikinä sanoisi olevansa väsynyt? Miksi väsymystä pitäisi sietää? Miksi se on uusi normi? Miksi olemme väsyneitä?

Väsymyksen syy on esimerkiksi töissä. Kun on pakko mennä töihin. Turkasen työ pilaa elämäni. Sen ja muiden velvoitteiden takia en ehdi nukkua kunnolla. Unen puutetta voidaan korvata ostettavilla hyvinvointituotteilla, pillereillä, smoothieilla, vitamiinishoteilla.

Entä jos menisit oikeasti joka ilta yhdeksältä nukkumaan? Lopulta voi miettiä, oliko se harrastus tai televisio niin tärkeä, että kannattaa olla väsynyt ja voida huonosti. On mielenkiintoista, kuinka sitä tekee silti sen huonomman valinnan, vaikka vaihtoehtona on tylsän yksinkertainen, mutta parempi olo.

Sen sijaan, että etsimme syyllisiä muualta, meidän tulisi tarkastella omaa toimintaamme. Eikö se kuuluisa syyllinen löydy yleensä peilistä?

Oikea hyvinvointi ei ole ostettavissa. Se on koko ajan läsnä valintoina tavallisessa arjessamme. Emme vain ymmärrä tai arvosta sen merkitystä. Meillä on käsissämme hyvinvoinnin avaimet, mutta emme osaa käyttää niitä. Emme ole valmiita voimaan hyvin.

Miksi haluamme voida huonosti?

Viimeksi: VUODEN 2019 SUOSITUIMMAT POSTAUKSET
Lue myös: MIKSI ASIOITA ON HELPPO TIETÄÄ, MUTTA VAIKEAA YMMÄRTÄÄ?

Kommentit (2)
  1. Mä oon ollut varmaan viimeiset kymmenen vuotta väsynyt (mikä kuulostaa ihan hirveältä) ja oon ravannut lääkärissä ja yrittänyt parantaa elämäntapoja. Viimeksi verikokeissa ferritiini oli 10 ja liityin facebookin raudanpuute-ryhmään ja pohdin, että tässäkö se syy nyt sitten on. Ferritiini ollut koko aikuisiän matala ja varmasti aina alle sen 30, mitä moni pitää rajana sille, että rautavarastot ovat tyhjät. Ajattelin että jes, ei kun ongelmaa ratkomaan. Vaan ei sitä noin vaan ratkotakaan, jos lääkäriä ei kiinnosta. Ajattelin olevani etuoikeutettu, kun minulla on työterveys. Että siellä ne hommat hoituu. Vaan ei hoidu ja kohta mulla loppuu työsuhde. Lähes kaikki rautalääkkeet saa vatsan sekaisin ja kuulemma rautaa ei ole järkeä syödä, jos syytä mataliin arvoihin ei selvitetä. Facebookissa kehotetaan tekemään kanteluita tai kääntymään asiantuntevan lääkärin puoleen. Tuntuu ihan hullulta, että joutuu taistelemaan jostain hoidosta tai jos siihen ei ole voimavaroja ja rahaa riittää, niin maksamaan siitä. Tai sitten on vain sinniteltävä. Pahoittelen avautumista 😀 Tuli vaan sellanen fiilis, kun nuokkuu silmät ristissä töissä, että olisipa mun vireystaso korjattavissa vaikka sillä, että menen aikaisin nukkumaan.

    1. Hyvä muistutus, ettei kaikki kuitenkaan ole aina niin mustavalkoista. Ikävä kuulla, ettei sun oireita oteta tosissaan ja joudut kamppailemaan hyvinvointisi eteen, etkä vain valitsemaan sitä. Jos ei työterveys, niin jos yrittäisi julkiselta puolelta? Tsemppiä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *