KENELLE AMERIKKALAISET SISUTUSOHJELMAT ON TEHTY?

Minusta on ollut ihan hauskaa katsoa välillä ohjelmia kuten ”muutto vai remppa” tai ”asuntokaupat maailmalla”. Tosin yhtenä päivänä sellaista katsoessani havahduin ajatukseen

kenelle näitä ohjelmia oikein tehdään?

Katsooko näitä ihmiset, joilla myös itsellään on varaa ostaa miljoona asuntoja ja laittaa rahaa keskiluokkaisen asuintalon verran remonttiin? Jotenkin epäilen, vaikka mistä minä tiedän. Ehkä en vain oikein ole sisällä amerikkalaisissa yhdyskuntarakenteissa. Ehkä siellä vähän kaikki tienaa miljoonia ja ostelee loma-asuntoja Havaijilta.

Katson siis ohjelmaa ”normaalista” ihmisestä joka ostaa ”normaalia” taloa. Taloa, jossa jokaisella on omat makuuhuoneet, vessat, vierashuone, harrastehuone, iso keittiö valtavine saarekkeineen ”koska ruuanlaitto on mukavaa” ja iso piha. Kaikki on isoa, isoa, isoa ja tilavaa – mielekkään elämän edellyttämää.

Sellaista keskiverto perheen elämää.

Kai se on jonkinlaista mielen manipulaatiota. Miltä kodin tulisi näyttää. Mitä kuuluisi haluta. Mitä kuuluisi tavoitella. Sillä ohjelmissa esiintyvät perheet vaikuttavat ihan normaalilta keksiluokalta, vaikka hirveistä rahasummista puhutaankin. Katsoja samaistuu. Tuollaista minunkin elämäni voisi olla.

Vai paremminkin tulisi olla?

Mutta miksi?

Viimeksi:

MITÄ MÄ HALUAN SANOA?

Lue myös:

VOIKO KOTI NÄYTTÄÄ ARJESSA SISUSTUSLEHDELTÄ?

FUMIO SASAKI – ÄÄRIMMÄISTÄ YKSINKERTAISUUTTA

MITÄ JOS SE MITÄ OMISTAT EI OLEKAAN SITÄ, MITÄ OIKEASTI HALUAT OMISTAA?

Kommentit (2)
  1. Jenkeissä on ihan perus, että on iso talo, kaikilla omat makuuhuoneet ja vessat. En pidä näitä ohjelmia mitenkään erityisen fäntsyinä 🙂 Jos on korkeakoulutettu ja duunissa niin kyllä siellä jenkeissä tuollaisen talon ostaa. Siinä mielessä ohjelmat ovat ihan samaistuttavia monille. Ei ehkä kaikkiin elämäntilanteisiin, mistä huomaa, että ovathan osallistujat yleensä n 40-60 vuotiaita.

    1. Kiitos valaisusta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *