Kolme kaunista – vanhus, aamu, yksikseen

Mitä jos kaikkialla voisi nähdä kauneutta?

Mä havahduin tähän ajatukseen matkatessani bussilla kotiin, siihen toiseen, ei jokapäiväiseen. Alitajunnassa lienee prosessoinut muisto lukemastani ihmisestä, joka joka päivä kirjoittaa ylös kauniina näkemiään asioita.

Ja mä haluan nähdä maailmassa enemmän kauneutta – ei vain suurta vaan myös ja etenkin pientä.

Tästä ajatuksesta voimaantuneena lähdin vaalimaan tätä kykyä juuri tähän, tänään – jolloin jokaisessa viikossa yritän nähdä kolme kaunista asiaa – tai toisin sanoen hetkeä, kiitollisuutta, muuten positiivista juttua, sillä onhan positiivisuus itsessään kaunista.

Sillä pakkohan sitä on sentään kolmen asian verran jotakin sellaista elämässään olla

eikö?

Ehkä sitä ei vain pysähdy katsomaan.

*

Mulla on oma lokero sydämessä vanhoille ihmisille. Niille oikeasti vanhoille, joiden kasvoilta välittyy se tietynlainen läsnäolo. Elämän viisaus. Ja se värittäytyy positiivisuutena. Sellaisen näkee helposti kaupungilla, sauvojen kanssa käveleskelemässä. Nimenomaan käveleskelemässä. Jossa kävellään ehkä metri, pysähdytään. Katsellaan. Taivaalle, maahan, kuunnellaan ääniä, ihmetellään rakennustyömaata. Sitä sellaista läsnäoloa, havainnointia, jota vain haaveilen oppivani.

Kun on kaikki maailman aika.

*

Heräsin vähän turhan aikaisin vapaa päivään, mutta kuitenkin ilman kelloa, mikä mulle määrää kaiken. Siinä mulla oli hyvin aikaa katsoa aamun avautuvaa hetkeä. Sen kauneutta, jota tuo kirkas taivas värittää useamman pilvisen päivän jälkeen. Auringon heräämistä, nousua rakennusten takaa, maalaten taivaan, maalaten rakennukset. Ja on ihan hiljaista. Ei missään juuri ketään. Minäkään en tee mitään.

*

Ja tuo aurinko muutti tyystin päivän suunnan. Se kutsui ulos. Joten sen sijaan että olisin tilannut sushit kotiin, kuten yksinäiset ihmiset, mä päätinkin laittautua ja lähtä ulos ihan yksikseen. Ei kovin isolta kuulostavaa, mutta silti sellaista, jota tein elämässäni itseasiassa ensimmäistä kertaa – söin ihan yksin ja ihan paikan päällä, kiireettä, tekosyyttä, vain siksi että menet.

Viimeksi:

Elämä on kuolemaan valmistautumista

Lue myös:

Kolme kaunista – pimeys, lähikatu, kiitollisuus

Kolme kaunista – riittävyys, elokuva, muistot

Kolme kaunista – rauha, intuitio, aamukävely

hyvinvointi hyva-olo oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *