Kolme kaunista – ystävyys, yllätysmenu ja lounasta

Mitä jos kaikkialla voisi nähdä kauneutta?

Mä havahduin tähän ajatukseen matkatessani bussilla kotiin, siihen toiseen, ei jokapäiväiseen. Alitajunnassa lienee prosessoinut muisto lukemastani ihmisestä, joka joka päivä kirjoittaa ylös kauniina näkemiään asioita.

Ja mä haluan nähdä maailmassa enemmän kauneutta – ei vain suurta vaan myös ja etenkin pientä.

Tästä ajatuksesta voimaantuneena lähdin vaalimaan tätä kykyä juuri tähän, tänään – jolloin jokaisessa viikossa yritän nähdä kolme kaunista asiaa – tai toisin sanoen hetkeä, kiitollisuutta, muuten positiivista juttua, sillä onhan positiivisuus itsessään kaunista.

Sillä pakkohan sitä on sentään kolmen asian verran jotakin sellaista elämässään olla

eikö?

Ehkä sitä ei vain pysähdy katsomaan.

*

Mulla on ystävä, jota näen melko harvoin ja joka on jopa vähän erilainen kuin minä. Silti aina nähdessään musta tuntuu, että mä opin jotakin uutta maailmasta, yleensä ihan kotikaupungistani, niitä paikkoja joissa käydä, joissa kävellä ja kulkea, enkä ole koskaan nähnyt kaupunkia niin kauniista näkökulmasta kuin tälläkin kertaa. Hänestä on myös tullut äiti ja vaikkei mulle äitiys ole vielä lähelläkään, kuuntelen vain vierestä hänen ajatuksiaan, jotka salaa varastoin alitajuntaan.

*

Söin viiden ruokalajin yllätysmenun, johon kuului kaikkea niin hienoa ja ylellistä, kuin kuusenpölyä ja kampasimpukkaa, mutta myös saaden vain olla ihan siinä, ruuan äärellä, kaikkien kanssa, juuri kaikkien kanssa, ollen sitä välittömyyttä. Ruokkien paitsi sydäntä ja suuta, myös mieltä kaikkien näiden asioiden yhdistyessä kokonaisuudeksi.

Eikä ole pienintäkään parannettavaa, muutettavaa, ei ruuasta, ei hetkestä, vaan juuri tämä on hyvä.

*

Ja paitsi gurmee illallinen, myös päivää edeltävä lounas oli yhtä tärkeä sekin. Ystävän luona syödyt tortillat, pullat sekä kahvit ja niiden väliin liittyvät naurut ja keskustelut, jolloin voit vain olla oma itsesi, tässä hetkessä läsnäollen.

Ollen juuri sitä arjen kauneutta yksinkertaisimmillaan.

Viimeksi:

7 x parasta kasvisruokaa

Lue myös:

Kolme kaunista – hygge, sydänyhteys, illanvietto

Kolme kaunista – perusjuttuja, kohtaamisia, joulu

Kolme kaunista – rollaattorimummut, koirien iltamenot, voimaantuminen

hyvinvointi hyva-olo oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *