MIETTEITÄ TÄMÄNHETKISESTÄ TAVARAMÄÄRÄSTÄ

Aloin laskemaan tavaroitani.

Pääsinkin suhteellisen pitkälle. Lopulta tuskastuin. Kaiken lisäksi se on hankalaa. Miten jaotella toisaalta asuinkumppanin tavarat ja toisaalta yhteiset tavarat? Pitääkö oikeasti laskea jokainen sukka vai sukkapari erikseen? Vai ovatko alusvaatteet yksi kokonaisuus?

Lopetin kesken astioiden kohdalla. Sillä paitsi että se on työlästä, se on kyllä oikeasti aika turhaa. Turhaa, mutta silti sellaista, jossa haluan pysyä jollakin asteella kärryillä. Arvioin, että tavaroita on todennäköisesti jotakin 500 ja 600 väliltä. Niin että se sisältää paitsi omani, myös selkeästi kaikki yhteiset tavarat.

Tein kuitenkin yhden oivalluksen. Tavaroiden laskeminen on oikeastaan ihan hyvä keino karsia niitä.

Viime kerralla huomasin, että astiakaapissani oli edelleen kuuden laakean ja tavallisen ruokalautasen lisäksi kuusi ”hienompaa” lautasta. Tavallaan tiesin asian, mutta tavallaan en kuitenkaan ymmärtänyt sitä. Kirjoitettuna kaikki tavarat ovat raa’asti allekkain, eikä niiden määrää ole mahdollista sievistellä. Ne tulevat jollakin tapaa konkreettisemmiksi. Jos ne ovat vain ajatuksissa, sinne ne helposti jäävät, piiloon mielen syövereihin ja ovien taakse.

Tällä kertaa puolestaan ihmettelin sitä, miten 6 hengen astiastosta, kahdesta kerrastosta liinavaatteita ja pyyhkeitä sekä 44 vaatekappaleesta tulee yhtäkkiä 500 tavaraa?

Summaa nostaa kaikki yksittäiset tavarat. Ja myös ne yksittäiset tavarat, joita ei yleensä käytetä, mutta voidaan ehkä joskus käyttää. Niin kuin vain se yksi kakkuvati. Vain yksi, mutta jolla kuitenkin leivoin kesällä ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. Ei siis kovinkaan tarpeellinen kapistus. Mutta se ruokkii ajatusmalliamme, jonka mukaan mahdollisuus kaikista mahdollisuuksista täytyy tuoda itselle mahdolliseksi.

Tässä  kohtaa heräsin esittämään itselleni uuden kysymyksen:

pärjäänkö ilman tätä kerran kolmeen vuoteen tapahtuvaa mahdollisuutta?

Viimeksi:

NÄHDÄKSEEN AURINGONLASKUN EI TARVITSE MATKUSTAA ULKOMAILLE

Lue myös:

MITÄ LÖYTYY 44 VAATEKAPPALEEN VAATEKAAPISTA?

HEI HEI BUDDHA

OLETKO SOKAISTUNUT OMISTAMIESI TAVAROIDEN MÄÄRÄLLE?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *