MIKSI EN JUO ENÄÄ KAHVIA?

Lopetin kahvin juonnin aloitettuani elämäni yksinkertaistamisen. Kuuluin niihin, joista ei ollut mitään parempaa, kuin startata aamu kupillisella kahvia tyhjään mahaan. Juuri muutoin päivän aikana en saattanut kahvia juoda, vierailuja ja satunnaisuuksia lukuun ottamatta.

Näin siis ennen, ennen kuin yhtenä aamuna havahduin ajatukseen: miksi minä oikein juon tätä kahvia? Tuoko tämä edes hyvää oloa? Oikeastaan koin, että vointini oli huono kahvin johdosta. Onko tämä vain jokin pakonomainen kaava aamussa? Herätys ja saman tien kahvia koneistoon.

Ja lopetin kahvin juonnin toteamukseen, että se aiheuttaa minussa paremminkin pahaa, kuin hyvää oloa.

Juon satunnaisesti kahvia lähinnä vieraisilla. Huomaan silloin selvemmin, kuinka minulle tulee siitä huono olo. Ahdistaa, olo on raskas ja päätä voi alkaa särkeä. Useamman kupillisen juominen päivässä on mahdotonta.

Luulin, etten voisi myöskään koskaan juoda teetä. En ollut ikinä juonut edes kokonaista tee kupillista. Silti nykyisin se on osa lähes joka päiväistä elämääni. Kyse on vain uuden käytösmallin opettelusta, tottumuksesta.

Teen ajankohta on muuttunut yleensä ottaen myöhemmäs iltapäivää. Juon sitä vain kun minulla on aikaa rauhoittua sen äärelle. Usein siis skippaan sen ennen aamuvuoroa.

En tiedä, kumpi on tilastollisesti terveellisempää tai onko kumpikaan. Kyseenalaistin vain yhden elämäni automaation.

Kehoani kuunnellen.

Viimeksi: 5 HYÖTYÄ YKSINKERTAISEMMASTA VAATEKAAPISTA
Lue myös: PARAS KEKSINTÖ: ASTIANKUIVAUSKAAPPI

Kommentit (3)
 1. Anna/Niittykukkia
  16.1.2020, 23:54

  Opin juomaan kahvia vasta viime vuosikymmenellä, mutta kotona sitä ei tule juotua juuri koskaan. Lähinnä kylässä (jos vaihtoehto on joku perus musta pussitee..) ja joskus kahvilassa, cappuccinosta pidän. Kahvi mustana ei kyllä maistu.. Joskus otin kohteliaisuudesta toisenkin kupin tarjottaessa, kunnes tajusin, että en halua pilata loppupäivääni liiallisella kahvilla, yksi pienehkö kuppi riittää. Muuten tulee juurikin sellainen ahdistava, leijuva olo, eikä mahakaan tykkää. Kahvin tuoksu on kyllä ihana.

  Tee on hyvää! Tykkään nykyään melkein eniten maustamattomista irtoteistä, ja yrttiteet käy myös hyvin.

  Kiitos muuten kirjoituksistasi, oon saanut niistä inspiraatiota omaan yksinkertaistamisprojektiin. Minimalistia miusta ei ehkä tule, mutta selkeydenkaipuu saa ajattelemaan omistamiani tavaroita toisella tavalla.

  https://www.niittykukkia.fi

  1. Leijuva olo oli kyllä hyvin sanottu!

   Kiitos paljon! En itsekään ole enää varma, millä termillä itseä kutsuisi, mutta mahdollisimman yksinkertainen elämä on tähtäimessä. Yksinkertainen elämä tarkoittaa myös paljon muuta, kuin tavaroita ja niiden omistamista. Tämä on ehkä helpompaa hahmottaa, sitten kun tavaroita on vähemmän. 🙂

 2. Harva asia on tässä maailmassa parempi kuin rauhassa haudutettu ja nautittu kupillinen hyvää teetä.

  Itse juon päivän ensimmäisen kupilliseni aamiaisella, yleensä vihreää, mutta joskus myös lahjaksi saatua mustaa, ja päivän aikana sitten liu’un kofeiinittomien yrttihaudukkeiden ja rooiboksen pariin.Vapaapäivinäni saatan haudutella parikin pannullista kirjoittamisen ja lueskelun lomassa, lienen jonkinlainen teeaddikti. Kahvia olen elämässäni juonut alle viisi kupillista, en pidä sen mausta eikä se sovi minulle muutenkaan.

  https://astuharhaan.wordpress.com/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *