MIKSI LÄMMIN ILMASTO ON YHTEYDESSÄ ONNELLISUUTEEN?

Suomalaiseen keskusteluun kuuluu säiden päivittely – ja nimenomaan sen päivittely, että sää on aina väärä. Yleensä Suomen ilmastossa se tarkoittaa liian kylmää ilmaa. Media uutisoi tasaisin väliajoin maailmalle lämmön perässä muuttaneista suomalaisista.

Miksi lämpimässä olisi sen onnellisempi kuin viileämmässä?

En jotenkin ole koskaan ymmärtänyt tätä. Minusta Suomen neljä vuodenaikaa on todellinen rikkaus.

Olen yrittänyt opetella pitämään kuumuudesta, mutta pystyn oikeastaan viimein myöntämään, etten pidä kuumasta yhtään. Olo on tukala, hikinen ja on raskasta liikkua. Löhöilen auringossa pakollisen ajan päivetyksen vuoksi. Paljon ihanampaa on kuitenkin pötkötellä varjossa. Kuumuus ei silti estä minua tutustumasta lämpimämpiin maihin.

Piti kuumasta tai ei, miten sillä on mitään tekemistä onnellisuuden kanssa? Miksi sitä kaivataan?

Edustaako lämpö ja etelänmaat sitä jossain olevaa onnellisuutta, mikä itsellä muualla voisi olla? Se on tekosyy oman elämän tyytymättömyyden hyväksymiseen. Suomen ilmastolle kun nyt ei voi mitään. Jos vain olisi lämpimämpi, voisin olla tyytyväisempi.

Eikai ilmastolla loppujen lopuksi ole mitään tekemistä oman tyytyväisyyden kanssa?

Vaikka Suomeen on syntynyt, niin päätös Suomeen jäämisestä on sekin päätös. Jos lämmin ilmasto on se, mikä tekee onnelliseksi, olisi varmaan hyvä muuttaa sitten jonnekin, jossa ilmasto tekee iloiseksi.

Eikä sen sijaan odottaa Suomen lyhyttä 3kk kesää (ja lopulta päivitellä senkin surkeutta) ja suunnitella koko elämänsä sen varaan. Vuodessa on kuitenkin se 9 muutakin kuukautta, yhtä tärkeitä nekin.

Sää on myös helposti tekosyy tekemättömyyteen. Moni toteaa, että olisinhan minä tehnyt kaikkea, mutta kun sää ei vain ollut tarpeeksi lämmin. Ilmasto on kuitenkin meistä riippumaton tekijä. Sen kanssa on elettävä, mitä on.

Luulen, ettei päivittely silti ole monellakaan vakavaa, vaan se on vain tapa. Minusta suomalaisten sää ahdistus kaipaisi silti päivitystä.

Viimeksi: SOTKU KERÄÄ ELÄMÄN SOTKUA
Lue myös: SUOMALAISTA SMALL TALKIA?

Kommentit (2)
  1. Oon niin samaa mieltä sun kanssa tästä! Oon viime aikoina kuullut niin paljon valitusta pimeydestä ja huonosta säästä, mikä tuntuu olevan paljolti vain valitusta valittamisen ilosta. Niin kuin sanoit, tuntuu olevan suomalainen tapa. Ymmärrän, että jotkut kärsivät pimeydestä oikeasti, enkä vähättele heidän tuntemuksiaan. Kuitenkin oon samaa mieltä siitä sun kanssa, että säätä on helpompi syyttää omasta huonosta fiiliksestä ja tyytymättömyydestä elämään kuin alkaa pohtia, mistä nämä tunteet oikeasti johtuvat. Itse rakastan pimeää (myös) pimeää aikaa, kynttilöitä ja loikoilua kirjan kanssa. Toisaalta en ole koskaan kokenut, että huonolla säällä pitäisi vain ”katsoa telkkaria sisällä”, kuten eräs Aurinkorannikolle muuttanut asian ilmaisi.Voi hyvin lähteä harrastamaan ja tapaamaan ystäviä, se on ihmisestä itsestä kiinni. Ja ulkoillakin voi hyvin jos vaan on oikea varustus! 🙂

    1. Näinpä! 🙂 Asiasta kuin asiasta syyllisiä voi hakea kaikkialta muualta, paitsi itsestä. Miksi ympäröidä itsensä negatiivisuudella aiheesta, mikä toimii meistä riippumatta?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *