MIKSI MAAILMA ON NIIN MONIMUTKAINEN?

Huomaan miettiväni lähes päivittäin maailman monimutkaisuutta. Sen tason taituruutta, jota en osaa edes lähes tulkoon avata kirjallisesti. Vain todeten, ettei missään ole mitään järkeä. Silti toivoen, että joskus tämä hullunmylly avautuu ja selkeytyy, jolloin mikään ei ole enää monimutkaista, vain yksinkertaista.

Käytännössä monimutkaisuus näkyy haaveiden ja todellisuuden kohtaamattomuudesta, jotka kuitenkin olisivat kohdattavissa. Että pitää tehdä sarja monivaiheisia toimia, saavuttaakseen asian, joka alun alkaen ei vaadi edes niin montaa vaihetta. Että ne monivaiheiset toimet saavat meidät luulemaan itsensä tarpeelliseksi, sellaisiksi asioiksi, joita haluamme, mutta joita emme kuitenkaan todella edes haluakaan. Ettemme oikeastaan edes tiedä, mitä haluamme. 

Emmekä me voikaan tietää, jos olemme hukassa – itsestämme. Tähän valinnanrunsauteen, oikeanlaisuuteen ja valmiiseen on helppo hukkua. Ja mä uskon että se on ihan tarkoituskin. Tehdä ajatuksistamme monimutkaisia. Sillä eikö kaikki toimintamme perustu nyt monimutkaisuuteen? Laajaan toisiinsa takertuvaan verkkoon, jolloin on hankalaa ajatella selkeästi ja on helpompaa vain ylikuormittua. Tarttua siihen valmiiseen. Ja kadottaa itsensä.

Mutta ketä se palvelee?

Vasta yksinkertaistamalla olen ymmärtänyt, minkälaista rauhaa selkeys tuo elämään. Selkeyttä mitä sielu tarvitsee. Ei energiat voi riittää kaiken tämän huomioimiseen.

Sen sijaan mitä yksinkertaisemmin pystyn ajattelemaan, elämään ja olemaan, sen tasapainoisemmaksi, vapaaksi ja hyväksi oloni tunnen.

Kutsuen tuota tunnetta jopa onnellisuudeksi.

Viimeksi:

22 X KIITOLLISTA TÄLLÄ VIIKOLLA

Lue myös:

MAKSAISITKO KÄMPPÄKAVERISI PUOLESTA VUOKRAA?

MILLENIAALI, JOKA EI VOI OLLA KOSKAAN LIIAN TÄYDELLINEN

MIKÄ ON KAIKKEIN TÄRKEINTÄ?

Kommentit (2)
  1. Sinulla on ihana blogi❤️
    Kiitos kun kirjoitat ❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *