MIKSI MIELI EI TOIMI SITEN MITEN ITSE HALUAISI?

Mitä on mieli?

Mieli tuntuu olevan kuin jokin irrallinen kokonaisuus. Se elää symbioosissa tahtomme, halujen ja erilaisten sisäisten äänien kanssa. Tai oikeastaan näillä erillisillä äänillä on oma tahtonsa mielen tahtoon nähden. Kuitenkin mieli koostuu erilaisista irrallisista osista.

Eivätkä ne kuuntele toisiaan kovinkaan hyvin.

Haluan esimerkiksi luopua jatkuvasta valmiiksi tulemisen tavoittelusta, sillä tiedän sen olevan turhaa. Haluaisin myös luopua turhasta stressaamisesta, sillä tiedän, ettei se johda mihinkään. Silti mieleni ei anna päästää näistä irti. Vaikka tiedostan ne turhina, asioina, joista olisin suorastaan valmis ja halukas luopumaan. Mieli ei silti päästä niistä irti. Se ei usko, vaikka käskyttäisin sitä ”älä nyt stressaa!” tai ”lakkaa yrittämästä koko ajan tulla valmiiksi.”. Siinä se silti itsepintaisesti inttää vastaan, eikä kuuntele hartainta toivettani. Se sivuttaa käskyn kylmän viileästi, suomatta ymmärrystä toista ääntä kohtaan. Se on itsekäs.

Miksi äänet eivät kuuntele toisiaan? Miksi ”oikeaa” on vaikeaa ymmärtää?

Aika pelottavaakin ajatella, että olemme seos erilaisia ääniä. Hallitsemattomia ääniä. Tai vaikeasti hallittavia. Jopa vieraita ääniä. Ristiriitaisia tahtotiloja.

Ovatko ajatukseni hulluja?

Mitä on mieli virallisesti tulkattuna?

”Ihmisen mieli on hyvin monimutkainen, eikä kukaan osaa tarkkaan kertoa, mikä se on ja mistä se syntyy. Mieli on enemmän kuin aivomme, vaikkakin moni mielen toiminta tapahtuu aivoissa.”
Mielenterveystalo

”Mieli ei ole pelkkää aivotoimintaa. Se kannattaa ymmärtää ennemminkin suhteina kuin yhtenä oliona. Mieli on aivojen, kehon, ulkomaailman ja muiden olentojen vuorovaikutusverkosto.”
Tiede.fi

Sanoisin, että älyttömän kiehtovaa! Ja kuinka vähän sitä tulee ajateltuakaan.

Ehkä elämän isointa mysteeriä.

Viimeksi:

MUISTOT OVAT MIELESSÄSI – EIVÄT TAVAROISSA, KUVISSA TAI VAATTEISSA

Lue myös:

MIKSI TARVITSEMME JONKUN KERTOMAAN MEILLE, MIKÄ ON OK?

ONKO ITSENSÄ ETSIMINEN ELÄMÄN SUURIN HUIJAUS?

ELÄTKÖ SELLAISTA ELÄMÄÄ KUIN HALUAISIT?

5 MINUUTIN KIIRE

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *