MISTÄ SINÄ OLET KIITOLLINEN?

Unohdamme kyvyn tuntea kiitollisuutta, kun meillä on kaikkea liikaa. Sillä kun meillä on liikaa kaikkea, pidämme asioita itsestäänselvyyksinä. Kun emme ole kiitollisia, olemme tyytymättömiä. Kun tulemme tyytymättömiksi, olemme onnettomia, emmekä tiedä, miten palata takaisin kiitollisiksi.

Kuinka vieraantuneita olemmekaan todellisuudesta. Jauheliha tulee muovirasiasta, vaatteet kaupasta, huonekalut liikkeestä, maito purkista, vesi hanasta ja ihmissuhteet puhelimesta. Ja kuinka valtava työ noiden takaa löytyykään! Mitä olisi maailma, jossa yhtäkkiä ei näin enää olisikaan?

Okei, tämä on todellisuus tänään. En väitä, että kaikki oli ennen paremmin tai että todellisuus olisi väärä. Mutta kaikki tämä yltäkylläisyys ja helppous sumentaa kiitollisuuttamme arkisista asioista. Emme osaa enää olla kiitollisia niin yksinkertaisista asioista kuin ruuasta, terveydestä, levosta ja työstä. Emme siis osaa olla kiitollisia arjesta. Ne kaikki ovat taakkoja. Taakkoja siitä, että saisimme vain olla.

On vaarallista olla näin kiittämätön. Sillä se ajaa meidät haluamaan enempää. Etsimään sitä onnea vääristä paikoista, kun sitä ei enää arjesta saakaan. Etsimään sitä onnea kaikkialta arjen ulkopuolelta, samalla mitätöiden jokaisen ”tavallisen” päivän.

Minusta on välillä ihan hyvä pysähtyä miettimään myös niitä uhkakuvia. Mitä olisi tämä maailma, jossa yhtäkkiä ei näin enää olisikaan? Samalla ymmärtäen, kuinka onnekas sitä onkaan.

Tänään, minä olen kiitollinen:

Kaikki läheiseni ovat saaneet pysyä terveenä

Teen työtä, jolla on merkitys

Elämäni on hyvää

Tietoisuustaitojeni kehittämisestä

Selkeästä mielestä

Hyvinvoivasta mielestä

Mistä sinä olet tänään kiitollinen?

Viimeksi:

PARVEKE – TOINEN VARASTO

Lue myös:

SAAT TUNTEA KIPUA

#TÄRKEINTÄTÄNÄÄN

MIKSI TARVITSET AINA JOTAKIN LISÄÄ, ETTÄ OLISIT ONNELLISEMPI?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *