MITÄ JOS VIETTÄISIT PÄIVÄN ILMAN AIKAA?

Jaan teille tänään minulle niin rakkaan oivalluksen. Oivalluksen, jolla voit aistia vapautta jo tänään.

Olemme muuttuneet ajan orjiksi. Se määrittää päiväämme ja kertoo, milloin meidän kuuluu herätä, syödä ja levähtää. Päivästä aika muuttuu viikko tasolla kalenterioimiseksi eli aika kertoo milloin meidän kuuluu treenata ja nähdä ystäviä.

Kun muutumme ajan orjiksi, lakkaamme kuuntelemasta itseämme. Kun lakkaamme kuuntelemasta itseämme, meillä ei ole hyvä olla. Emme pysty elämään tässä hetkessä. Odotamme huomista ja teemme asioita vasten kehomme ja mielemme tahtoa. Se on pitemmän päälle uuvuttavaa.

On vapauttavaa olla ilman aikaa. Herätä kun herää. Syödä kun nälättää. Kuunnella onko keho uupunut ja vaatiiko se vaikka koko päivän vain unta. Tai haluaako se lähteä ulos ja vaikka nähdäkin niitä kavereita. Merkityksellisintä ei ole se mitä tekee vaan se, että mitään valmiiksi suunniteltua tai ajastettua ei saa olla.

Koko kello olemassaolollaan tulee hylätä.

Napata seinäkello alas ja lakata tarkistamasta paljonko kello mihinkin päivän aikaan on. Toteuttaa vain asioita, mitkä milläkin hetkellä tuntuu oikealta ja hyvältä. Kuulostaa yksinkertaiselta ja selkeältä, mutta niin se ei meillä yleensäkään ole. Emme osaa kuunnella itseämme. Sen sijaan suunnittelemme koko päivän ja viikon edeltävänä päivänä valmiiksi.

Ilman kelloa, eläminen sen perusteella, miltä minusta juuri nyt tuntuu, on väline läsnäololle. Läsnäolo on sitä, ettei elä seuraavaa hetkeä varten. Tavoitteena on itsensä kuunteleminen. Sen tutkiskelu, mitä minä juuri tänään tarvitsen. Ja siihen kellosta luopuminen luo apuvälineen.

Huomenna sinulla voi siis olla mahdollisuus herätä ilman kelloa. Ja miksi sinun tulisi tietää, monelta heräät?

Ihanaa ajatonta viikonloppua

Viimeksi:

ONKO ELÄMÄMME VAIN RAKKAUDETTOMUUDEN TÄYTTÄMISTÄ?

Lue myös:

PÄIVÄ ILMAN AIKAA

7 ARKISTA ASIAA, JOISTA SAAN MIELIHYVÄÄ

6 KEINOA HARJOITTAA LÄSNÄOLEVAMPAA ARKEA

TIETOINEN SYÖMINEN

Kommentit (2)
 1. Em / Wake up - elämä kutsuu
  31.7.2020, 15:51

  Ihania oivalluksia, kiitos muistutuksesta. Oletko lukenut pikku prinssi-kirjan? Siinä on paljon ajatuksia onnellisuudesta (ja ajasta). Luulen että pitäisit <3 Samaten Charlie Mackesyn kirjasta ”Poika, myyrä, kettu ja hevonen”.

  Kurkkaa mun postaus kivoista kirjoista, Dalai Laman onnellisuuden taito on myös super, jos ei ole jo tuttu: https://aboutthisandthat171029823.wordpress.com/2020/07/21/mita-lukemasi-kirjat-kertovat-sinusta-omat-lempparikirjani-x-8/

  Ihanaa viikonloppua sinulle!

  t. Em

  1. Kiitos kirjasuosituksista, kaikki olivat minulle outoja mutta toisaalta kuulostavat myös sellaisilta, joita voisin itse lukea 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *