MITÄ LÖYTYY 44 KAPPALEEN VAATEKAAPISTA?

KÄYTTÖVAATTEET

1 pitkä hame

2 farkut

5 mekkoa

3 villapaitaa

5 pitkähihaista

3 toppia (pitkähihaiselta näyttävässä on läpinäkyvät hihat)

1 t-paita

1 alustoppi

1 bleiseri

1 neuletakki

+

2 yöpukua
1 bikinit
Alusvaatteet (laatikollinen)

VÄLIKAUSI-, URHEILU- JA KOTIVAATTEET

2 collegehousut

1 lämpöhousut

2 kalsarit

2 salihousut

1 tekniset shortsit

3 hupparia

1 lämpöpaita

1 tekninen pitkähianen

1 tekninen t-paita

2 salitoppia

1 saliliivit

1 kotoilutoppi

Lukuna 44 kuulostaa pieneltä. Toki se ei sisällä alusvaatteita (joita on laatikollinen, varmaankin parin viikon tarpeisiin). Silti määrä on minulle jopa runsas. Syynä tähän on erilliset työvaatteet, matkalla pidettävät urheiluvaatteet ja kotona pidettävät kotoiluvaatteet. Usein arki pyörii niin, että pidän yksinkertaisesti todella vähän niin sanottuja käyttövaatteita.

Todennäköisesti luovun yhdestä hupparista, sitten kun sellainen kuluu loppuun. T-paita minulla on toistaiseksi vain siksi, että vaatekaapissa kuuluu olla sellainen. Myöskin pitkähihaisista kaksi on vähällä käytöllä. Jos taas miettii Suomen kesää, on omistamani viisi mekkoa kohtuullisen runsas määrä. Niitä en kuitenkaan tule karsimaan, sillä ne ovat ehdottomia lemppareita. Laitoinkin viimeiset farkkushortsini jemmaan varastoon ja katson kesän jälkeen, onko niille enää käyttöä.

On hauskaa, kuinka mieli temppuilee. Silmissäni nämä 44 vaatetta näyttää ja tuntuu edelleen lähes samalta, kuin ne jokin 200 vaatekappaletta aiemmin. Toki kaapissa on selkeästi väljempää, mutta silti huomaan mieleni kuiskivan:

tämän verranhan minulla jotakuinkin ennenkin oli vaatetta. 

Viimeksi:

OLEMMEKO JO LIIANKIN TIETEELLSIÄ?

Lue myös:

7 KOHDAN LISTA VAATEKAAPIN TYHJENNYKSEEN

LOPETA VAATEKAAPIN KAAOS TUNTEMALLA ITSESI

MITEN ESTÄÄ VAATTEIDEN KERTYMINEN YMPÄRI ASUNTOA?

5 HYÖTYÄ YKSINKERTAISEMMASTA VAATEKAAPISTA

Kommentit (3)
 1. Anna/Niittykukkia
  7.6.2020, 09:58

  Vau, oot kyllä saanut karsittua paljon vaatteita! Mun kompastuskivi on mekot. Olen kyllä tosi monesta luopunut, mutta tuntuu, että niitä jää aina yhtä paljon jäljelle..ehkä niistä vielä muutaman voisi poistaa! Lisäksi mulla on myös ei niin kivoja vanhoja vaatteita, joita en ole viitsinyt laittaa pois, sillä ne menivät hyvin töissä, jonne ei kannattanut niitä parhaita laittaa. Nyt en tiedä, minkälaisiin töihin olen seuraavaksi menossa, ja en tämän vuoksi ”uskalla” laittaa niitä vielä pois.

 2. Harvoin jaksan kommentoida blogeihin, mutta nyt se on pakko tehdä: niiin inspiroiva ja ihana blogi sulla! Oon ollut just se tyttö, joka on ostanut elämänsä aikana todella suuria määriä (turhia) vaatteita blogimaailman yllyttämänä ja muutenkin tehnyt pinnallisia valintoja ystävyyssuhteista ulkonäköön, jotta olisin jotain muuta kuin oikeasti oon. Puolen vuoden aikana oon kokenut jonkinmoisen ”valaistumisen” ja oon toden teolla alkanut tutustumaan todelliseen minääni ja alkanut self-help -kirjojen suurkuluttajaksi, minimoinut tavaran määrää, ottanut talouden haltuun ja miettinyt omia arvojani, joka on näkynyt esim. erittäin myrkyllisten kaverisuhteiden lopettamisessa ja omissa valinnoissa. Sun blogi on ollut yksi niistä inspiroivista asioista, joita oon tykännyt lukea vapaapäivisin kotona ollessani ja josta oon saanut lisää inspistä!

  Sun arvomaailma kuulostaa kauniilta. Minimalismin syihin kuuluu toki muitakin asioita, mutta miten on talouden laita? Näkyykö minimalistinen elämäntyyli myös kukkarossa ja mikä on sun suhtautuminen esimerkiksi rahaan tän kaiken keskellä?

  Lämmintä kesää sulle!

  1. Apua!

   Ensinnäkin kiitos! Sun kommentti todella liikutti ja lämmitti mun mieltä. Haluaisin itkeä! <3 Tarinasi kuulostaa hyvin samankaltaiselta omani kanssa.

   Olen aina ollut säästeliäs luonne. Vaatteita lukuunottamatta en ole ollut itse asiassa edes kovinkaan materialistinen. Rahaa on jo ennestään jäänyt siis hyvin säästöön, nyt toki vielä hiukan enemmän. Uutena olen alkanut kanavoimaan sitä myös muualle. Ainakin näin aluksi lempeästi indeksirahastoon. Haaveissa on myös oman (sijoitusasunnoksikin sopivan) asunnon osto.

   En ole kuitenkaan kovinkaan tarkka pennin pyörittäjä. Välillä rahaa saa mennä enemmän, koska suurimmasta osasta aikaa sitä ei mene. Minulle siis riittää, että saan yleisesti ottaen merkittävän osan palkasta säästöön. Ja se on luonnistunut jo ihan hyvin vanhoilla elintavoilla. Säästän elämyksiin sekä näen siinä tulevaisuuden haaveen, että pärjään pienempää työaikaprosenttia tekemällä (siis ei varoilla vaan kyseisillä elintavoilla). Vielä en ole prosessoinut asiaa, mutta tarkoituksena on viilata tarkemmin kiinteitä elintapoja esimerkiksi vuokran, sähkön ja muiden hintojen osalta.

   Kun kyseessä on elämykset, en aseta hinnalle kattoa. Voin aina laittaa rahaa matkusteluun, ulkona syömiseen tai erilaisten juttujen testaamiseen. Ja siinä rahan arvo korostuu minulle.

   Onkin minusta hullua mitätöidä rahan arvo kokonaan. Rahalla on arvoa. Minulle sen arvo on mahdollisimman laajasti tarjotussa vapaudessa (toivottavasti pienemmällä työprosentilla tai vastaavasti väliaikaisilla kokonaisilla vapaajaksoilla) sekä elämyksillä kuten matkustelulla. Sillä ei ole vain minulle enää arvoa hyllylle laitettavana koristeena. Kierteen luojana, joka sitoo itseensä tiukemmin kiinni.

   Ja jos kaikki kuulostaa joltain hyväosaisen utopialta, niin olen ihan perus keskituloinen duunari, sektorilla, jossa varmaan suurinosa suomalaisista naisista on.

   Voisi kyllä pohtia tätä talous asiaa ihan joskus postauksessakin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *