MITÄ TÄNÄ PÄIVÄNÄ SAA ENÄÄ OLLA?

Tänään jokainen haluaa ilmaista oman mielipiteensä. Arvottamista kuulee koko ajan ihan joka paikasta.

Niin työpaikan kahvipöydässä, omalla kotisohvalla puolisolta, perheeltä, ystäviltä, television mainoksista, ohjelmista, kirjoitettuna netistä, eri some kanavilta. Kohteena on niin luonne, ulkonäkö, tekemiset, ostamiset kuin muukin käyttäytyminen.

Siksi tuntuukin välillä hankalalta kertoa, mitä itse haluaisi olla. Joku kuitenkin arvottaa minun valintani vääräksi johonkin syyhyn vedoten: on se sitten yhteiskunnalliset perustelut tai vaikka tunteisiin ja arvoihin perustuvat syyt. Vai olenko vain liian epävarma itsestäni?

Sinälläänhän mielipiteiden sanomisessa ei ole mitään pahaa, päinvastoin. Siinä tuodaan erilaisia vaihtoehtoja esille, osoitetaan, että meitä on moneksi. Mutta samalla kuitenkin aina hiukan lytätään toista. Toisen tuomitseminen on uusi normi.Miksi arvottaminen on negatiivissävytteistä?

Itsellä tuntuu välillä pää menevän vauhdissa pyörälle, mitä juuri tänään oikein saisi olla ja mitä ei.

Informaatiotulvassa eläminen on vaikeaa. Paitsi että saamme tietoa koko ajan uusista asioista, niiden taustoihin pitäisi perehtyä ja aika syvällisestikin. Esimerkiksi jokin aika sitten alettiin puhua sähköautoista. Onpas hienoa, ekologisempi autovalinta! Pian kuitenkin uutisoitiin, että sähköauto ei välttämättä sittenkään ole sen prempi auton valmistusprosessin vuoksi. Eli eikö nyt sähköautoa siis saakaan enää ostaa? Tai kaurakermaa? Se kun sisältääkin palmuöljyä, ja sen käyttöä tulisi suuria määriä välttää.

Haluaisi luottaa siihen, mitä itselle kerrotaan. Silti tulee sellainen olo, ettei mihinkään voi luottaa. Eikä kaikkea edes kerrota, vaan taustat pitäisi selvittää itse. Ja minkä valinnan tekeekin, on lopulta joku täysin eri mieltä kanssasi ja olet listautunut huonoksi ihmiseksi.

Sanotaan, että kaikkien pitäisi saada olla sitä mitä haluaa ja elää niin kuin haluaa. Mutta toteutuuko se käytännössä? Edes niiden suusta, jotka sitä toitottavat?

Saat olla mitä haluat, kunhan olet erilainen, minun arvojeni mukainen.

”PEOPLE TAKE DIFFERENT ROADS SEEKING FULFILLMENT AND HAPPINESS.
JUST BECAUSE THEY´RE NOT ON YOUR ROAD DOESN´T MEAN THEY´VE GOTTEN LOST.”
– DALAI LAMA

Viimeksi: KAKSI KIRJAA MINIMALISMISTA KIINNOSTUNEELLE
Lue myös: OLETKO SE MITÄ HALUAT OLLA VAI MITÄ LUULET SINUN HALUAVAN OLLA?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *