ON OLEMASSA ELÄMÄN REALITEETIT

Jotta osa voi nauttia yltäkylläisyydestä, osan tulee kärsiä kurjuudesta. Sehän näkyy ihan maailman tilasta. On olemassa äärimmäistä köyhyyttä ja äärimmäistä rikkautta.

Meille esitetään, että kaikista voi tulla mitä tahansa. Periaatteessa tämä on totta. Oikeasti ei niinkään. Ei kaikilla lähtökohdat ole samat.

Jos ajatellaan Suomea, kaikilla on kuitenkin lähes yhtä hyvät lähtökohdat. On silti elämän tosiasia, että osa jakaantuu hyvä- ja osa huono-osaisiksi. Elämä on kilpailu. Ja mikä pahinta, välillä myös kilpailua toisen kustannuksella. Jokaisen on asetuttava omalle paikalleen.

Meille syötetään ajatusta, että kaikkien tulisi tavoitella mahdollisimman hyvätuloista elämää. Elämää enemmällä. Elämää paremmalla. Se on normi. Hyvätuloinen korreloi onnellisuuden kanssa. Mitä hyvätuloisempi, sen onnellisempi. Voittaja on onnellinen, häviäjä ei niinkään.

Entä kun kaikista ei voi tulla rikkaita?

Pitääkö kaikkien edes pyrkiä ”parempaan”?

Kilpailua täydentää tottuminen. Turtuminen omaan vauraustasoon. Mitä enemmän saa, sitä enemmän haluaa. Milloin enempi tyydyttyy?

Yhtä tärkeää kuin onkin tiedostaa, että sinusta voi tulla mitä vaan, sinusta voi myös olla tulematta mitään.

Tai oikeastaan, sinusta voi tulla jopa vähemmän.

Viimeksi:

AI ONKO KESÄ VASTA ALUSSA?

Lue myös:

PÄIVÄ, JONA VALITSIN YKSINKERTAISEMMAN ELÄMÄN

VUOSI YKSINKERTAISEMPAA ELÄMÄÄ TAKANA – MIKÄ ON MUUTTUNUT?

MISTÄ SINÄ OLET KIITOLLINEN?

Kommentit (2)
  1. vilhelmiina hellstén
    17.6.2020, 17:33

    Hyviä ajatelmia taas! 🙂

    ”Meille esitetään, että kaikista voi tulla mitä tahansa. Periaatteessa tämä on totta. Oikeasti ei niinkään. Ei kaikilla lähtökohdat ole samat.”
    TOTTA, kaikista meistä ei voi ehkä tulla mitä tahansa, mutta jokaisella meistä on mahdollisuus tai mahdollisuuksia elämässä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *