ONKO ITSENSÄ ETSIMINEN ELÄMÄN SUURIN HUIJAUS?

Koko elämän etsimme itseämme. Tyyliämme, luonnettamme, oikeaa käytöstä, harrastuksia. Odotamme tulevamme valmiiksi.

Emme kuitenkaan koskaan tule valmiiksi. Sillä minuus muuttuu. Se muuttuu ympäristön muuttuessa. Yhteiskunnan muuttuessa. Faktojen muuttuessa. Tiedon lisääntyessä. Elämänmuutoksista. Vanhetessamme, kokiessamme, sairastuessamme vakavasti, ystävystyessämme, läheisten ihmisten vaihtuessa, muuttaessamme. Kun muutumme, muutumme.

Silti tätä itsensä löytämisen identiteettiä käytetään hyödyksi: meille tuodaan lukemattomia tapoja olla omia itsejämme. Uusia vaatteita, harrastuksia, ruokavalioita, ohjelmia. Siis kaikkea suhteellisen käsinkosketeltavaa, konkreettista. Joka päivä näemme valintoja, jotka ottaa osaksi minuutta. Hukumme valintoihin. Samalla ollessamme kuitenkin tietyllä tapaa onttoja, tyhjiä, ei-valmiita. Se saa meidät haluamaan tätä valintaa entistä enemmän. Josko tämä olisikin se minä? Josko tällä kertaa löytäisin itseni ja tulisin lopulta valmiiksi? Mutta jatkuvasti etsiessämme, olemme oikeastaan enemmän hukassa. Jäämme kiinni etsimiseen, emmekä löydä. Yrittäessämme saavuttaa itsemme, unohdamme samalla olla.

Uskon, että itsensä löytämisessä onkin kyse ennemminkin tietoisuuden syventymisestä. Oman käytöksen havainnoimisesta ja ymmärtämisestä sekä ympäristön näkemisestä. Sen näkemistä, mitä olemme sisäisesti. Sen näkemisestä, mitä on totuus ympärillämme. Jopa kyvystä olla läsnä tässä ja nyt. Silti sivuutamme itsemme, samalla peilaten sitä ulospäin, tätä ja itseämme kuitenkaan kunnolla näkemättä ja ymmärtämättä. Jotta voi löytää itsensä, täytyy kuulla itsensä.

Minäkin olen odottanut tulevani valmiiksi. Tullakseni valmiiksi elämän yksinkertaistajaksi. Että yhtenä päivänä vain tuntisin: nyt minä olen valmis.

Olenko siis tänään valmis kun en ole koskaan valmis? Ajatus saa minut levottomaksi.

Ettenkö ole koskaan valmis?

Viimeksi:

ZEN EI ENÄÄ JAKSANUTKAAN

Lue myös:

UNELMIEN TOTEUTTAMISEN TUOMA TYHJYYS

ELÄMINEN AUTOMAATTISEN TAPOJEN IMUSSA (JA SEN ULKOPUOLELLA)

PÄIVÄ, JONA VALITSIN YKSINKERTAISEMMAN ELÄMÄN

hyvinvointi syvallista mieli ajattelin-tanaan
Kommentit (7)
 1. Kutkuttava aihe kerta kaikkiaan! Minäkin olen itseni löytämisen matkalla ja henkisellä polulla. Tuo on jo iso oivallus, että me emme ole koskaan valmiita. Uskon silti vahvasti, että elämässä jokaisella on oma tärkeä tehtävänsä/missionsa. Olemme täällä kokemassa asioita, oppimassa, toteuttamassa suurta suunnitelmaa. Itselleni yksi iso juttu oli, kun pääsin tutustumaan miun Higher Selfiin hypnoosin kautta (olen kirjoittanut tästä blogissani). Eli meillä kaikilla on sielu, suurempi minä. Olemme kaikki yhteydessä toisiimme ja korkeammalle taholle, universumiin, Jumalaan (tai kuka miksikin sitä haluaa kutsua). Pystyin kysymään mieltäni askarruttavat kysymykset ja sain todellakin vastauksia, jotka ovat auttaneet minua eteenpäin.

 2. Em / Wake up - elämä kutsuu
  6.8.2020, 22:54

  Ai että rakastan näitä sun tekstejä, tämäkin on niin haastava! Joutuu pinnistelemään, jotta voi jättää jotain fiksua sanottavaa. Tartunkin tähän lauseeseen ”Uskon, että itsensä löytämisessä onkin kyse ennemminkin tietoisuuden syventymisestä.”ja ”Jotta voi löytää itsensä, täytyy kuulla itsensä.”Oikeastaan mun on pakko vain myötäillä sun näkemystä!

  Oma melko korkealentoinen jatkoajatukseni on tämä: Jos onnistuu kuuntelemaan itseään ja samalla suurempaa tietoisuutta ja saamaan siten hennosta totuuden siimasta kiinni, itsensä etsiminen avaa aivan uuden (paradoksaalisen!) ulottuvuuden, sillä silloin ei etsi enää vain itseään. Tämän jatkoajatuksena ja myös erillisenä latteampana huomiona; onneksi kaikki itsensä etsiminen ei tarkoita markkinointivoimien vallan alle alistumista, vaikka toki valitettavan suuri osa ihmisistä varmasti harhautuu ja kuvittelee sen oman itsensä löytyvän juurikin mainitsemiesi asioiden kautta.

  Tein tätä jatkoajatustani sivuavan postauksen kollektiivisesta tietoisuudesta, jos termiin liittyvä pohdinta kiinnostaa: https://aboutthisandthat171029823.wordpress.com/2020/07/18/kollektiivinen-tietoisuus-mita-se-oikeastaan-tarkoittaa/

  1. No kiitos kuin myös, kyllä nää sunkin vastaukset saa mut solmuun! Mielenkiintoinen asia tää kollektiivinen tietoisuus. En ole siihen koskaan törmännyt, mutta näin pinta raapaisulta. Toisaalta ajatus tuntuu hullulta, toisaalta taas tiedän, että sitä itsekin on elämässään kokenut.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *