PÄIVÄN AJATUS RIITTÄMÄTTÖMYYDESTÄ

”Illuusio siitä, että muut ovat parempia, vahvempia tai viisaampia kuin sinä – kivuliaine itse-epäilyksineen ja turvattomuuksineen – syntyy siitä väärästä havainnosta, että olisit täällä maan päällä ollaksesi jonkun toisen kaltainen.” – Guy Finley

Ollaksesi jonkun toisen kaltainen.

Haluamme olla jonkun toisen kaltaisia, sillä kuvittelemme helposti toisen elämän onnelliseksi ja rakastetuksi. Tai kaikin puolin sellaiseksi, jollaiseksi oman elämämme haluaisimme. Välineellisesti, kuitenkin pohjimmiltaan ensinnä mainituiksi. Samalla unohdamme tehdä omasta elämästämme sellaista.

Rakastettua ja onnellista.

Tuijottaen vain välineitä.

Olisinpa kauniimpi. Hoikempi. Treenatumpi. Suositumpi. Viisaampi. Parempi kaikella mahdollisella tavalla! Mutta miksi haluamme olla tällaisia? Miksi meidän tulee olla parempia kuin olemme? Emme yleensäkään itsemme takia, vaan muiden. Nämä välineet ovat kuvittelemamme tie onneen ja hyväksyntään.

Kilpailuasetelmainen maailma luo tähän otolliset olosuhteet. Se pakottaa meidät kilpailemaan. Ja olemaan parempia. Kaiken lisäksi se tarjoaa kaikkien nähtäville ääripäät ”parhaista” ja ”huonoista.”

Olemme harhautuneet halun käsitteeseen. Kuvittelemme haluavamme jotakin, jota emme itse asiassa todella haluaisikaan. Paremminkin haluamme haluta tai ajattelemme haluavamme. Jatkuvasti verraten, kuinka etenemme meille valmiiksi annetun mallin täyttämisessä. Etsien vertauskuvia ympäristöstämme. Samalla kiinnittäen itsemme loputtomaan kilpailuun, jossa emme voi voittaa.

Sillä milloin olet riittävästi jotakin?

On elämän suurinta turhuutta käyttää aikaa etsien sitä muista. Toki elämme hetkessä, joka kannustaa siihen. Mutta voitko maailmalle mitään? Et. Entä voitko itsellesi?

Tunnetta ei silti kannata kieltää. Ajatuksia ei voi pakottaa. Sen voi siis kohdata, nähdä ja viimein huomata, ettei se vaikuta millään muulla tavalla, kuin ohimenevänä ajatuksena. Anna sen siis tulla – ja mennä. Jos taas jäät ajatuksiin jumiin, pilaat elämäsi.

Sillä sinä et ole täällä ollaksesi kenenkään muun kaltainen.

Sinä olet täällä ollaksesi sinä.

Sinä elät sinussa.

Viimeksi:

23 X ASIA JOISTA OLIN KIITOLLINEN TÄLLÄ VIIKOLLA

Lue myös:

VAATEKRIISI, NYTKÖ JO PALASIT?

ZEN EI ENÄÄ JAKSANUTKAAN

ONKO ELÄMÄMME VAIN RAKKAUDETTOMUUDEN TÄYTTÄMISTÄ?

hyvinvointi mieli hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *