PARAS TAPA INSPIROITUA YKSINKERTAISTAMISESTA

Ensin kirjoitin postauksen viidestä erilaisesta tavasta. Sillä sellaisia juttujahan sitä kuuluu kirjoittaa?

Mutta enhän mä itse koskaan katso Youtube videoita tai kuuntele podcasteja. Yleensä ottaen koen ne liian hyökkäävinä ja … kai jotenkin myyvinä. Kaikki tekevät käytännössä samaa, sanovat samaa, ehkä hiukan eri mausteilla – suurin osa räväkästi ja harva hitautta kunnioittaen. En henkilökohtaisesti koe ruudun tuijottamisen muutenkaan rikastavan elämää, joten miksi suosittelisin sitä muillekaan?

On toki muitakin tapoja inspiroitua kuin ruudun takaa. Itselle rakkainta on kirjojen ääressä vietetty aika. Saan niistä eniten keskustelua itseni kanssa aikaan – joskin niissäkin yleensä aihe on sama, vaikka kertojan ääni muuttuukin välillä.

Mietin kuitenkin, että jos tarvitaan jatkuvaa inspiraatiota omaan tekemiseen ulkopuolelta, onko muutos todella sisäistä halua vai vain ulkoista muuttumista muuttumisen vuoksi, ymmärtämättä miksi?

Sillä myös yksinkertaistaja voi sortua kaiken tuijotteluun ulkopuolisesta näkökulmasta. Siihen mitä muut tekee tai ovat jo tehneet. Itse tuota vaihetta todella elämättä ja siten sisäisesti ymmärtämättä.

Kun se sisäinen ymmärrys on kuitenkin se tärkein. Ei mikään ole lopulta kestävää, jos tuota ääntä ei kuuntele ja aidosti ymmärrä. Ja palatakseni kaiken alkuun: yksinkertaistamisessa on kyse lopulta kaikesta muusta, kuin elämän ulkoisista asioista, oikealla tavalla elämisestä. Kyse on ennen kaikkea sisäisestä muutoksen tarpeesta.

Se sisältää vastauksia kysymyksiin kuten

Mikä minulle on elämässä tärkeää ja elänkö sen mukaan tai uskallanko muuttua sen mukaan?

Kun elää sisäisestä elämästään käsin, maailma johdattelee ihan sinne samaan paikkaan, missä inspiraation lähteenä toimineet ihmisetkin ovat käyneet. Ei ehkä yhtä nopeasti, mutta kuitenkin opettavaisesti. Ja eikö se ole tärkeintä, kun emme pikamatkalla täällä kuitenkaan ole?

Mitä tässä oikeastaan siis yritän sanoa on se, ettei itseään kannata unohtaa muiden seuraamisen maailmaan. On toki ihan ok seurata inspiraation lähteitään – ja nimensä mukaisesti inspiroitua – kunhan ei sivuuta syytä, miksi heitä seuraa tai miksi heidän mukaisia asioita kuuluisi omassa elämässä alun alkaen edes tehdä.

Muistaen, että tärkein ääni löytyy aina itsestä.

Viimeksi:

KENELLE AMERIKKALAISET SISUSTUSOHJELMAT ON TEHTY?

Lue myös:

MITÄ MÄ HALUAN SANOA?

SUOMEN ILMASTO LUO HAASTEEN YKSINKERTAISTAJALLE

ESTÄÄKÖ PELKO SINUA TEKEMÄSTÄ ASIOITA, JOITA OIKEASTI HALUAT?

ONKO ITSENSÄ ETSIMINEN ELÄMÄN SUURIN HUIJAUS?

Kommentit (2)
  1. Em / Wake up - elämä kutsuu
    24.10.2020, 00:03

    Tekstisi toi mieleen seuraavan lauseen: “Books serve to show a man that those original thoughts of his aren’t very new after all.” Abraham Lincoln

    1. Totta! Tämä kyllä sopii tähän ajatukseen täydellisesti.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *