PARAS VERSIO – VAI VAIN VERSIO ITSESTÄSI

Ymmärrän, miksi tulisi mieluummin ajatella olevansa paras versio itsestään, entä paras versio yhteiskunnan mallista. Kehotus sotii meille annettua yhdenmallin mukaista elämäntyyliä ja ulkomuotoa vastaan. Ei siis tarvitse olla se median luoma täydellisen ihmisen perikuva. Joka itse asiassa on lähes mahdoton edes saavuttaa.

Samalla myös tämä kehotus jatkaa paineen ylläpitoa. Ei tarvitse olla paras versio tästä tietystä annetusta mallista, mutta paras versio omasta mallista. Paras tarkoittaa korkeinta luokitusta. Se on vastakohta huonolle. Keskivertokaan ei kelpaa.

Paitsi että paras versio minusta hyväksyy minut sellaisena kuin se on, kääntyy se yleensä haaveminän puoleen. Paras versio minusta ei siis ole vain se kuka olen, vaan se haaveminä, joka syö terveellisesti viisi kertaa päivässä seitsemästi viikossa, urheilee säännöllisesti, aloittaa aamut ilman herätyskelloa, tuntee oman tyylinsä, tietää mitä haluaa ja osaa toteuttaa itseään. Täydellisyyden tavoittelu jää, vain se kyseenalaistetaan, mikä on täydellistä.

Mitä eroa edes on haaveminällä ja parhaalla versiolla? Onko paras versio totta?

Siis aika vaativaa puuhaa, kun tarkemmin ajattelee. Se aiheuttaa ihan samanlaisia suorituspaineita ja pakkoa, kuin yleisenmallin mukaisen täydellisen version tavoittelu. Joka päivä pitäisi kyetä olemaan se paras versio ja ilmentämään itseä sen mukaisesti. Päivä voi siis olla parhaimman version mukaista elämää, vaikka sen päiväinen versio ei sitä jaksaisikaan.

Joka päivä, ei yksinkertaisesti voi vain olla paras versio itsestään. Voi ehkä olla paras versio sen päiväisen version itsestään. Joka voi olla huono versio. Tai mitä nyt edes onkaan huono ja paras, kuka sen määrittää. Ole siis vain tänään se, kuka olet tänään.

Välillä on myös siis ihan hyväksyttyä olla pitämättä itsestään. Tuntea, ettei itsestä ole mihinkään. Eikä sinua tarvitse korjata. Tänään tuntuu tältä, huomenna toiselta.

Parhain versio minusta on siis armollinen. Joka ymmärtää, että sillä on myös välillä raskasta. Ja silloin se tarvitsee lempeyttä. Ei ruoskaa ollakseen paras.

Viimeksi:

OLIKO LIHA LOPPU? – 5 LIHANKORVIKETTA RESEPTEILLÄ

Lue myös:

SOME VÄÄRISTÄÄ TODELLISUUTTA

OLETKO SE MITÄ HALUAT OLLA VAI MITÄ LUULET SINUN HALUAVAN OLLA?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *