SOTKU KERÄÄ ELÄMÄN SOTKUA

Kaikki lähti liikkeelle yökyläilystä, jonka seurauksena jouduin hakemaan varastosta patjat.

Parin päivän päästä ajattelin, että koska varasto on tällä hetkellä niin täynnä poistoa odottavia tavaroita, on sama jättää patjat sisälle, kunnes saan varaston tyhjennettyä ja palautettua patjojen kunnollisen oman paikan.

Pian myös varastosta tuodut pahvilaatikot jäi sisälle odottamaan, että veisin ne eteenpäin myyntiin ja saisin tyhjennyksen virallisesti aloitetuksi. Nyt reissusta palattuani, laukut ovat edelleen tyhjentämättä. Taitaapa lautasia, kattila ja paistinpannukin odottaa tiskialtaassa. Niin ja milloinhan petasinkaan taas sänkyni viimeksi?

Savotta alkaa olla jo niin iso, että tuntuu mahdottomalta tarttua toimeen ja alkaa käymään sitä läpi. Sotku kerää aina uutta sotkua kylkeensä.

Ajatteleeko sitä, että tavaran voi jättää muualle, koska sen voi siivota sitten, kun toisenkin siivoaa?

Tai että koska tuonkin on jättänyt tuohon, voin tämänkin nyt jättää?

Pitkästä aikaa on elämä taas niin sekaisin, että ärsyttää, stressaa ja on paha olla. Sillä mitä erikoisinta, samalla koko elämäkin on mennyt sotkuisemmaksi. Sotku kerää myös muuta elämän sotkua.

”Kiire” on tullut läsnäolevaksi. Vaikka mitään uutta ei elämässäni ole lisää. Silti aivosumu ja kiireen tuntu on läsnä. Käytännössä olen esimerkiksi alkanut valahtamaan television liika käytön puolelle. Kirjaa en ole ”jaksanut” lukea. Mielen kirkkaus on vaihtunut sumuiseen mieleen.

Huomaan negatiivisen vaikutuksen itsessäni selkeästi. Oikeastaan se onkin tässä omalla karulla tavallaan hienoa. Tiedän, että mieleni pääsee taas lepäämään, kun pääsen roinattomampaan arkipäivään kiinni.

Sotkun kertyminen johtuu siitä, ettei kaikilla tavaroilla ole vielä omaa paikkaansa. Hävitystä odottavat tavarat ovat täyttäneet varaston, joten patjat eivät mahdu kunnolla omille paikoilleen. Tämän jälkeen yksi sotku alkoi kerätä toista puoleensa.

Alkaa olla viimein varaston tyhjennyksen aika.

Viimeksi: MIKSI MINIMALISMI ÄRSYTTÄÄ JA KIINNOSTAA?
Lue myös: ARVOSTATKO KOTIASI?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *