SUOMEN ILMASTO LUO HAASTEEN YKSINKERTAISTAJALLE

Neljä vuodenaikaa ja liukuva määrä erilaisia lämpötiloja. Tarkoittaa siis tarvetta liukuvalle määrälle erilaisia vaatteita.

Sillä kuinka hienoa olisikaan, jos pärjäisi vaikkapa yhdellä takilla ja kolmilla kengillä  (lenkkarit, arkikengät ja juhlakengät, niillä uskoisin pärjääväni). Mutta eihän se riitä, tilanne pitää kertoa neljällä! Sillä ei talvitakki sovi syksyyn tai kesään eikä kesätakki talveen, kun lämpötila putoaa -30. On pakko omistaa takki joka vuodenajalle. Kurjaa.

Tai miksi sen pitäisi olla kurjaa? Onko se ego joka siellä huutelee?

Sillä vaikka yksinkertaistamista ei määrää mitkään numerot, toivoisi sitä voivansa oikeasti elää todella vähällä. Tuo vähän ei kuitenkaan ole samaa mitä ilmasto vaatii. Tai oikeastaan se ei ehkä pääse vain sopimukseen ympäristön ja ympäristön odotusten kanssa. On ympäristön odotusten mukaista pukeutua tietyn pukukoodin tavalla. Kuinka pitkälle tarvetta on siis valmis puntaroimaan?

Vähentämiseen jää kai vähän koukkuun. Sillä mitä vähemmällä pärjää, sitä vapaammaksi olo ja helpommaksi elo muuttuu sekä sitä enemmän positiivisia puolia siinä näkee, vaikkei alussa millään tahdo uskoakaan. Ajatus vähemmästä myös muuttuu. Ensin on vaikeaa hävittää pelkkiä vaatteita, mutta pian huomaa jo repivänsä alas verhoja ja rullaavansa mattoja. Mistä sitä oikein löytää rajansa?

Yksinkertaistaimisen vaara piileekin siinä, että siitä tulee helposti kilpavarustelu. Kilpailu siitä, kuka pystyy elämään vähemmällä. Ja vaikka yleisesti puhutaan, ettei mikään tavaramäärä määritä sitä, määrittää ehkä sanattomasti kuitenkin.

Ehkä siis jollakin tasolla se on se ego, joka huutelee.

Mutta kyllä se on vapaus, joka huutelee vielä äänekkäämmin.

Viimeksi:

HYVÄNÄ IHMISENÄ OLEMISTA EI VOI SÄÄTÄÄ LAILLA

Lue myös:

KUINKA PALJON VAATTEITASI EHDIT PITÄÄ KESÄLLÄ?

VOIKO KOTI NÄYTTÄÄ ARJESSA SISUSTUSLEHDELTÄ?

TAVAROIDEN VÄHENNYS TAPAHTUU VAIHEITTAIN

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *